Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 113
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 75
Не мога да намеря снимка на култовия зелен микрофибърен шлифер от зората на демокрацията ! Имаше и в сив и цвят със ватена подплата. Имам някъде такъв зелен из гардеробите. Носил съм го зимата върху вълнен костюм но помня много се цапаше от пръските на колите.
Друга култова вещ беше баретата. И мъже и жени носеха такива.

# 76
Я се разрови из гардероба и снимай шлифера, че ме заинтригува Grinning
Да ви разкажа как безславно приключи волейболната ми кариера... Бяха ми купили черен анцуг с надписи bad boys и червени ластици на глезените и китките. Голяма гъзарка бях и отидох на тренировка с него, а треньорът ми каза да направя кълбо през рамо, защото сбърках сервис. Макактака беее, тренер, навън на червената настилка от смлени тухли Joy отказах, за да не скъсам анцуга, скарахме се и той ме изгони. После идва вкъщи да ме увещава да се върна, че бях разпределител, ама с тъпанарския си акъл не пожелах.

# 77

Ха...! Ролки за коса. Майка ми имаше такива.       Smile
И моята! Слагаха се във вряла вода, нали?

# 78
Тези не се слагаха във вряла вода.
Имаше едни други с течност.

# 79
Това, метални ролки върху скалпа, незабравимо усещане...

# 80
  • София
Металните ролки служеха за бърза фиксация на косата - навиваш  и загряваш със сешоара. Изгорената коса е сигурна.
За спане се ползваха дунапренени ролки. Но и те не бяха удобни.
А през 50те години са се навивали с хартийки или парцалчета.
Показвали са ми, но се го запомних.

# 81
Бяха модерни лисици и порчета на шал яка 😒

# 82

Вярно! Баба ми имаше яка от лисица. Колко съм се киприла с нея като дете! Но само вкъщи, защото вече знаех, че не са приемливи в обществото.

# 83
С лъснати ноктенца и изцъклени очи. Joy
И белите кожухчета съчетани с бяла чанта и бели ботушки.

# 84
  • Варна

Имах такива миниски. А колко сме се пързаляли и с найлони.....

Не ми приличат на ски?

Моите ролкови кънки изглеждаха така! Каишките същите. И с такава регулация на дължината, тя не се вижда на снимката. Имаше гайка и едната част се плъзгаше по жлеб докато стане достатъчна общата дължина, така че да приклещи обувката, после стягаш с гаечен ключ.
На тази снимка не се виждат колелца, но все пак мисля, че е остатък от кънки.

# 85

Лисицата и палтото от лисица.Палтото в отдавна в контейнера, но лисицата си я пазя, не е мръднала вече 25 години.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 23:16 от bubolina73

# 86

Не ми приличат на ски?

Моите ролкови кънки изглеждаха така! Каишките същите. И с такава регулация на дължината, тя не се вижда на снимката. Имаше гайка и едната част се плъзгаше по жлеб докато стане достатъчна общата дължина, така че да приклещи обувката, после стягаш с гаечен ключ.

Това са snow shoes. Не зная как ги наричат на български. Тук са много популярни.

# 87
  • Варна

Това са snow shoes. Не зная как ги наричат на български. Тук са много популярни.

"Котки" се казва на български.

Обаче не съм съгласна, че това са котки.

# 88
Абе миниски са това. В ГДР ги произвеждаха. Сигурно в същата фабрика са произвеждали и ролковите кънки. Почти всички момчета от моя клас имахме такива и карахме през зимата.

# 89

Не ми приличат на ски?

Не са кънки, точно "мини ски" се казваха и служеха да се пързаляш надолу по утъпкания сняг на туристическите пътеки (наример аз  по Бай Кръстьо).  Слагаш ги на пионерките и се пързаляш по металната шина.

Общи условия

Активация на акаунт