Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 728
  • 5 003
  •   1
Отговори
# 4 920
Непокорна, за КОВИД не ти е нужен АБ.
Само се тровите с тях.

Барелина, противоалергично ми изписа ЛЛ, но докато ида на преглед си пих от наличните вкъщи. Т.е. не е от съществено значение какво е, въпроса е, че тушира това дразнене в гърлото. И позивите за кашлица.

# 4 921
  • Буркина Фасо
Към запознатите - с тези лекарства мога ли да шофирам. Идните дни едва ли ще ми се наложи, но антибиотика трябва да го пия седем дни, което значи и понеделник, когато вероятно ще съм на работа.
Сега като ви чета, се чудя дали да не пия аспирин, ако е Ковид. Тест не смятам да взимам.
има ги публикувани лекарствата, които дават положителни резултати при полеви тест.

# 4 922
  • 1st floor
Дева, инфекцията е слезнала в дробовете. Затова ми изписа антибиотик.

# 4 923
Здравейте!
Лятото боледувах, но на тестове не беше нито грип, нито Ковид. Почти 2 месеца имах кашлица, която отшумя.
Тъкмо мислех, че всичко е ок, но преди 1 месец от нищото ми се появи хрема и вече месец съм с постоянна хрема. Секретът е бистър и прозрачен, без никакъв цвят. Според вас дали да пусна изследване секрет от нос? Някой имал ли е усложнение хронична хрема след оздравяване?

# 4 924
При алергичните ринити хремата е такава - упорита, с бистър секрет. Възможно е да е такава.

# 4 925
Ще се ходи и на алерголог явно. Преди няколко дни пих алергозан и сякаш спря за кратко тази хрема, така че е възможно и алергия да е...

# 4 926
На мен ми бяха изписали натаспин, но специалиста каза да го пия, само ако вярвам, че имам ефект.  За него било неизследвано нелекарствено средство, без реална полза.

# 4 927
И като отидете на алерголог какво ще стане? Ще извади вълшебната пръчица и ще ви излекува алергията?

# 4 928
Ще знам дали на алергия се дължи хремата и какво мога да отстраня като алергени поне вкъщи. Все пак трябва да се търсят причините за хрема, която продължава вече над месец.

# 4 929
Ще знам дали на алергия се дължи хремата и какво мога да отстраня като алергени поне вкъщи. Все пак трябва да се търсят причините за хрема, която продължава вече над месец.
Консултирайте се. Даже май гледах, че септември са правили някакви прегледи за сенна хрема. Вижте чай от коприва.

# 4 930

Най-лесният начин да изясните това без алерголог е да пиете Фортекал/Ксизал/друг антихистамин. За 3-5 дни ще се натрупа достатъчно - ако хремата намалее или отшуми напълно, ще имате някаква индикация дали има и алергологична компонента.

Не е рядкост в опашката на разни респираторни инфекции да се прояви и такава.

# 4 931

Най-лесният начин да изясните това без алерголог е да пиете Фортекал/Ксизал/друг антихистамин. За 3-5 дни ще се натрупа достатъчно - ако хремата намалее или отшуми напълно, ще имате някаква индикация дали има и алергологична компонента.

Не е рядкост в опашката на разни респираторни инфекции да се прояви и такава.
А не е ли по-добре да ползва капки/спрей за нос? При нас има спрей с кортикостероид ОТС, както и с антихистамин. Има и комбинирани, но са с рецепта.
Не пречи и да пие антихистамин междувременно.

# 4 932
В БГ вече всички адекватни КС спрейове са с рецепта, вкл. Авамис, Димиста, Назонекс и т.н. Затова се въздържах да предложа.

Лично аз процедирам с Авамис, но ще трябва да се намеси лекар.

# 4 933
В БГ вече всички адекватни КС спрейове са с рецепта, вкл. Авамис, Димиста, Назонекс и т.н. Затова се въздържах да предложа.

Лично аз процедирам с Авамис, но ще трябва да се намеси лекар.
При нас Nasonex и Flonase бяха с рецепта, но ги “освободиха” преди десетина години. Авамис е с рецепта, както и Димиста.

# 4 934
И Флоназе (Фликсоназе у нас) е с рецепта. Откакто затегнаха режима за изписване на антибиотици, ограничиха и (почти) всички КС (с изключение на хидрокортизон за топикално приложение), и всички антимикотици.

Та по-лесно е да си набавиш системен антихистамин, отколкото локален КС. Няма да коментирам колко е разумно, но това е действителността в момента.

Някои фармацевти проявяват разбиране, но в 8/10 случая следват тези инструкции стриктно.

Общи условия

Активация на акаунт