Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 335 545
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 450
Правили сме печени ябълки, но не съм им почитател. Предпочитам да си ги хапна, както са сочни. А дюлите са ми свързани с безкрайните кашлици, които съм преживяла като дете и хич не ме блазнят, за разлика от ябълковият щрудел. Майка ми много правеше ябълкови сладкиши. Имаше един, който ми беше любим - не помня точно как се правеше, но беше тесто, ябълки и отгоре настъргано тесто, стоеше на малки топчета.

# 451
Вкусът ни (небцетата) са ни толкова разглезени,че старите вкусотии ни изглеждат "слаба ракия"...

# 452
Много обичам печени ябълки, обелени и нарязани, с повече захар и печени докато станат като мармалад, ммммм

# 453
Опитай с малко ром, мед и канела. Божествени са. А ако сложиш и топка сладолед е ммммм.
Не всички ябълки стават добре. Жълтите, които не са много водни са най-хубави.
Повдига ми се като ги видя.

# 454
  • София
Опитай с малко ром, мед и канела. Божествени са. А ако сложиш и топка сладолед е ммммм.
Не всички ябълки стават добре. Жълтите, които не са много водни са най-хубави.
Повдига ми се като ги видя.

🤣, яж със затворени очи. Шегувам се.

# 455
  • София
Печени ябълки с мед и сусамов тахан също е много вкусно.

# 456
Снимала съм това календарче в някой магазин за стари мебели.

# 457
На TheдолначертаТhird от всичко, свързано с миналото му се повдига.
И с голямо отвращение е в тема за спомени! от миналото.
Не си го обяснявам с друго осен с тригер, или лечение на травмата с оше по - силна травма.

Та аз идвам с едни играчки за елха.
Малко по- силен захват и ставаха на сол
Редиш елхата и трепериш, че мама дебне отзад 🤣

Фотката е от нета.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 08:14 от *Биле омайно

# 458
  • София
И като станеха на сол играчките, натрошеното внимателно се събираше и се лепеше за украса на хартиени корони и снежинки. Grin

# 459
Току-що приключих с неделна закуска от 80-те  - пържени фиийки  Yum
Баба ми правеше и билков чай за закуска, но го пропуснах. Сега слагам
тава ябълки с канела ( без захар ) да се пекат.
Помня ваксата за обувки "КОВО" и как ме караха да си боядисвам и лъскам
обувките в неделя, за да съм готов за понеделник. Боята си миришеше
силно на терпентин.

# 460
  • София
Обичам стъклените играчки за елха. От старите още е жива гъбката, ягодката, един дядо Мраз, и камбанка. Слагам си ги всяка година на елхата.

# 461
Обичам стъклените играчки за елха. От старите още е жива гъбката, ягодката, един дядо Мраз, и камбанка. Слагам си ги всяка година на елхата.

Ами моите играчки за елха абсолютно всички са стъклени. Не зная колко са, вероятно към 500. Купувам нови всяка година и добавям или замествам някои по-обикновени.

Скрит текст:

# 462
Аз също имам 60 и кусур годишни играчки. Ако стигна до елха тази година, ще ги снимам. Дано мургавите ни събратя са ги носили внимателно до тавана и да не са на сол. Допреди няколко години задължително си купувах всяка година украински стъклени играчки от един щанд в Централни хали. Последните няколко години не ми беше нито до хали нито до играчки.

# 463
Не си го обяснявам с друго осен с тригер, или лечение на травмата с оше по - силна травма.
О далеч не към всичко. Но към едни хора, които в миналото бяха решили, че ще определят кой какво да прави и явно и сега имат такова желание изпитвам отвращение. И то голямо!

# 464
  • Под сянката на разлистените кактуси
О далеч не към всичко. Но към едни хора, които в миналото бяха решили, че ще определят кой какво да прави и явно и сега имат такова желание изпитвам отвращение. И то голямо!

Проблема ти е с консистенцията, не с аромата или вкуса. Едното ми хлапе не понася нищо с консистенция на пюре или крем, трябва да има парченца за дъвкане. За ябълките говоря, не за миналото Joy

Общи условия

Активация на акаунт