Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 291
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 485
  • При семейството си
Сложи чесън в чорапите, счукан. На сутринта няма да можеш да се търпиш, камо ли да кашляш.
Всъщност какъв точно е проблемът да кашляш, то си минава неусетно.
Слагам чесън вече няколко дни, но ми помага колкото да спя през нощта. Много ме болят мускулите от кашлицата. Имам калциев глюконат, но не съм сигурна дали не е противопоказано, нали трябва нещо разреждащо да се приема. Това май съсирва и малко се притеснявам.
Личен лекар нямате ли, за консултация. Кръворазреждащите за Ковид не отпаднаха ли също?!

# 4 486
аз просто изразих съмнение, че има хора, които не са карали нищо, от началото
тестовете са предназначени, и хващат  кой вариант?!
не ми отговаряйте - аз съм търсила отговорите по официален път, при вносителите тук, та знам отговорът

а, това, че ковид вече е само лека настинка , не знам кой го  твърди
Какъв е отговорът?
че всички произвеждани, са с един основен набор реагенти( или там както се казва)

беше по времето на омикрон 2- от над 200 вида касетъчни( европейско разследване имаше),  едва малко над 20 го хващаха
бяхме питали, вносители на нашите тестове- във фирмата ни тестваха 3х седмично, купуваха се с директна поръчка от вносителя

Дъждец, пиша във форум, не дисертация

никого не провокирам, да се оправдава, но ако така сте го приели Thinking

# 4 487
  • Цюрих
Diorela, здравей, скъпа! Пробвах и инхалации със сода, промивам се със солен разтвор, лук, чесън, мед, мазила, противоалергично, обаче 2 дни е някакъв ужас. Така и при предишния Ковид не съм кашляла сякаш. Преди малко пих глътка узо и усетих, че спазмите ме поспряха. Направих си компрес с мед и узо на гърлото, дано подейства, макар че е слаба ракия това. Вече 4та нощ не мога да заспя преди 4ч...Ще пиша по-късно дали помага. Дано да помага.
Личен лекар нямам, тук лекуват по телефона. За консултация си плащам през Хейли и питам, каквото ме интересува. Мисля, че нашите лекари са по-компетентни. Защото като бяхме с шарка лятото, тук не разбраха какво ни е, не изписаха терапия, а бг педиатърът веднага позна само по снимката.
И при положение, че температура имам 36.6,  никой няма да ме вземе насериозно, ще ми изпишат само чай. Антибиотици дават само в краен случай и то за 4 дни🤣🤣. Така един малоумен лекар на детето ми изписа Оспен, а то беше с много тежък синузит. После рецидив, разбира се, плюс още 7 дни на Кларитромицин.
Оттогава си имам обеца на ухото, че без антибиотик не трябва да оставам.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 03:02 от Шоколад

# 4 488
На моята дъщеря сега при боледуването и, изписаха медрол по схема. Само това спря кашлицата.

# 4 489
  • В центъра на моретата
Ако е суха кашлицата и аз много трудно се справям с нея, та чак до повръщане съм стигала.
Това, което забелязах, че помогна последните пъти беше чая от подбел, бяла ружа и исландски лишей. Взех ги поотделно като билки, но ги слагах заедно (по-скоро последователно според това дали трябва в студена или вряща вода да се слагат) в едно количество чай.  Създават някакъв слой на лигавицата, който облекчава. Другото което преди сме правили е издълбана черна ряпа със захар или мед - изпива се сока, който се отделя, като постои. И много инхалации- за тях е писано по-горе. Вечер противоалергично.

# 4 490
  • Бургас
А пробвахте ли с някакви сиропи за кашлица от аптеката. Тези луци, чесъни, мед и прочее са бошлаф работа.

# 4 491
аз просто изразих съмнение, че има хора, които не са карали нищо, от началото
тестовете са предназначени, и хващат  кой вариант?!
не ми отговаряйте - аз съм търсила отговорите по официален път, при вносителите тук, та знам отговорът

а, това, че ковид вече е само лека настинка , не знам кой го  твърди
Какъв е отговорът?
че всички произвеждани, са с един основен набор реагенти( или там както се казва)

беше по времето на омикрон 2- от над 200 вида касетъчни( европейско разследване имаше),  едва малко над 20 го хващаха
бяхме питали, вносители на нашите тестове- във фирмата ни тестваха 3х седмично, купуваха се с директна поръчка от вносителя

Дъждец, пиша във форум, не дисертация

никого не провокирам, да се оправдава, но ако така сте го приели Thinking
Интересно. Това разследване на някакви учени специалисти ли е?
Моят опит - три боледувания, и трите хванати с тест. При ММ също три, при майка ми две. Пак хванати с тест. Тествали сме се и в други случаи, отрицателни са били тогава.

В момента пак хванах нещо след ковид през септември - силен гърлобол, главоболие, вчера леко запушен нос, без температура на този етап. Цяла седмица около мен болни, в крайна сметка не подмина и мен. Нямам наличен тест в момента. Дано само с това се размине, каквото и да е.

# 4 492
Шоколадче ,правиха ми да ям за кашлицата равни части силна ракия ,зехтин и мед. Признавам с ръка на сърцето ,че не съм го близнала изобщо ,но ако не ти пречи алкохола ,пробвай.
Сега се сетих ,че когато големият ми боледуваше като дете и кашляше като магаре му помагаше единствено чай от шипок. Това е на шипковият храст онова ,което расте рошавото по клончетата.
Трябва да се разровя да видя какви още билки имаше за кашлица ,че последният път когато се разболях сериозно влачих 3 месеца кашлица при положение ,че ми вливаха през абокат и лекарства против кашлица ,противоалергични и какво ли още не.

# 4 493
  • Бургас
Мащерката е билката за кашлшца. Има я и като екстракт в някои сиропи.

# 4 494
  • Цюрих
Много благодаря на всички за помощта! Пробвам всичко подред. След още една  тежка и безсънна нощ, изглежда вече кризата отминава, поне успях да поспя и интервалите между кашлечните кризи се увеличават. Вмирисала съм се на селски алкохолик, но изглежда най-много ми повлиява противиалергичното. Този вирус има забележителен модел на действие. Всички симптоми се появяват последователно, най-тежки са първите 2 дни и после постепенно затихват.  Такава хигиена спазвам, маски нося навсякъде, обаче детето като го довлече от училище, даже не разбрах и че е  болно, докато не го заболяха ушите и се омърсоляви. И парадоксът е, че когато децата са с леки симптоми, аз го изкарвам по-тежко, а когато са с много силни грипни симотоми, даже не се и заразявам.

# 4 495
  • на последния етаж
Момичетата от друга тема ме насочиха към тази. Ще цитирам мнението си от преди няколко дни. Може би бихте ми помогнали с насоки.
Благодаря!
Не знам дали това е правилната тема, но ще пиша.
Вчера се видях с приятелка, която не бях виждала от над 6 месеца и много се притесних за нея. Изглежда, говори сякаш е пияна (а тя не пие никакъв алкохол, не употребява субстанции) - някак леко провлачено, на моменти губи мисълта си, забравя какво е искала да каже, два пъти не забеляза, че падна пепел от цигарата ѝ върху дрехите; движенията ѝ са някак забавени... Каза, че изкарала тежък Ковид в края на лятото, месец и половина имала разстройство, пила антибиотици, половината ѝ коса опадала. Не знам, но може би и някакви други последствия има. Никак не ми изглежда добре, не знам какво ѝ е и дали мога да ѝ помогна по някакъв начин. Sad

# 4 496
  • Цюрих
Тая гад удря вегетативната НС. При мен започна на 5.12 със страхотен световъртеж. После се появиха другите симптоми. Тамън щях да пиша да питам нормално ли е и има ли още някой с такива оплаквания. Кашлицата ми спря почти (ама каква зверска беше) , обаче вчера имах пак замайване, кръвното ми пада, стъпвам като в панички, странно си усещам краката. Някакво усещане за дереализация и тревожност ме затресоха плюс  безсъние, а вече минаха 17 дни. И усещам умора, задъхвам се бързо, когато работя нещо. Чувствам се от време на време занесена. Бъркам думите, не знам изплакнала ли съм тенджерата като готвя. Нещо го давам на забавен каданс. Обоняние имам 2/3 и ми се гади също от време на време. Предполагам, че с времето симптомите от минават, но е много неприятно. И аз се шашкам на моменти много. Пия В12, Вт. Д+К2, Фолиева киселина и мислех добавка с желязо да почна, но не съм сигурна дали точно в момента трябва или да изчакам. Може би по-добрият вариант е витамините от група В?
И детето го прихвана, симптомите при него са главоболие, температура 38.7 за 2 дни, кашлица вече седмица, но е по-слаба, хрема и умора.И също се оплаква от лека загуба на обоняние.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 21:47 от Шоколад

# 4 497
Като го карах през януари имах голяма умора. От аптеката ми дадоха витамини Зинсед, тогава много ме привдигнаха, но ми отвориха голям апетит и ги спрях. Сега пак карах, не можах да направя теста добре и нищо не ми показа, но точно същото - стъпвам като в паници, тревожност, едвам се държах на крака. Легнах и спах 2 дни, горе долу се оправих.

# 4 498
  • Бургас
На мен още ми е уморено. Хванах го в края на ноември. Още покашлям и посмърквам. Добре, че съм в отпуск и успявам да подремна следобед. Като съм в къщи съм ок, но изляза ли до магазина и чувствам голямо изтощение. Едвам едвам се довлачвам до къщи. Като пия кафе уж да живна малко, ми става по-зле, в смисъл че ми действа зле на нервната система. Тъпча витамини в несвяст, не зная дали има ефект.

# 4 499
Когато го карах 2021, бях с дълъг ковид почти 2 години, с доста проблеми. Добре е да не презорвате организма, а да се възстановявате постепенно, токова, колкото ви стигат силите. Упражнения и други такива, които водят до преумора не се отразяват добре.  В началото добре ми се отразиха  Б комплекс на Допелхерц, че има всички В-та, + В6, + метилирани В12 и фолат, + магнезий и вит. Д. Постепенно с времето се подобряват нещата.
Пожелавам на всички бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт