Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 713
  • 7 493
  •   2
Отговори
# 570
  • Под сянката на разлистените кактуси
В Щатите също казват бикини на по-изрязаните дамски гащи. В смисъл, като модел. Наскоро без да обръщам  внимание на надписа на пакета, купих някакви огромни страстоубийки, които си бяха направо пликчета (баба ми така им казваше)...Мъжът със сълзи се смя, докато се тюхках

# 571
Е, има също по-дълбоки, но им казват shorty. Формата им е секси, няма нищо общо с "пликчетата". Grinning

# 572
Какво им е лошото на дълбоките гащи. Супер топлят на кръстта....
А наполеонки бяха нещо като анцунг за под панталоните на мъжете в студени дни. Баща ми беше ловец и през зимата на лов задължитно беше с такива. И задължително с дупка отпред. Сега младите мъже не знаят за какво е този отвор в гащите, ако изобщо го има.

# 573
Какво им е лошото на дълбоките гащи. Супер топлят на кръстта....
А наполеонки бяха нещо като анцунг за под панталоните на мъжете в студени дни. Баща ми беше ловец и през зимата на лов задължитно беше с такива. И задължително с дупка отпред. Сега младите мъже не знаят за какво е този отвор в гащите, ако изобщо го има.
И в казармата се носеха задължително, особено зимата като си в караул Wink
Те и сега възрастните хора ги носят, също така и тези които работят по строежи ила на открито в зимно време. Абе друго си е да ти е топличко на .... Wink  Бях днес на пазара да купувам някой неща и видях, че освен тениските ( които ме интересуваха ) продаваха и тънки и ватирани наполеонки. Цепката отпред си я има на всички модели. Но всеки си решава какво да облича.

# 574
Бях купувала подобно термобельо на дребния, като излизаме на пързалка зимата. Нямаше цепка, но иначе си е като клин по краката.....нещо между клин и чорапогащник.

# 575
  • София
и в Русе е кесийка, а пликчетата са гащи, независимо от възрастта.
странджанката е принцеска, но морска Wink
а за марусята се колебая тутманик ли беше или милинка...

Ето маруся, тази е домашна. А тези, които продаваха в Русе бяха просто правоъгълни, без да има завивки. Или просто - тестена закуска с кренвирш.

Торбичка= пластичка. За съжаление не си спомням в кой край се употребява.

Пласа - торба на румънски.

The Third, казанлъшки понички продават в Борисовата градина. На голямата детска площадка.

# 576
Казанлъшките понички се появиха след 1989.

# 577
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много преди това съм купувала на автогарата на малко врачанско градче.
не навсякъде, но ги имаше.

# 578
Може и така да е било. В моите спомени се появиха след 89, когато разрешиха частната инициатива.

# 579
  • Варна

Пирожки със сирене във Варна има на пекарните на синьото пазарче до часовника.  Разлика има между пирожки и пирог. Пирожки са тези пържените с плънка най-често сирене или яйце и сирене. Пирог е доста по-сериозно кулинарно произведение.

Значи, извинявам се на всички не-варненци, но заради Лан обяснявам, че има разлика отново.
Никой не говори за пирог, което си е цяло кулинарно произведение.

На закуската, която се нарича "пирожка" във Варна казвахме "пирога".

# 580
  • София
Dorchester Права си! Във Варна на показаната закуска на снимката викахме пирога. Пирожка беше баничка от ръчно правено бутер тесто, завита в правоъгълна форма със сирене и пържена. Тези пирожки бяха много вкусни, а пирогите -хич не ги харесвах.

# 581
Бях по едно време около месец в Панагюрище. Помня, че там закусвахме с бунайки, мисля, че името идваше от Буная - има такъв връх. Бяха някакъв местен вид банички или милинки, не помня точно.

# 582
Бях купувала подобно термобельо на дребния, като излизаме на пързалка зимата. Нямаше цепка, но иначе си е като клин по краката.....нещо между клин и чорапогащник.

Ами ние тук (Канада), си носим термобельо в определени ситуации. Моето е Ангора, но много мекичко. Аз не понасям вълнени неща по принцип, но това е поносимо. Точно такива са долнищата, като ги описваш.

# 583
  • Пловдив
И у нас се носят наполеонки, докато карат ски. Хем са модерни хора, родени 21 век. Просто при -10 и надолу си е нужно.

# 584
Мисля, че наполеонките бяха изместени от клинове и чорапогащници (със или без стъпала). наполеонките имат много размъкнат вид и са демоде наравно с кюлотите.

Общи условия

Активация на акаунт