Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 337 817
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 1 395
Имаше страхотни руски приключенски филми и сериали, "Тримата мускетари"? "Кин-дза-дза", "Екипаж", филми за Шерлок Холмс, по Агата Кристи имаше добри екранизации, някакви стари кримки с Висоцки, доста бяха забавни.

# 1 396
Имаше страхотни руски приключенски филми и сериали, "Тримата мускетари"? "Кин-дза-дза", "Екипаж", филми за Шерлок Холмс, по Агата Кристи имаше добри екранизации, някакви стари кримки с Висоцки, доста бяха забавни.

Така е, имаше наистина много хубави филми. Тримата мускетари за мен до ден днешен няма по добра адаптация на книгата от руската. А не е като да не са правени опити. Но е невъзможно да се достигне до нивото на руския филм.

# 1 397
струва ми се, че на снимките разпознавам някои места в София, а на вас?

На 6 не са ли сегашните жълти павета срещу бнб?
Улиците към последните снимки може да са Пиротска, Симеон или някъде там. Някои сгради и сега  са в същото състояние Confused

# 1 398
случайно попаднах на това Simple Smile
https://www.lifebites.bg/bulgaria-hugo-jaeger/

Познах конюшните, днес на "Дондуков" и "Левски", а също и паркинга зад царската градина (но го няма Партийния дом/парламента).

# 1 399

На 6 не са ли сегашните жълти павета срещу бнб?
Улиците към последните снимки може да са Пиротска, Симеон или някъде там. Някои сгради и сега  са в същото състояние Confused
да, снимка 6 е точно срещу БНБ. Едната сграда сега е Държавния архив, другата май на Държавния резерв, а уличката между тях май се казва Малко Търново и е само стълби. Отдясно е дворецът. На снимки 7 и 8 са бившите царски конюшни, които са до Първа англ. Гимназия, същите дето горяха преди няколко години.

# 1 400
Да, Малко Търново, най-късата улица в София.

# 1 401
Да, Малко Търново, най-късата улица в София.
И най-страшната е била в един предишен период

# 1 402
Сега се сетих за един руски филм, който много харесвах - "Дванадесетте стола" с Андрей Миронов. Беше велик артист, Светла му памет. Мъжът ми пък сигурно стотици пъти е гледал "Диамантената ръка". И от него съм чувала за "Бялото слънце на пустинята", но не съм го гледала.

# 1 403
Руският уестърн "Бялото слънце на пустинята" си е класика в жанра, както и песента " Ваше благороден, госпожа удача".
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.y … bGMCG5-wv0bpE1ege

# 1 404
Не везет мне в смерти, повезет в любви.

# 1 405
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за първи път чувам "Бялото слъце.." да е уестърн.
не ми се вярва някак.
уестърни са правили всички държави и те са лесно разпознаваеми. италианските бяха  спагети уестърн
мамалига уестърните са румънски (наскоро гледахме с детето един), паднах от смях с трансилванския каубой-женкар.
имаше и германски с Гойко Митич и сръбски "С цървули по дивия запад"...
даже в България се правеха, нямам идея как са били кръстени, но помня, че Джоко Росич беше каубоя.

# 1 406
Би могъл да мине и за уестърн - в самотно градче (не в прерията, а в пустинята) вилнее банда (не каубои, а басмачи), идва добрият герой, който е много добър с пистолета/пушката и решава проблема. Следва хепиенд.

# 1 407
Осемдесетте години посетих една кинолектория на тема уестърни и там също се спомена, че
"Бялото слънце на пустинята" е уестърн. За времето си бях много учудена и аз.

# 1 408
St. Dobri,
Идеята му е такава. Ето го и обяснението:
Би могъл да мине и за уестърн - в самотно градче (не в прерията, а в пустинята) вилнее банда (не каубои, а басмачи), идва добрият герой, който е много добър с пистолета/пушката и решава проблема. Следва хепиенд.
Накрая героят си заминава по пътя към залеза, спомняйки си за жена си.
Български филм в стил уестърн е напр. "Съдията".
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0

# 1 409
Разликата е само, че уестърните обикновено са аполитични, но в по-модерните версии има и политически елементи.

Общи условия

Активация на акаунт