Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 985
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 995
Ох, твоите  симптоми звучат още по-зле, за гърлото преди време много ми помагаше гаргара без поглъщане на червена вода за уста, с хлорхексидин тр да е, много облекчаваше и мед с джинджифил разбъркван, Ангал също.За диарията ре комфорт и ентетол  те са пробиотик и дрожди/мн са ми помагали и сухари с варени картофи

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 20:55 от Мери 7

# 1 996
Непокорна ,аз също търся добър лек за гърло ,ако някой има нещо ефикасно да казва.
Минавам през хаповете на половината аптека за гърло и накрая на антибиотик минавам.
За разстройството вземай активен въглен. Нормализира флората на стомаха и нормализира изхожданията.
Ако някой е с много брутално разстройство и не може да излезе от тоалетната се капят 5 капки йод в малко вода + първоначално 2 капсули активен въглен ,а на всяко ходене по 1 капсула активен въглен.
Гарантирам ,че може изобщо да не опрете до следващи капсули с активен въглен.
Йодът парализира червата и спира ходенето до тоалетна.
Но да знаете ,че 2-3 дни няма да можете да ходите до тоалетна.
Това е от йодът.
Всичко това ми беше назначено от лекар Реаниматор.
Забранил ми е да пия Имодиуми ,Лопедиуми и подобни.
При разстроен стомах веднага вземам 2 капсули активен въглен и всичко стопира.
С риск да стана досадна щото вече няколко пъти го пиша, ама е мега ефикасно.
За гърло правя лимонов сок с много малко вода 2:1 лимон и вода със сода за хляб, това става и за деца, но ако са малки може да е по-разреден, пак върши работа или резен лимон потопен в сода, това е само за възрастни. Аз лично ползвам сока, по-приятен е, като лимонада. Ако го почнете още, като усетите дращене в гърлото всичко отшумя до ден. Това проф. Кантарджиев го каза и наистина действа. Ефикасно и при грип, и при Ковид. Убива локално всички микроби в гърлото и инфекцията не слиза надолу.
За разстройство тинктура от сладък пелин. Пие се по 30 к-ки разтворени във вода два пъти дневно. За един ден минава независимо, колко тежка е диарията. Сладък пелин на Панацея съм ползвала. Изключително ефикасен е, независимо от причинителя на диарията дали е вирус, бактерия, гъбички или паразити. При Ковид е безотказен препоръчвала съм го на няколко познати с този симптом от Ковид след два приема и е решен проблема.

# 1 997
sineva 1 ,сега ако кажеш и домашен лек за кашлица си златна!
Всичко ,което си написала си записвам.
Три седмици с тази кашлица ми се разказа играта.
Пих Димекс ,пих АСС няма никакъв ефект.
Когато бях с Ковид 2020 г. ,изпих 3-4 шишета с Мукосолван и ефект нулев.

# 1 998
за разтройството започни с рекомфорт + хидртин алфа (прочети указанията как се вземат или питай лекарката си), след като ти свърши рекомфорта, продължаваш с някакъв пробиотик с висока потенция поне две седмици (влияе и на имунната система и при вземане на антибиотици)

за гърлото - използвай вода за уста с Cetylpyridinium chloride (CPC) и нещо по - силно за гърло (хексалгин, орафор, ангал, стрепсилс - еднотипни са избери си), за нос промивки с физиологичен разтвор или нещо за промивка на носа като спрей за нос с морска вода - често комбират морската вода в спрейовете с нещо друго

мдам - когато е нямало нищо из вкъщи сме ползвали и сода бикарбонат (натриевият бикарбонат известен още като сода бикарбонат и сода за хляб) - за гаргара или за изплакване на синусите (половин чаена лъжичка)

Целта в началото на инфекцията е да намалим количеството вирус най-общо казано в носа и устата, които са "входна врата" за много вируси и ако успеем да изчистим или намалим вирусния товар тялото ще се справи по-бързо.

# 1 999
Да ти кажа до кашлица не съм стигала, защото с лимона и сода съм стопирала всичко в зародиш вече на няколко пъти, но ако имаш много храчки потърси в нета упражненията на д-р Ботев при Ковид и ще имаш голямо облекчение.
Той е хематолог по принцип, но нашумя по време на първата Ковид вълна, когато критикуваше начина по който се лекува в Бг Ковид и даваше за пример Англия където тежко болните се слагат в такава поза, че да изтичат секретите, храчките, които иначе задръстват белите дробове, което пък води до ниска сатурация и зазляване на болните.
Това, което той показва  как да се застане за няколко минути така че секретите да изтичат вследствие на гравитацията, защото като си прав или легнал секретите от естествената гравитация се стичат и натрупват в дробовете. Моя близка имаше кашлица повече от няколко месеца и като почна да го прави каза, че огромно количество секрети изтичали от носа и устата й и получавала голямо облекчение и това й оправило кашлицата. Тези сиропи, които си писала втечняват секретите и помагат да ги изхвърлиш навън, а с тези упражнения помагат те просто да изтекат навън и освобождават дробовете от секрет.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 21:36 от sineva 1

# 2 000
Опитай за гърлото Гелоривойс. Външно - компрес шведска горчивка ( след намазване с мазнина, за да не прегори кожата) или извара, или наситен варен белтък, посипан с пудра захар. За кашлица- черна ряпа, издълбана, с прорез до корена ( отрязан), напълнена с мед и поставена в чаша с по- малък диаметър. Пие се сокът.

# 2 001
Пропуснала съм само да напиша за лимона със содата, че след това половин час не бива да се пие вода или приема храна, за да си действа на гърлото и да има по-голям ефект. Прави се по няколко пъти дневно.

# 2 002
От АЦЦ даже повече се кашля, за да се изкарват храчките... Ако действително има нужда от отхрачващо, поне не го вземайте късно през деня за да не стимулира кашляне като си легнете.
Имам бегъл спомен че за кашлицата  и нещо противоалергично ми бяха предписали когато го карах аз, евентуално питайте лекаря си дали да не опитате и с нещо такова.

# 2 003
Относно потенето, да, то започва като се оздравее. При мен лично почна към петия ден. Тъкмо на работа бях тръгнала. Температура нямах. Само потенето.
Да, и при мен потенето почна последните дни, когато вече беше започнало подобрение и го свързвам с оздравяване, когато няма друга тежка симптоматика.

За кашлица, нарязана глава лук, с лъжица мед, се оставя да изтегли сока на лука, и така получения сироп се взима по лъжичка- това помогна на майка ми за кашлицата. Иначе съм виждала и друг трик с лук- реже се през средата, както е с люспите и се слага всяка половина на ходилата, отгоре увивате с нещо, за да може да стои като компрес, примерно може и някакви стари чорапи да се сложат, и отгоре пъхате в найлонов плик( предполагам да ограничи и миризмата) и се стои така няколко часа. Спомага за облекчаване на дишането.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 14:45 от pantuffy

# 2 004
Пропуснала съм само да напиша за лимона със содата, че след това половин час не бива да се пие вода или приема храна, за да си действа на гърлото и да има по-голям ефект. Прави се по няколко пъти дневно.
Гаргара ли се прави с това?

# 2 005
Имаше една жена от Германия, която е осведомена за корона щамовете. Интересува ме кой е доминантният щам в Германия в момента, защото моят настоящ ковид е с тамошен произход, по-специално BW. Бях решила да се буствам с новата ваксина, но ако карам същия вариант, няма да има смисъл.

Информация за актуалните подварианти в Германия има тук (и на много други места, намиращи се с два клика през някоя търсачка) https://covid19-country-overviews.ecdc.europa.eu/countries/Germany.html - обърнете внимание на шареното квадратче долу в дясно.
От кой точно вариант сте били болни, може да се каже само след секвениране на проба при боледуване.

# 2 006
  • София
Mößbauer-Effekt, благодаря ти за линка. Всъщност не ми излезе в търсенето този сайт - търсих с germany dominant covid strain.
Доколкото схващам, новата ваксина е за актуалния точно сега щам и няма смисъл да се бустваме.

# 2 007
  • 1st floor
Благодаря на всички за препоръките за болно гърло. Друг път и аз правя гаргара с лимонов сак и мъничко вода, но сега сложих малко лимон в чая и бях пред умирачка после. Не мога и кисело мляко да ям, боли зверски. Но намерих един изостанал спрей Хексорал у нас и пръскам от вчера. Значително подобрение отчитам. И температура нямам за сега. Разстройство също. От време на време ми се вие свят, гади ми се и се изпотявям, но се чувствам по-добре. Пуснах пет дни болничен да не нося зарази в офиса. До кой ден се водят болните заразни с новите варианти? Дано и на дребният у нас му си размине.

# 2 008
Благодаря на всички за препоръките за болно гърло. Друг път и аз правя гаргара с лимонов сак и мъничко вода, но сега сложих малко лимон в чая и бях пред умирачка после. Не мога и кисело мляко да ям, боли зверски. Но намерих един изостанал спрей Хексорал у нас и пръскам от вчера. Значително подобрение отчитам. И температура нямам за сега. Разстройство също. От време на време ми се вие свят, гади ми се и се изпотявям, но се чувствам по-добре. Пуснах пет дни болничен да не нося зарази в офиса. До кой ден се водят болните заразни с новите варианти? Дано и на дребният у нас му си размине.
Щом гърлото ви боли от лимоновия сок, значи е цялото на рани и киселия лимонов сок го дразни.

# 2 009
  • София
Непокорна, прощавай, доказан ковид ли е при теб сега?

Общи условия

Активация на акаунт