Но не винаги е достатъчно без пиене на таблетки. Често ми се налага да пия , обикновено ксизал (ксалерган, зенаро) - левоцетиризинов дихидрохлорид, антихистамин, пак по препоръка на алерголог. Преди това дълго време пиех десибел ( деслоратадин), по препоръка на пулмолога и съм много доволна от него.
Облекчава ми и промивка с вода Тонимер.
Всичките тези си ги купувам без рецепта.
ПС Сега видях, че Фликсоназе е същия кортикостероид, който е и в Риностад. Т.е. Риностад, на практика е комбинация от Алергодил + Фликсоназе.
Questar, имай предвид, че не винаги тестовете улавят алергените. Няма как да тестват всички алергени, а и не винаги имат някои. Освен това, понякога тестовете с надраскване не реагират. Преди няколко месеца ми се случи с аспергилус. Аз съм алергична, но теста с надраскване не показа реакция. Лекарката поиска да се повтори с интрадермален ( подкожна инжекция) и реакцията беше доста силна. Тя ми е казвала да си имам едно наум с всички алергени, към които съм реагирала някога, независимо, че при последния тест не са реагирали.
Също, че тестове се правят на чисто - известно време да не си приемала антихистамини и кортикостероиди.
Прав е Hope4C, че напоследък много вируси имат такава алергична опашка. Дори и по време на самия вирус, антихистамините често помагат при мъчителна кашлица.
На твое място бих опитала със спрей Алергодил и ако видя, че има резултат, но недостатъчен, ще добавя и десибел, или ксизал (ксалерган, зенаро).