Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 756
  • 5 003
  •   1
Отговори
# 4 905
В Милгама май има по-големи дози от уримил.
Аз пих 2 месеца Милгама, силни болки имах. Помогна ми.
Не ми се е увеличил апетита, но аз винаги си имам апетит.

# 4 906
При мен имаше силен апетит и леко напълняване, докато го пих. Обаче го пих 3 месеца. Може би при по- кратък курс не действа така.

# 4 907
Аз пак да напомня, ако нямате противопоказания, пулмологът препоръчва 1 месец да се пие Натаспин/Натаспин Х.

# 4 908
В тази връзка е добре да се провери Д димер.
Пулмологът предполагам защо го препоръчва, защото ковидните пневмонии засягат предимно съдовете на белия дроб. Не толкова бронхите.

# 4 909
За пръв път ми пуска Д-димер, но от първия ни е казано за Натаспин. Още тогава каза, че даже млади хора и леко прекарали, правят емболии.

# 4 910
Е те в началото си изписваха разреждащи задължително. И аз пих 2 месеца аспирин.

# 4 911
Ами пулмологът казва, че има не малък процент хора, които не усвояват Аспирин и затова препоръчва Натаспин, а и продължава да си го препоръчва задължително по време и след Ковид.

# 4 912
Ами пулмологът казва, че има не малък процент хора, които не усвояват Аспирин и затова препоръчва Натаспин, а и продължава да си го препоръчва задължително по време и след Ковид.

Няма логика в това или думите на пулмолога не са предадени точно. Аспирин е много по-добре проучен от натокинейз. Затова първото е лекарство със съответните одобрения на базата на RCT и години натрупани данни, а второто е хранителна добавка с предполагаеми/възможни ползи, но нищо категорично потвърдено. За нежелани лекарствени реакции - колко я усвояват и колко не - няма как и да говорим, защото не е лекарство и надали някой сериозно е проучвал. Какво остава да е сравнил двете в едно изпитване.

Така или иначе, в клиничните насоки за лечение на ковид и до днес не присъства такава за предписване на антиагреганти (като Аспирин) или антикоагуланти. Не и при леко/нормално/некомплицирано протичане извън конкретни рискови групи.

# 4 913
Мой близък е с ковид, започнало е със силна отпадналост, ужасно главоболие, болки в цялото тяло и по-нататък гадене.
Скрит текст:
ЛЛ е казал, че в момента има много болни от ковид и грип. Разликата била, че короната е със силно главоболие и/или гадене.
ММ от днес е болен от нещо. Не може да стане от леглото, болки в тялото и вдигна т до 39.1. Pensive ЛЛ изписа авирон актив по схемата и витамини някакви.
Видях на миналите страници за суха кашлица и противоалергични. ЛЛ ли изписва това противоалергично? Аз от събота съм с ужасна кашлица, която е суха. Нямам т, никакви секрети от нос или гърло, само суха кашлица, която много ме мъчи. Сироп бронхостоп, лукчета, чайове, стрепсилс, нищо не помага Sad

# 4 914
Усвояване и нежелани лекарствени реакции са различни неща. Не знам дали е правено сравнително проучване между двата препарата или такова за усвояване на активната съставка на Натаспин, но точно защото Аспирин-ът е стар медикамент, има достатъчно проучвания и около 20%, а според някои източници, процентите стигат до 40, от хората не усвояват ацитилсалициловата киселина. Повтарям думите на пулмолога от миналата седмица - "дори и хора изкарали го леко".
Скрит текст:
Цитат на: Hope4C
[spoiler

Няма логика в това или думите на пулмолога не са предадени точно. Аспирин е много по-добре проучен от натокинейз. Затова първото е лекарство със съответните одобрения на базата на RCT и години натрупани данни, а второто е хранителна добавка с предполагаеми/възможни ползи, но нищо категорично потвърдено. За нежелани лекарствени реакции - колко я усвояват и колко не - няма как и да говорим, защото не е лекарство и надали някой сериозно е проучвал. Какво остава да е сравнил двете в едно изпитване.

Така или иначе, в клиничните насоки за лечение на ковид и до днес не присъства такава за предписване на антиагреганти (като Аспирин) или антикоагуланти. Не и при леко/нормално/некомплицирано протичане извън конкретни рискови групи.

# 4 915
Какво става, ако при натокинейз са 60%, но никой не го е изследвал в рамките на контролирани проучвания с цел одобрение като лекарствен продукт и маркетизация? Тоест, изобщо никой не знае. Дори няма да отварям темата за това как се контролират хранителните добавки и какви вариации може да има, въпреки етикета.

Сравнявате банани с чушки. Всеки има глава на раменете си и може да реши на какво и защо да вярва, съответно какво да предприеме за собственото си здраве.

Бързо оздравяване на всички.

# 4 916
Лекарство и хранителна добавка са различни форми и преминават съвсем различен цикъл на създаване, особено по отношение на продължителност и сложност на процеса. Така че не знам дали подлежат на сравнение двете форми.
Няма как да знаете дали сравнявам "чушки с банани", а и не разбрах къде видяхте аз да ги сравнявам.
Хранителните добавки преминават по-нисък контрол от храните, така е. Много неща няма как да знаем. Предполагам, знаете, че и за Аспирин-а не се е знаело до към 1990 г., че не трябва да се дава на деца под 16 години. Много наспамихме темата, но все пак човек трябва на нещо да се довери, аз ще си пия Натаспин 1 месец. И Вие бъдете здрав/а!

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 00:33 от anmasu

# 4 917
По препоръка на нашата доверена кардиоложка пихме 2.3т. антистенокардин на ден повече от месец. Други мнения, различни от нейното изобщо не ме интересуват.
За кашлицата бромхиксин и панцеф всичките пъти, но с различна продължителност. Някои не знаят, че АБ атакуват сериозно кашлицата и температурата, ако е повишена.
С такова лечение резултатите при нас бяха идеални и трите пъти.
Преди 7г. давах на майка безрезултатно авирон рапид.

# 4 918
  • 1st floor
Не знам дали съм за тази тема, защото не съм правила тест. Предишната нощ започна с драскане в гърлото, което сутринта премина. Втората нощ беше по-силно и вчера вече си бях напълно болна. Температура 37,7, леко подкашляне, втрисане, сухо и драскащо гърло. Работя сама в офис, едва издржах до четири и си тръгнах. Личната ме прегледа - каза, че всички са болни от това. Не уточни кое. Гърлото ми било адски червено, на слушалките чула, че и дробовете не са ОК. Изписа ми Аугментин, ZinSed, Ангал и БиоГайа. И болничен до края на седмицата. Прибрах се и съм заспала. Въртях се до три часа - ту ми беше студено, ту ми ставаше топло и леко се изпотявах.
Към запознатите - с тези лекарства мога ли да шофирам. Идните дни едва ли ще ми се наложи, но антибиотика трябва да го пия седем дни, което значи и понеделник, когато вероятно ще съм на работа.
Сега като ви чета, се чудя дали да не пия аспирин, ако е Ковид. Тест не смятам да взимам.

# 4 919
Да, и при мен имаше бошки в гърба, невралгични, но и друг път съм имала. И при поставянето на еднодозовата ваксина по времето на Ковид имах. Тогава ги описах като странична реакция.

Общи условия

Активация на акаунт