Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 992
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 980
При мен Ковид каран февруари потенето продължи над 1 месец.  Бях буквално като къпана постоянно. Чорапите ми, обувките ми вътре бяха да ги изцедиш мокри. Дрехи си носих на работа. После тази чудения премина в горещи вълни. Постепенно всичко отмина, но над месец отне. Сега нищо ми няма.

# 1 981
Четвърти месец съм с потене след ковида, доктора каза, че шест месеца продължавало това.

# 1 982
Здравейте!
От вчера всички вкъщи сме болни. Жестоки болки в гърлото, главата, запушен или течащ нос и адска отпадналост. Още вчера започнах антибиотик, без да питам никого, защото няма да се оправя сама, с намален имунитет съм. Днес гърлото вече не ме боли толкова, но едвам се влача, нямам сили да ида дори до тоалетната.
У дома имаше един тест за ковид и грип А и Б комбинирани. Синът се тръшна той да го прави, не ни се ходеше да други, а и всички сме с еднакви симптоми. Обаче излезе отрицателен за всичко. Съмнявам се, че той не го е направил правилно.
Сега се чудя дали да ходя по доктори утре, или да изчакам да видя как ще се развият нещата. Сега минава ли често в пневмония?
Много е горещо в Пловдив, у нас е нетърпимо топло, но не смея да пускам климатик и мисля, че от това съм толкова отпаднала.
Има ли някой да кара доказан ковид с изброените горе симптоми.
ПП Прочетох за потененето. Не се потя. Аз поначало много рядко се потя и много малко. Не мога да го смятам за меродавно.

# 1 983
Потенето е на късен етап.
На кой ден са тестовете?
На майка ми комбиниран не показа, но такъв само за КОВИД, на следващия - 5 ден, светна веднага.
Симптомите са за вирус, какъв е, само тест може да определи.

# 1 984
Прочетох едно интервю на проф. Кантарджиев за сегашното разпространение на Ковид, в което казва, че при начални симптоми давало отрицателен резултат и едва след няколко дни до седмица позитивирали тестовете. Така че отрицателния тест не е гаранция.
За Ковид много помагат Стаматин и Авирон Рапид, повишават много имунитета и комбинирани с  вит Д, селен и цинк, положението бързо се овладява. То същата е терапията и при ОВИ и грип.

# 1 985
Ние направихме още на 1-я ден, когато излязоха симптомите. Това беше вчера. Аз започнах антибиотик заради имунитета, като си спрях и самоволно имуносупресора. Ще звънна да питам лекарката утре дали да си увелича дозата на другото посотянно лекарство за компенсация. Пак сама ще се лекувам....

# 1 986
  • Пловдив
Ън, не мисля, че е добра идея да търпиш горещините, докато си болна. Аз бих пуснала климатик. Ако се притесняваш, не стойте в стаята с включен климатик, просто дръжте вратите отворени.
Бързо оздравяване! За първи път ли ти е?

# 1 987
Първи ден е много рано за тест.
Лекувай симптомите.

# 1 988
Как без климатик? Такъв задух е, че направо не се диша.

# 1 989
Ън ,всички в къщи се разболяхме ,но аз понесох вирусът най-тежко отново.
Това се случи преди три седмици.
На първият ден ми правиха Ковид тест,но беше отрицателен.
А аз съм категорична ,че изкарах Ковид.
Главоболие ,запушен нос ,обща отпадналост от която едвам си стоях на краката. Болки в гърлото ,обонянието ми ту го има ,ту го няма.
След първите 2-3 дни от прегледа и отрицателният тест започна и кашлица.
Кашлицата е суха ,дразнеща и непрекъснато дразнене за кашляне.
На първата седмица ми изписаха и антибиотик Флексид ,който не помогна изобщо. Пих и сироп за кашлица Димекс.
След една седмица ходих и на личен лекар ,който ми изписа още имуностимуланти и препарати за бързо възстановяване плюс спрей за гърло.
Гърди чисти ,но кашлицата стана страшна до степен ,че почна ли да кашлям не мога да си поема въздух и чак сълзите ми текват.
Вчера реших ,че след 3 седмици влачене с кашлица ,сополи и неравномерно обоняние , няма да чакам повече ,а отивам и си вземам антибиотик и започвам самолечение.
Погледнах си лечението за Ковид през 2020 год. и си взех отново Аугментин 875/125 и го започнах два пъти на ден.
Като реших ,че ще видя 2-3 дни как се справям и ще решавам в движение дали да включа и вторият антибиотик ,който тогава ми изписаха с Аугментина.
И за съжаление си мисля ,че в момента съм най-малко с бронхит.
И пак за огромно съжаление се повтаря сценария с първият ми изкаран Ковид.
Пак ми бяха изписали Клацид ,който е от същата група като Флексид и отново все едно не съм пила нищо.
Вчера след второто хапче на Аугментин ,спах цяла вечер без да кашлям.
Сутринта също не кашлях фрапиращо и се надявам вече на третият ден (утре) да съм много по-добре.
Ако не дай Боже няма кой знае каква промяна ,ще се наложи да мина на Рентген. И ще се моля всичко да е наред. Ако не съм съгласна да ме лекуват в болница.
Първият път когато карах Ковид и бях с пневмония и задух ,отказах болница и ме лекуваха в къщи ,но възстановяването беше много ,много трудно. Така ,че сега ако сценарият е лош ,ще вляза независимо ,че ще съм отрицателна на Ковид тест.
Вече ,ще умувам дали след време да правя тест за антитела.

п.п. Гласът ми от 3 седмици е супер спаднал и за сега няма намерение да се завръща към нормален при положение ,че изсмуках една опаковка Трахизан ,спрей Биозин.
За кашлицата пих Димекс и АСС без резултат.

# 1 990
Относно потенето, да, то започва като се оздравее. При мен лично почна към петия ден. Тъкмо на работа бях тръгнала. Температура нямах. Само потенето.

# 1 991
Аз направих на 4 ден теста, положителен . Умората я има даже и сега на 9 ден е доста.  Разбрах , чв сега до пневмония почти не се стига ,само горен дихателен тракт. Аз пия иновирон и инфлуцитд в началото.  От петък и мъжът ми е с леки симптоми темп 37, 6 и гърло, тест  не е правил.  Потенето понамаля, вече само 3 блузки, бяха по 6,7

# 1 992
Аз направих на 4 ден теста, положителен . Умората я има даже и сега на 9 ден е доста.  Разбрах , чв сега до пневмония почти не се стига ,само горен дихателен тракт. Аз пия иновирон и инфлуцитд в началото.  От петък и мъжът ми е с леки симптоми темп 37, 6 и гърло, тест  не е правил.  Потенето понамаля, вече само 3 блузки, бяха по 6,7
Желая ви бързо възстановяване!

# 1 993
  • 1st floor
Аз се заразих от ММ, само дребният държи фронта у нас. Започна с леко драскане на гърлото, замаяност и температура 37 и малко. На следващата сутрин едва станах от леглото. Всичко ме болеше, цялото тяло. Но най-вече главата и ръцете (в областта на лактите, едва ги свивах). Температурата стана над 39 и почнах хексалгина. С него ми просветваше за 2-3 часа. Два дни така. Днес не ме боли главата, почти и ръцете не ме болят. Температура 37.6 макс. Обаче цяла нощ се отвивах и завивах, изпотявах се, пробуждах се, пак заспивах. И се появиха жестоки болки в гърлото. Лимфните възли се подуха и ме болят при допир. Кажете нещо за това гърло - боли, дере и ме кара да кашлям... А! И разстройство имам. По 1-2 на ден, но воднисто. Не мисля, че е от антибиотика, защото и преди съм пила Азакс и не съм имала такива проблеми.

# 1 994
Непокорна ,аз също търся добър лек за гърло ,ако някой има нещо ефикасно да казва.
Минавам през хаповете на половината аптека за гърло и накрая на антибиотик минавам.
За разстройството вземай активен въглен. Нормализира флората на стомаха и нормализира изхожданията.
Ако някой е с много брутално разстройство и не може да излезе от тоалетната се капят 5 капки йод в малко вода + първоначално 2 капсули активен въглен ,а на всяко ходене по 1 капсула активен въглен.
Гарантирам ,че може изобщо да не опрете до следващи капсули с активен въглен.
Йодът парализира червата и спира ходенето до тоалетна.
Но да знаете ,че 2-3 дни няма да можете да ходите до тоалетна.
Това е от йодът.
Всичко това ми беше назначено от лекар Реаниматор.
Забранил ми е да пия Имодиуми ,Лопедиуми и подобни.
При разстроен стомах веднага вземам 2 капсули активен въглен и всичко стопира.

Общи условия

Активация на акаунт