Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 712
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 145
Мои близки се разболяха,  живеят в едно домакинство. На единия тестът му позитивира още на първия ден от симптомите, докато на другия така и не отчете положителен резултат, макар и със силно изразени симптоми. Неколкократно се тества, но така и нямаше положителен резултат. Аз бях контактна, но не се разболях.

# 2 146
Само че бях с нисък пулс и ниска сатурация.
При ковид двустранната пневмония бях с висока температура над 38 няколко дни и после 37.5 - 37.8 няколко дни и после до 37.5 с месеци.
При изкарана пневмония години преди ковид температурата ми беше паднала до 35.9. Затова продължавам да смятам че не може да се обобщава как е при ковид, а всеки следва да сподели как е било конкретно при него или при хора, които са споделяли, но не и да се обобщава, защото това може да подведе хора с различна симптоматика.

# 2 147
Само че бях с нисък пулс и ниска сатурация.
При ковид двустранната пневмония бях с висока температура над 38 няколко дни и после 37.5 - 37.8 няколко дни и после до 37.5 с месеци.
При изкарана пневмония години преди ковид температурата ми беше паднала до 35.9. Затова продължавам да смятам че не може да се обобщава как е при ковид, а всеки следва да сподели как е било конкретно при него или при хора, които са споделяли, но не и да се обобщава, защото това може да подведе хора с различна симптоматика.
Асолютно съм съгласна Рори, има вариация в симптомите и при всеки е различно. Но най-често при Ковид високия пулс се свързва със затрудненото дишане и ниската сатурация, но наистина при всеки протича индивидуално.

# 2 148
Учестен пулс се среща при всички вируси,  особено ако има Т. Не е нещо специфично за КОВИД.
Геломиртол не е нов. Преди 15 години колежка го сподели като ефективен при кашлица. На дъщеря ми също е изписван много преди КОВИД.

# 2 149
Тук някой попита за кашлица над 15 дни. Вече мина месец и аз кашлям от време на време.
Пия Бромхексин.
Моят пулс нощно време падаше до 41 ,през деня беше висок.
Сатурация мерих веднъж ,два пъти по 3-4 Мин. и падаше на 94. Като нямам идея дали е падала повече ,не съм я мерила редовно. Имах задух ,нямах пълен обем на дишане ,но не чак до такава степен като при първият Ковид.
Там вече имах чувството ,че се задушавам.
А друг попита кой на какво време е карал Ковид.
Аз съм герой в това отношение ,защото много мои колежки го караха по 3-4 пъти ,а аз го карах 2020 ноември/декември и сега началото на септември.
Този път започна с едно дразнене на гърлото ,без Т и с много голяма отпадналост. Като мина седмица се започна една кашлица ,която лекувах с Димекс ,АСС и без резултат.
В болницата в която работя ми слагаха абокати и ми слагаха Бромхексин и Дексаметазон .
В момента пия Бромхексин на хапчета.
Кашлям от време на време ,но знам ,че кашлицата е супер упорита ,така че ще мине.
На моменти съм с голяма отпадналост ,но е нормално.
И се надявам да няма пак косопад и отпадналост месеци наред.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 15:08 от mavina1380

# 2 150
Здравейте,група!По-предния ден цял ден имах ужасно сърцебиене,и при движение и в покой(такова съм имала само при КОВИД).Вчера се събудих леко отпаднала и с болки в мускулите и ставите.Втрисане,температура 38,болки в тялото и лека кашлица влажна от време на време.днес продължава всичко,както и сърцебиенето.Правих тест-отрицателен.Според вас какъв е шанса да е КОВИД?Вчера си усещах гърлото като влажно,нямах болка,а някак странно,днес вече не,носа ми е запушен,ама той си ми е като цяло.Благодаря Ви!

# 2 151
Здравейте,група!По-предния ден цял ден имах ужасно сърцебиене,и при движение и в покой(такова съм имала само при КОВИД).Вчера се събудих леко отпаднала и с болки в мускулите и ставите.Втрисане,температура 38,болки в тялото и лека кашлица влажна от време на време.днес продължава всичко,както и сърцебиенето.Правих тест-отрицателен.Според вас какъв е шанса да е КОВИД?Вчера си усещах гърлото като влажно,нямах болка,а някак странно,днес вече не,носа ми е запушен,ама той си ми е като цяло.Благодаря Ви!
Вероятността  не е малка, но не се шашкай, много болни има , вземете някакви мерки вкъщи, но....като цяло е доста заразен щам , теста м8же и 4, 5 ден  да позитивира

# 2 152
Да, нека се почне с базовите за щитовидната. Пуснете и инсулин. И Гликиран хемоглобин. Ако имате финанси погледнете и един кортизол в слюнчен трикратен тест.
Приемате ли магнезий?
Как сте със съня?
Колко е CRP?

Май всичко ми е наред...
Работех доста преди да ме хване ковида преди 2 години и може след заразяването да ми е паднала имунната система и с това изтощението накрая да ме е обвзело...

# 2 153

Май всичко ми е наред...
Работех доста преди да ме хване ковида преди 2 години и може след заразяването да ми е паднала имунната система и с това изтощението накрая да ме е обвзело...
Пускала ли си диференциално броене(левкограма), дава някаква представа за имунитета и не само. Някои лаборатории го правят пакет с кръвната картина и е между 5-8 лева пакета.

# 2 154
Предишния Ковид преди година започнах да вдигам пулс и високият пулс 113 в покой ми остана като усложнение доживот след Ковид. Ходих по ендокринолози, кардиолози - нищо не се открива. Пия всеки ден Конкор оттогава. Сега с Ковид въпреки че сутрин си пия Конкора, пулсът ми остава висок, 100 в покой, иначе сатурацията е 98. Ако не пиех Конкор, 200 ли щеше да скочи този пулс, не знам ... много коварен вирус.
Днес много се засили хремата ми, не знам заради Геломиртола ли. Приемам съвети за спиране на хрема, защото е ад. Ксилометазолина отпушва носа, но не спира хремата.
Иначе температурата засега е добре 36.8. Вече не ми се гади и повръща, дори имам добър апетит.
Наблюдавам народът масово е болен, ама Ковид в новинарските емисии така към края небрежно се споменава. Толкова болни хора по улиците нямаше и в пика на Пандемията 2020.

# 2 155
Днес личната лекарка, каза че има вирус с повтъщане. Ден повръщане, после сякаш нищо не е било. Наистина много болни има…

# 2 156
  • София
Днес личната лекарка, каза че има вирус с повтъщане. Ден повръщане, после сякаш нищо не е било. Наистина много болни има…
Това има ли нещо общо с Ковид или не?

# 2 157
Има - ако ви хване нещо с такива симптоми, значи не е Ковид Simple Smile

# 2 158
Не е сигурно, изобщо. При някои хора и Ковида в момента е със симптом разстройство.

# 2 159
  • При семейството си
Наблюдавам народът масово е болен, ама Ковид в новинарските емисии така към края небрежно се споменава. Толкова болни хора по улиците нямаше и в пика на Пандемията 2020.
Вие сериозно ли, това къде?!

Общи условия

Активация на акаунт