Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 706
  • 5 003
  •   3
Отговори
# 4 950
Най- много да цъфнете и вие.

# 4 951
След цяла седмица, може би и без антибиотик, не е вече заразен, но зависи. Когато питах доктора дали съм заразна на 6-тия ден, ми каза, че съм била заразна преди симтомите и, че вече не съм заразна. Но не знам доколко е и така, защото деня преди първите симптоми, бях на заведение и се хранихме от общи ястия, а никой не се зарази.

# 4 952
Антибиотиците трепят бактерии, а не вируси. Това, че пие АБ, не означава, че не разнася вируси. Да се надяваме, че за седмица е намалял.
Когато бях болна 2021, бързият тест ми реагира и на 12-тия ден. Така, че не се знае. Помолете го да сложи маска, не пипайте чаши и др., което той е пипал.

# 4 953
  • Буркина Фасо
Най- много да цъфнете и вие.
като че ли не могат да го гепят и от съседните маси.

# 4 954
Здравейте, имах Ковид преди 2 седмици, предприех лечение, всичко отмина, но от 3 дни имам ужасна суха кашлица, отпадналост на моменти и 37.3/4 температура. Бях на лекар и според него не е от Ковида, а нещо ново, но не беше мн убеден. Какво мислите за тази силна суха кашлица? Не помня да съм имала такава. Да правя ли пак тест? Да почвам ли пак АБ?

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 15:45 от Maiiaa

# 4 955
Аз бих направила тест, но от комбинираните и за двата вида грип, не само за ковид. Относно пиенето на антибиотик, бих се консултирала с друг лекар, който да е убеден в това, което казва.

# 4 956
Не мисля, че може да е Ковид, но и не мисля, че трябва да си започвате сама антибиотик. Свържете се с пулмолог или друг кадърен лекар, ако нямате доверие в сегашния. Може да си пуснете кръвна картина и да видите CRP - различните му стойности  май могат да  покажат какъв вид е инфекцията - аз бях с 20 и доколкото прочетох, това е стойност, показваща вирусна инфекция. След резултатите и след като обективно се чувствах по-добре, се разминах с антибиотика.
Здравейте, имах Ковид преди 2 седмици,  предприех лечение, всичко отмина, но 3 дни имам ужасна суха кашлица, отпадналост на моменти и 37.3/4 температура. Бях на лекар и според него не е от Ковида, а нещо ново, но не беше мн убеден. Какво мислите за тази силна суха кашлица? Не помня да съм имала такава. Да правя ли пак тест? Да почвам ли пак АБ?

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 16:33 от anmasu

# 4 957
Благодаря за отговорите.
Нямам намерение сама да си предписвам АБ. След малко ще отида при същия лекар, защото така се уговорихме и ако няма промяна да започна АБ. И на мен не ми се ще, защото пих заради Ковид съвсем скоро, но не се подобрявам и затова се чудя... Неделя е и друг лекар и изследвания няма как да направя уви...

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 15:56 от Maiiaa

# 4 958
Не може да е пак КОВИД.
Има толкова много вируси, извън КОВИД и грип.
За АБ - не знам кое го налага. Кашлицата може да не е за АБ. Тази Т също не е.
Бързо подобрение пожелавам!

# 4 959
Аз наскоро изпих два антибиотика, бях поне с бронхит, но съдейки по продължителността на боледуването може и да е слязло надолу. Тест правих, не позитивира, но не изключвам да е било и Ковид по това време на годината (миналата година по това време бяхме с Ковид всички). Инфекцията директно си беше надолу в трахеята и така и не се качи към носа. Изпръсках и един цял инхалатор, буквално не можех да говоря от кашлица. Все още вадя секрети. И урбазон ми слагаха.

# 4 960
Здравете пак,
Бях на лекар при друг се падна и също с личната по тел се консултирах. Бактерилна инфекция след ковид, опасност за пневмония.
Изписа ми мн неща, но силните са пративоалергично(аз си имам история...би ми и урбазон) също пулмикорт и Левокса! Купих го, но последствие се сетих, че съм чела отрицателни мнения за този АБ. Питах личната(имам и доверие) тя каза, че по-добрия избор е Агументин.
Но тя е чак утре следобед 13ч на работа и тогава може да ми го изпише. Каза да почна с Левокска и ако има проблем да сменя. Ама мен ме е страх или по-скоро объркана съм! Питах дали да не пия тади вечер нищо и утре направо Агументина, но спря са пише...
Темпеатурата ми вече е 38 и малко.
Някой с мнение, знам че стана много ама...

# 4 961
Не бих искала да се меся в рецепта на лекар, но тук във форума има цяла тема за антибиотика Левокса. Ако искаш я потърси и прочети.
Стискам палци да се оправиш бързо 🤞

# 4 962
Да да видях има мнения и другаде, как не се сетих по-рано...
Не бих искала да се меся в рецепта на лекар, но тук във форума има цяла тема за антибиотика Левокса. Ако искаш я потърси и прочети.
Стискам палци да се оправиш бързо 🤞
[/quote]

# 4 963
Само лекари сте тук, никой не е умрял от тая Левокса. Щом го произвеждат и изписват, значи има защо.

# 4 964
  • Бургас
Е, то историята помни много случаи на лекарства, които са се произвеждали и изписвали, но след време са спрени, защото се е установило нещо. Така че това не е гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт