Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 799
  • 5 089
  •   2
Отговори
# 2 130
Геломитрол съм приемала 2 пъти (преди ковид). И двата пъти не забелязах никакъв ефект.

Поне от 8-9 години го знам покрай кашлиците вкъщи. Втечнява всичко и ако секретите са гъсти облекчава кашлицата. Обаче ако работата е дебела - фарингит, ларингит или начало на пневмония никакъв ефект нито пък облекчение , въпреки че в листовката му пише какво ли не. Има хора които при всяка хрема го взимат, преди години имаше едни капки пинасол и те са с подобен ефект

# 2 131
  • София
Казаха ми, че сутринта са съобщили по ТВ за ковид вариянт сегащния - не се хващал от тестовете - тези домашните от аптеки А дали е вярно….

# 2 132
36.8 е нормална температура. Субфебрилна е 37.1 - 37.4. А за темп. до 38 не следва да се приемат температуро понижаващи медикаменти. Това са ми го казвали педиатърката и други лекари.

# 2 133
  • София
Казаха ми, че сутринта са съобщили по ТВ за ковид вариянт сегащния - не се хващал от тестовете - тези домашните от аптеки А дали е вярно….
Хваща се. На майка ми ѝ светна положителен на 4 ден от симптоми.
Не се хваща ако човек се тества много рано или не както трябва.

# 2 134
Здравейте, а някои от вас забелязали ли са дали пулсът им се покачва при каране на Ковид? Понеже моят си стои 100 от няколко дена преди да се разгърне болестта и сега още си е така. Много е неприятно. Мислех, че е от зъбна упойка, но като гледам вече 8-ми ден предполагам, че няма как толкова дълго да не се е изпарила упойката от организма. Благодаря ви!

# 2 135
36.8 е нормална температура. Субфебрилна е 37.1 - 37.4. А за темп. до 38 не следва да се приемат температуро понижаващи медикаменти. Това са ми го казвали педиатърката и други лекари.
+++ До 37.9 си е субфебрилна и на мен педиатър ми е казвал за малкия, че не трябва да се сваля, защото тя е най-благоприятната за организма да се справи с инфекцията. Температура се сваля, когато е 38 или повече.

Тестове не се правят първите няколко дни, защото не позитивират. Това го каза доц. Кунчев по тв.

# 2 136
При мен пулса падаше под 55 когато съм боледувала от ковид като е стигал до 42-43. Може да е имало моменти с повишен пулс, но е било рядко и не го помня. Помня много ниския когато ми е било много лошо и имах чувството, че слон ми е седнал на гърдите и всеки момент ще спра да дишам.

# 2 137
Здравейте, а някои от вас забелязали ли са дали пулсът им се покачва при каране на Ковид? Понеже моят си стои 100 от няколко дена преди да се разгърне болестта и сега още си е така. Много е неприятно. Мислех, че е от зъбна упойка, но като гледам вече 8-ми ден предполагам, че няма как толкова дълго да не се е изпарила упойката от организма. Благодаря ви!
И моят скочи за няколко дни, аз ппц съм с 70, беше 99, но след 1 седмица спадна

# 2 138
  • София
С ковид пулса ми беше 130 пих лекарсво ми изписаха, с по принцип съм с нисък пулс 50-49

# 2 139
На мен ЛЛ ми каза, че няма лекарство за регулиране на пулса (може би е имала предвид конкретно ниския) и когато вече не мога да търпя да викам спешна помощ.

# 2 140
Аз няколко пъти правих тест и е отрицателен, казаха ми, че не хващали веднага при този вариант, дали е така,не знам. Около мен има много болни, и с +тест,и без,  и с -. Симптоми сходни, прави впечатление субфебрилната температура, умора, втрисане. След симптоматично лечение се облекчава и отшумява.
Коварно е откъм постковид последствия, но не знам какво да се направи.Сутринта бях на лекар, отново, предните дни по лаборатории, аптеки и други болници. Няма маски. Дълги опашки и гъчканица. Просто Божа работа. Това е.

# 2 141
По колко пъти годишно карате ковид? Аз досега два с точно 12м разлика.

# 2 142
При ниска сатурация не достига кислород, затова се диша учестено и пулсът е висок.  
При Ковид ускорен пулс е симптом точно на ниските нива на кислород в кръвта, затова няма как да се повлияе от медикаменти.
Иначе за инцидентно висок пулс напр. при силни емоции се пие нещо леко успокоително, като Мента глог и валериана.
Пулсът, ако е перманентно висок това си е тахикардия и трябва да се търси причините за нея. Може да са от всякакво естество - хормонални, сърдечно-съдови, от приети лекарства и прочие.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 12:03 от sineva 1

# 2 143
  • София
Съфорумката спомена, че температурата й се е вдигнала до 36.8, защото при ковид пада. При последния ми ковид преди няколко седмици, когато бях най-зле, темп ми беше 35.4. Като се вдигна до 36.6, започнах да се оправям. То всичкото продължи 2 дена и половина, после още 3 дена хрема и край. На всеки, който лепне вируса,  пожелавам такова изкарване.

# 2 144
  • София
Сатурацията когато бях болна с Ковид беше 96,въпрекк това пулса ми се вдигсше и регулирах с Би@зо гама, падна за няколко дни  пулса и спрях по схема бетаблокера .Приемах и кортикостероиди.,не знам как те са влияели на пулса, да не се е вдигал от тях незнам. Бях с пневмония без температура. Много е индивидуално

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 14:04 от мм

Общи условия

Активация на акаунт