Снимки – спомени от близко и далечно минало - 2

• 340 928
  • 7 493
  •   1
Отговори
# 7 215
Моя позната участваше в група за народни танци към културен дом. И точно в деня,когато нашият отбор би немския на световното по футбол,те с автобус Икарус (от туристическите) са минавали през чешко-германската граница. На границата немските граничари и митничари ги посрещнали с "Не можем да повярвам,че ни победихте!" Yum Врътнали едно хоро около автобуса,докато им проверявали паспортите. Изпратили ги с поздравления немците.

# 7 216
И аз не гледам футбол, в днешно време съвсем, но тогава не знам имаше ли някой да не гледа и да не съпреживява.
Връщам се към спомените си от онзи момент най-вече с благодарност на момчетата, че ни обединиха поне в едно, че се чувствахме общност, че се чувствахме способни и имахме повод за емоционален подем, когато всичко наоколо се разрушаваше и разпадаше пред очите ни.

# 7 217
Аз не гледах,но все пак съпреживях радостта!

# 7 218
  • Бургас
Беше Велико лято! 🇧🇬

# 7 219
Помня, че в нашия град хората се къпеха във фонтана на морската градина, изобщо паметни мигове !

# 7 220

Снимка за спомен в началото на днешния булевард "Драган Цанков", 1945 г. Сградите на заден план са на пресечката на булевард "Евлоги Георгиев" и улица "Граф Игнатиев".

Площадът пред старата софийска гара, 20-те години.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 21:29 от Не се сърди, човече

# 7 221
Пазарската чанта - плетена от някакъв дебел копринен конец, няма скъсване - баба имаше такава бяла, дръжките широки мега удобни - не ти се впиват.

# 7 222
  • Sofia
И сега ги продават.

# 7 223
А на море се ходеше с ей такива. Като бях малка сестра ми ме заключи в един такъв и после не можеше да го отвори. Та извика майка ми и беше голяма паника да не се задуша вътре.

# 7 224
  • Майничка
А имаше и куфарчета за баня - по-малки и леки, за един кат дрехи и чаршаф за бърсане (въпреки че и в баните имаше опция наемане на чаршаф).

# 7 225
Това пък са първите дипломатически куфарчета, с които "чантаджиите" тръгнаха към офисите Simple Smile
Качеството беше плачевно, в сравнение с днешните разбирания, ама си беше гъзария.

# 7 226
Моля, моля, с такова ходех на училище в далечната 1984-5 ще да е било. Най-неудобното нещо, което съм използвала като чанта.

# 7 227
Моля, моля, с такова ходех на училище в далечната 1984-5 ще да е било. Най-неудобното нещо, което съм използвала като чанта.

И ние носехме такива още преди 1984 г, сега не си спомням дали ми е било неудобно, но бяха станали масови наистина.

А такава ми беше първата "дамска" чанта през 70-те: https://bazar.bg/obiava-32747198/stara-detska-chanta-nu-pogodi-2
Не помня кой точно от долните класове съм била, но беше голяма радост.

# 7 228
В гимназията на мода бяха чанти от противогаз. Леко понашарени с надписи с химикал или с хипарски апликации. Удобни бяха, защото бяха леки, а ние вече не носехме много учебници.

# 7 229
В гимназията на мода бяха чанти от противогаз. Леко понашарени с надписи с химикал или с хипарски апликации. Удобни бяха, защото бяха леки, а ние вече не носехме много учебници.

Не съм носила такава, но точно за теглото на учебниците се замислих с твоя пост - никога не ми е тежала чантата, каквато и да е била. А преди година-две вдигнах чанта на третокласник, за да му помогна - е, приведе ме буквално до земята, не очаквах. Безобразие, направо престъпно! И после ще са с гръбначни проблеми и изкривявания децата.

Общи условия

Активация на акаунт