Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 148
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 430

Имам едно питане - къде в София може да бъде приет болен с ковид, ако се налага?
Инфекциозна болница.
Не съм сигурна дали на друго място има такава възможност в момента.

# 2 431
някой има ли идея как се конвертират/сравняват към днешна дата тестовете за антитела на различните лаборатории. Имаме резултат 842BAU/ml в Бодимед (DiaSorin) с референтна 33.8. И от преди месец 700BAU/ml в Рамус (Abbott) по спомен референтната беше 7. Опитваме се да разберем дали са нагоре (някакъв сблъсък междувременно с вируса) или надолу.
Откровено казано идея си нямам, но чисто логически, като гледам резултатите при първият тест е 1/100 спрямо референтната стойност към резултата ти, а при последният е грубо 1/25. Значи е надолу, явно не си имал контакт с вируса междувременно, при тези стойности, които падат.
Без претенция, че съм права, но така ги тълкувам резултатите.
Друг път си прави изследвания в една и съща лаборатория, ще можеш по-лесно да сравняваш резултатите.
Така правим обикновено, но сега имаше опашка, а по-важна беше кръвната картина Simple Smile.

# 2 432
Мисля, че и в София мед откриха ковид отделение още преди месец.

# 2 433
  • Germany
Vaychka, ZeZe, благодаря!

# 2 434
Здравейте, според вас колко време е нормално да се вдига температура? Днес ми е 4 ден от първи симптоми, като цяло вече се чувствам ок, но все още периодично си меря 37.4-37.6 през деня, пада до нормална, вдига се, пак пада....та се чудя дали да изчакам още ден-два
или да звъня на док...

# 2 435
  • Буркина Фасо
изчакай. пушка ще си.

# 2 436
някой има ли идея как се конвертират/сравняват към днешна дата тестовете за антитела на различните лаборатории. Имаме резултат 842BAU/ml в Бодимед (DiaSorin) с референтна 33.8. И от преди месец 700BAU/ml в Рамус (Abbott) по спомен референтната беше 7. Опитваме се да разберем дали са нагоре (някакъв сблъсък междувременно с вируса) или надолу.
Откровено казано идея си нямам, но чисто логически, като гледам резултатите при първият тест е 1/100 спрямо референтната стойност към резултата ти, а при последният е грубо 1/25. Значи е надолу, явно не си имал контакт с вируса междувременно, при тези стойности, които падат.
Без претенция, че съм права, но така ги тълкувам резултатите.
Друг път си прави изследвания в една и съща лаборатория, ще можеш по-лесно да сравняваш резултатите.

Още преди 2 години, ECDC бяха публикували изследване от Сингапур за ниво на антителата след прекаран ковид. Имаше 5 варианта - при едни се вдигаха в началото и спадаха плавно и постепенно, при други в началото бяха ниски, а после плавно се вдигаха, при трети вълнообразно - ту се вдигат, ту спадат и пак така.  Другите 2 варианта не ги помня. Затова спряха да ползват теста за антитела като показателен.

# 2 437
Здравейте, според вас колко време е нормално да се вдига температура? Днес ми е 4 ден от първи симптоми, като цяло вече се чувствам ок, но все още периодично си меря 37.4-37.6 през деня, пада до нормална, вдига се, пак пада....та се чудя дали да изчакам още ден-два
или да звъня на док...
Аз на Омикрона, последния де факто, около 5 дена бях с температура, да са били максимум 6, но по скоро 5 дена. Първия обаче Делтата бях 15 дена с температура и така с нея ме приеха в болница.

# 2 438
Ковид носителите се увеличават. Мама тази вечер и тя светна на теста. Господ да ми я пази, карам я по указания на личния лекар.
Колежки имам болни, явно аз съм донесла нещо в къщи и ей го на. Защо властите мълчат и не въведат някои мерки. Всеки се разнася болен навсякъде без маски. Работодателите допускат болни на работа.

# 2 439
  • Пловдив
Защото здравният министър, както изглежда, е доста пасивен. Той като не се задейства, и другите по веригата също няма.
Бързо оздравяване!

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 23:54 от marzeliva

# 2 440
Ще почакат да се понапълнят болниците, пък тогава. Винаги е след дъжд качулка.

# 2 441
Какво друго да направят, ваксини нали има.

# 2 442
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/predlagat- … -covid-19-6169380
Цитат
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще инициира промени в Закона за здравето, които да позволят отпадането на задължителната изолация на лица, болни от COVID-19, както и на задължителната карантина на контактните на тези лица, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

На 5-и май Световната здравна организация отмени ситуацията на спешност за общественото здраве от международно значение поради COVID-19, добавят от МЗ.

# 2 443
  • София
Здравейте,
дали последният щам е със загуба на обоняние? От два дни съм с хрема - не от най-страшната, но днес се събудих и обонянието ми е доста намалено. Чудя се дали е от самата хрема или съм пипнала Ковид. По-късно през деня ще правя тест, за да съм сигурна, но както знаем не винаги се позитивират.

# 2 444
И защо смятате, че не винаги позитивират? Мижр би защото само Ковид е вирус? При нас когато е било Ковид, са позитивирали.

Общи условия

Активация на акаунт