Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 224
  • 5 089
  •   2
Отговори
# 2 505
  • София
Като слушам, че има хора, които за 4-5 дни са пушка, се чудя пак ли изтеглих късата клечка. Тази задна хрема кой знае докога ще ме мъчи

# 2 506
Като слушам, че има хора, които за 4-5 дни са пушка, се чудя пак ли изтеглих късата клечка. Тази задна хрема кой знае докога ще ме мъчи
Аз също бях със задна хрема при положение ,че слагах капки за нос и носът ми беше отпушен.
Наистина беше много гадно и ме държа около 2 седмици.

Не знам дали ти си изтеглила късата клечка ,но аз преминах през 4 антибиотика и след Ковидното лечение получих дисбактериоза и трябваше да вляза в болница да лекувам пораженията от лечението.
Общо взето след изпита половин аптека ,венозно наливане и лежане в Инфекциозно отделение ,започнах да се чувствам по-добре след 2 месеца пиене на шепи лекарства.

Единственото за което се моля е при наличието на толкова много болни покрай мен е да не се разболея ,защото след 4 приети антибиотика ,не знам какво ще правя.

Пожелавам ти бързо възстановяване! 🍀

# 2 507
  • София
Мавина, това звучи ужасно. Важното е, че е минало и вече е зад гърба ти, а и сега имаш имунитет срещу тази гадост и поне половин-една година изобщо няма да го мислиш. Не го мисли, а по-скоро трябва да видим как да закрепим имунната система и изцяло да възстановим всичко, поразено от вируса.
Знам колко е гадна дисбактериозата, преди години веднъж я преживях и цял месец се борих да се оправя.

# 2 508
Yellow_girl ,благодаря ти!
Наистина имах чувството ,че няма да изляза от този порочен кръг.
Два месеца от едно да минаваш на друго ,организмът ми беше напълно изтощен.

Относно имунитета ,утре започвам Респигард за последен месец.
Наистина имаме нужда от силен имунитет.
И дано си права ,че вече съм желязна. 😆😆😆 Пожелавам на теб и на всички останали да имате силен имунитет и да не ви събаря нищо. 🤗🙏🍀

# 2 509
Аз също имах задна хрема, но я пресякох още първия ден със сребърна вода в носа и няколко пъти гаргара със сода, сол и лимон. Винаги ме спасява този номер.

# 2 510
  • София
mavina1380, много благодаря и от сърце ти желая здраве.

Nancy93 , има ли някакви пропорции? Само гаргара или това се шмърка. Колко време се прави гаргара? Нея ще я изтрая, но ако трябва да го слагам в носа бая зор ще видя.

# 2 511
  • При семейството си
4 (четири) антибиотика за една хрема?!
От лекар ли бяха предписани и защо?!

# 2 512
mavina1380, много благодаря и от сърце ти желая здраве.

Nancy93 , има ли някакви пропорции? Само гаргара или това се шмърка. Колко време се прави гаргара? Нея ще я изтрая, но ако трябва да го слагам в носа бая зор ще видя.
Аз не капя в носа, защото содата изсушава лигавицата. В носа може само солена водичка по малко. Гаргарата я правя - в кафена чашка хладка вода, 1 чаена лъжица сода, 1 ч.л. сол и няколко капки лимон (може и лимонтозу, пък може и без лимон изобщо). Гаргаря цялата чаша по 2 пъти на ден. Това ми го е казвал на времето близък лекар и цялото семейство само така лекуваме гърло и задна хрема. Пробвай, ако не помогне, то със сигурност няма да навреди.
Едит: за протокола, понеже не казах Simple Smile - вчера (9ти ден) ми беше отрицателен тестът.

# 2 513
Тук ковид се третира като вирус и се лекува като вирус, тоест никак. Симптомите се борят с лекарства само ако пречат много, но пестеливо. Такова блъскане с всякакви чудеса още при първи сопол - няма.
Ама и това се е писало и обяснявало доста и преди, нищо ново не пиша.

Сега ще почнат да се обясняват за бактериална инфекция на трети ден, за пневмония на втори. Ясно. Може да ми игнорирате поста.

# 2 514
4 (четири) антибиотика за една хрема?!
От лекар ли бяха предписани и защо?!

Пак се включваш неадекватно. Мавина е описала подробно боледуването си.

Мьос, и аз съм на мнение, че този протокол трябва да отпадне и да се лекуват симптоми, ако има.
Майка ми нямаше никакви, нищо не пи, само витамин С.

# 2 515
  • Буркина Фасо
а не можеше ли и без вин.С ?

# 2 516
Дано с електронните рецепти това безумие с антибиотиците от първи ден сополи намалее, ама за съжаление, има лични, които изписват на килограм... После що ни бил нисък имунитетът. Много ни е ниска и общата, и здравната култура. Sad

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 22:11 от Nancy93

# 2 517
  • София
Аз бях на светлинни години от "само един сопол". По принцип пия други лекарства и избягвам да се тъпча с какво ли не.
А ако Ковид е "хрема" защо бяха целите тези маски, ваксини, затваряния и т.н. Да не говорим за последиците. Вчера четох статия от една професорка за много зачестилите случаи на заболяване, което води до смени на тазобедрени стави и то на млади хора прекарали Ковид преди години. 
Нелогично е такава жестока офанзива, която преживяхме и още преживяваме само за два сопола и малко кашлица.

Nancy93, ще пробвам. Гаргарите по принцип са много полезни, просто доста неприятни. Само ме притеснява да не ми раздразни отново гърлото.

# 2 518
Аз бях на светлинни години от "само един сопол". По принцип пия други лекарства и избягвам да се тъпча с какво ли не.
А ако Ковид е "хрема" защо бяха целите тези маски, ваксини, затваряния и т.н. Да не говорим за последиците. Вчера четох статия от една професорка за много зачестилите случаи на заболяване, което води до смени на тазобедрени стави и то на млади хора прекарали Ковид преди години.  
Нелогично е такава жестока офанзива, която преживяхме и още преживяваме само за два сопола и малко кашлица.

Nancy93, ще пробвам. Гаргарите по принцип са много полезни, просто доста неприятни. Само ме притеснява да не ми раздразни отново гърлото.

Надявам се, че няма. Солта е точно с тази цел - успокоява възпалението и отоците. Смучни и някое лукче за смазване след гаргарата.
И не говорим за влаченето със седмици, когато е показан антибиотик. Хората пият без нужда такъв. Днес колегите бяха направо изумени, че нищо не съм пила... :х

# 2 519

Витамин С е антиоксидант и е от значение при всякакви вируси. При КОВИД беше отречен в началото, но аз реших да ѝ давам за този вариант. На лекар не сме ходили.

Общи условия

Активация на акаунт