Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 364
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 500
На мен още ми е уморено. Хванах го в края на ноември. Още покашлям и посмърквам. Добре, че съм в отпуск и успявам да подремна следобед. Като съм в къщи съм ок, но изляза ли до магазина и чувствам голямо изтощение. Едвам едвам се довлачвам до къщи. Като пия кафе уж да живна малко, ми става по-зле, в смисъл че ми действа зле на нервната система. Тъпча витамини в несвяст, не зная дали има ефект.
Поради тази причина отказах кафето.
По време на Ковид през 2020 год. когато го карах ,не ми се пиеше кафе изобщо.
А когато опитах направо щях да умра.
След време (миналата година) реших след една нощна смяна да си направя капучино на Нес кафе. Пих малко ,дори не бях го изпила.
По пътя ми стана много зле ,разтреперих се и имах чувството ,че ще умра докато се прибера до нас. Не пия никакво кафе. От 2020 не съм пила и нямам никакво намерение да пия.
Пия си чайчетата и се чувствам много добре.
А иначе кафето ми мирише на много хубаво.
Но не мога да го пия.

# 4 501
Аз като съм болна, не мога да пия кафе. Става ми гадно. Иначе съм голям кафеман и пия по 3.

С някаква кашлица съм, ще ме довърши. Нощем в едното око имам светкавици, като кашлям. Това да не е симптом на отлепване на ретината? В спокойно състояние нямам.
Според вас да пия ли нещо за потискане?
Кашлицата е от дразнене в гърлото, но досега вадех и храчки. Пиех ацц за тях и въпреки това не стана влажна, а импулсът е от дразнене в гърлото. Спрях ацц-то, попнах @риус, ама засега няма подобрение.
Най-вече една ракия със зелени орехчета ме успокоява 😂
Да не ме нахейтите сега. Онзи ден съм била при лл за болничен и нищо не ми каза за кашлицата, въпреки че й обясних.

# 4 502
До орехчета прибягвам, когато сиропите не действат. Полезни бабини илачи са също - сок от черна ряпа, напълнена с мед или смесени на водна баня масло, мед и алкохол. Да минава на всички, а здравите да се опазят. Светли празници и ЗДРАВЕ!

# 4 503
Светкавици и мушици има при отлепване на стъкловидното тяло, не на ретината. Много е неприятно, макар и не опасно. На мен точно от кашлица през лятото, по тестове не беше КОВИД, но все пак не съм 100% сигурна, получих на едното око мушица - мътнина. Преди седмица и на другото, този път нямам кашлица и не съм болна по принцип, но лекарката каза, че като стане на едното, после и на другото. Много дразнещо. Sad И не се лекува, нито преминава. Sad

# 4 504
  • Цюрих
Моят мъж имаше отлепване на ретината и виждаше такива проблясъци и тъмно петно за около месец. После всичко мина. На мен ми се получават такива проблясъци при главоболие, мигрена с аура се казва, а също и като вдигам кръвно. Като кашлях тия дни не само светкавици виждах, ами и ребрата ме боляха.Не можех да се свия от болка и пренапрежение. Кашлицата не се повлияваше от нищо при мен, освен от противиалергично.Освен това всички хронични болежки се обострят. Ако нямаш други симптоми с очите, в смисъл постоянни, не е страшно.Аз и да кихна ми присвятва. Понякога и в покой ми се случва, често е от преумора, както ми каза един очен лекар. Случвало ми се е да чета и в края на текста редовете да почват да се изкривяват и да "изтичат" надолу.... Като се наспя и оздравея, всичко преминава.
За капак днес и другото дете го лепна вируса. Красота, просто!!

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 18:00 от Шоколад

# 4 505
На мен още ми е уморено. Хванах го в края на ноември. Още покашлям и посмърквам. Добре, че съм в отпуск и успявам да подремна следобед. Като съм в къщи съм ок, но изляза ли до магазина и чувствам голямо изтощение. Едвам едвам се довлачвам до къщи. Като пия кафе уж да живна малко, ми става по-зле, в смисъл че ми действа зле на нервната система. Тъпча витамини в несвяст, не зная дали има ефект.
Поради тази причина отказах кафето.
По време на Ковид през 2020 год. когато го карах ,не ми се пиеше кафе изобщо.
А когато опитах направо щях да умра.
След време (миналата година) реших след една нощна смяна да си направя капучино на Нес кафе. Пих малко ,дори не бях го изпила.
По пътя ми стана много зле ,разтреперих се и имах чувството ,че ще умра докато се прибера до нас. Не пия никакво кафе. От 2020 не съм пила и нямам никакво намерение да пия.
Пия си чайчетата и се чувствам много добре.
А иначе кафето ми мирише на много хубаво.
Но не мога да го пия.

И аз съм като вас. Само че при мен след ковид през 2022 се изостриха проблеми с тахикардия (получавах кризи от време на време и преди ковид, но след него стана много зле) и с кафето ставаше още по-зле. А толкова много обичах вкуса и аромата на кафе.. Пиех по 3-4 на ден и никога преди това не съм имала проблем от това.

# 4 506
  • Бургас
Относно проблясъците. Преди години бях хванала някакъв вирус. (Не знам какъв, тогава нямаше тестове). След като се оправих може би месец имах проблясъци в едното око в определен ъгъл. Очния лекер нищо не откри.
Искам да кажа, че и преди си имаше тежки вируси и епидемии, които влачеха след себе си най-разнооброзни симптоми след това (като лонг ковида-а), но тогава не се правеше причинно-следствена връзка.

Аз иначе уж се оправих от ковид, който хванах преди 3-4 седмици, но все още съм като ударена с парцал и съм много уморена. Вчера пък направих някаква алергична реакция (сълзене от едното око и хрема от едната страна и подута сливица пак от същата страна), така и не разбрах към какво. Да не казвам, че от няколко дни хъркам много вечер (според потърпевшите). Чак и аз се стряскам от звуците. Общо взето един ден съм добре, два дена нещо ми има. И така се редуват.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 16:11 от Irene Adler

# 4 507
И аз направих много тежка алергична реакция след ковид, мисля, че е от вируса.

# 4 508
  • Цюрих
И при мен имаше много силно сълзене от едното око, постоянно кихане, раздута носна лигавица, страхотна болка във фронталните синуси 2 дни. Детето по същия начин... Това си е всичко от тъпия вирус. Отделно зверската кашлица 10 дни и "присвяткането".. Болки в гърлото, болки в ушите, леки болки в мускулите и умора. Екстрите от страна на НС като световъртеж, гадене, стъпване в панички, тревожност и безсъние са "опашката".
И всеки симптом те държи 2 дни, после се прибавя нов, след първата седмица всичко се повтаря наново като вълна... При мен беше без температура, но при децата с температура до 39.7,39.2,38.7....Отврат,просто!И всичко ме влачи вече цели 20 дни...

# 4 509
  • Цюрих
Ох, хора, моля ви се, дайте съвет какво да правя!? Детето ми вече 5ти ден е с температура. Вдигна вчера 39.6. Всичко живо почива и не знам като го заведа на лекар в местната поликлиника дали няма да попадна на някой стажант;личната е утре на работа, освен ако не си удължи отпуската.
 Нослето е запушено, кашля от вчера, оплаква се, че е отпаднало и тая температура, която сутрин и вечер е около 39,а през деня между 37.3 и 37.7,направо ме изморява. Постоянно компреси, разтривки,в чудо се виждам. Чудя се дали вече не е налице бактериална инфекция, леко ми намирисва дъха неприятно;то си има и синузит... Миналата година го водих на преглед, изписаха Оспен за 5дни,а изтичаше гной от синусите. Не се повлия, после още 7 дни Клацид и се влачи с хронично запушен нос досега...
Напълно съм наясно как и кога се дава АБ, обаче нещо не вървят нещата с бабините илачи. Нормално ли е да има толкова дни висока температура при Ковид? С вирус все за 3-4 дни поотминава и почва да пада в малко по-ниските параметри, ама това не се трае??!
Имам детски Панцеф и Клацид и се чудя дали да не започна с единия. Дано утре ЛЛ е на работа, та да пусне изследвания. За 1 ден АБ не би трябвало да промени кой знае колко стойностите, че да се обърка вирусна или бактериална инфекция е, нали?

# 4 510
5ти ден е много време щом няма поне разреждане на интервалите и тенденция за спадане.
Виж днес как е. Няма ли спешен център, където може да го заведеш днес още?
Хремата какъв цвят е? Погледни и гърлото за налепи.
Дъщеря ми кара сега някакъв вирус, който не беше ковид, но много бавно се развиваше и т продължи 5 дена. Пусках обаче кръвни и се видя. Ходихме и в спешното и казаха да изчакаме.
После го хванах аз, пак така супер бавно се разви, но накрая направих ангина и пия Клацид в момента.
Аб няма да обърка за 1 ден нещо, но после трябва да го даваш поне 7 дена.

# 4 511
На колко години е детето? Синуси - чак като изникнат кътниците се появяват при децата, а от постът оставам с впечатление, че детето е малко.
И как така няма къде да го заведете на лекар? Не може да няма спешно отделение наоколо или неотложен кабинет.

# 4 512
  • пустинята Гоби
Моите впечатления от младите лекари са много добри, така че притесненията за лекар-стажант в спешното са неоснователни. Заведете детето на лекар, пет дни не са малко. Антибиотици сама на моите деца никога не съм давала.

# 4 513
  • При семейството си
Първо защо решихте, че е Ковид.
Второ как така ще започнете антибиотик, пък утре евентуално ще правите кръвни изследвания за бактериална инфекция. И, ако не е, какво ще правите с този антибиотик?!
Като не действат компреси, дайте Нурофен, Панадол.

# 4 514
  • Цюрих
Детето е на 9г.Днес с мъжа ми отидоха в 11ч до Спешното, минали са преглед едва в 14ч и не са направили там нищо, както и се очакваше. Кръвна картина не са пуснали нито тест за Ковид, само са казали, че било вирус(!) ужким, който продължавал с висока температура поне 5 дни. Но аз няма как да съм сигурна, защото то си има хроничен проблем със синузит. Детето е вдигнало там 39.6 и са му дали само парацетамолче. Имам чувството, че последния месец всеки от нас си изкара самосиндикално нещо си, защото при всеки симптомите хем са общи, хем са различни.
Не знам вече какво да правя, не съм спала 5 поредни нощи. Как ще изкарам и тази... Надявам се  личната да работи утре, че тя поне има шанс да пусне кръвни.
Това е положението в Цюрих. И ако някой посмее да се оплаче от лекарите в България, елате да видите какво се казва некадърност и незаинтересованост!
Отделно дето нищо не работи празнични или неделни дни, хляб не можеш да си купиш.

Дъждец,моля те, сподели как се разви точно вирусът при дъщеря ти. С какво я лекува? Това ми дава някаква надежда, че от днес нещата може да са по-добре 😭😭
Аз имам налични само Синулан, Зинсед, витамин С, парацетамол и Нурофен, които редувам на минимум 6 часа. Отделно правя промивки със натриев хлорид, инхалации,компреси с белтък, къпане със студена вода....Давам течности, портокалов сок, лимони, мед, старая се да променям pH-то... Идея си нямам вече какво още да направя.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 15:31 от Шоколад

Общи условия

Активация на акаунт