Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 694
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ние у дома, той си е вкъщи, всеки ден ми е такъв.

# 211
Бог да ги прости! Тук няма на кого да подам. Ще си направим вечеря с мъжа ми, ще ги споменем, ще разлеем уиски. Тъжно ми.

# 212
И с риск да бъда досадна само да напомня, че е добре да се приемат някакви комбинирани витамини поне месец след боледуването. Това е нещо което хората подценяват, а дефакто се получава голям дефицит в организма и от там постковида.
Също така много вода, защото се покачват чернодробните показатели.

# 213
Оплаквам се от "новата" работа, та и вашето мнение търся. В нашия отдел съм аз и шефа, а както споменах трябва още двама човека, та се пръскаме от работа. Вчера се скарахме с началника. Объркала съм една цена и ме направи на 2 стотинки, а като казах, че мога да обясня защо се е случило така ми беше отговорено "не ме интересува". Та според шефа аз за тези 3 месеца стоя на едно и също ниво, не си било личало да съм работела това през живота си (имам години опит) , вярно , че нямало кой да ме обучава, но се очаквало докато си върша работата и да съм се учела едновременно. Че ми било дадено върха на топлийката като работа (което за мен е нормално при положение, че обема на работата която сега върша е огромна, просто трябват още хора, не мога да се размножа). Общо взето от месец и нещо наблюдавам промяна в поведението, хладно държание с мен (не че държах приятели да ставаме), едни опнати отговори. На два пъти повдигна темата, че явно взимам прекалено много пари като за начална заплата, но все пак който както се договори. Усещам , че явно малко завижда и се дразни, че не съм почнала на минималната ли, не знам. За заплатата знае каква е, защото беше част от интервюиращите. Причината поради, която не си подадох вчера предизвестието е , че ще напуска и се чудя дали да стисна зъби докато си замине, но пък ме се знае и новият ми шеф какъв ще е.

# 214
Това се случва често, когато се споразумееш да получаваш добри пари. Работодателят се ядосва, че се е "прекарал", гледа да те разкара и да назначи някой с по- малка заплата, който да върши същата работа. Навсякъде го има.

# 215
Теди,  гледай да вършиш важната работя, от която зависят финансите на фирмата съвестно.
Особено цени и други подобни.
Това са грешки, които пряко се отразяват върху фирмата.

# 216
И аз от работа да се оплача (отново), след 8 дни, през които бяхме в отпуск поради липса на работа, ни накараха тая седмица да работим и в събота, че бързат с една заявка. Бързат, ама пуснали единствения техник в завода в отпуск, познайте от вчера колко пъти съм ги псувала, да им имам оправията, как стават заявки без техник да отстранява повреди по машините не знам, от вчера 3 пъти се е разваляла едната (всъщност знам, оправям си ги аз, колкото мога, защото съм ходила да гледам какво прави той, но аз само закърпвам някакво положение, а и по принцип изобщо не ми е работа, правя го, защото така става по-бързо иначе го има и ръчния вариант за работа, но като нищо ще кажат елате и в неделя), абе толкова малоумна фирма не знам дали има другаде.

# 217
Оплаквам се,че цяла седмица ставам в 4ч.за работа и тази сутрин в 4и 20 бях се наспала Astonished .Сега ми е зле.

# 218
  • Сф
Теди, не го взимай навътре. Наистина, щом си сбъркала , все тая какво ще обясняваш. Но от друга страна шефа ти е задник. В крайна сметка нали се маха? Не бих напускала аз. Изчакай новия . И виж, те ако искат или който и да е шеф да те махне , няма да подхвърля забележки язвителни , а ще те помолят да напуснеш ,че не се справяш примерно или друго. Нали и изпитателен срок си има 6 месеца , а и всичко . Не те ли искат, ще ти кажат директно. Така мисля. Не влизай в игри с тоя ..нека си бърбори още малко.
Верми , знаем дори тук че можеш всичко! 😘
Ти си дюшеш за всеки работодател. С такова впечатление съм, на много отговорен човек. Все някога ще ти се възнаградят усилията. Ама дали в точно тая фирма ...не съм сигурна...

# 219
Теди,  гледай да вършиш важната работя, от която зависят финансите на фирмата съвестно.
Особено цени и други подобни.
Това са грешки, които пряко се отразяват върху фирмата.

След като си замина началника видях в старите справки, че точно преди да почна аз тази работа са си пуснали поръчка за същото нещо , на същата цена , която аз съм одобрила....та...дефакто понеделник ще си поговорим , че въобще не съм направила нещо грешно, при положение, че именно шефът е одобрил предната заявка... Като одобрявам цените и се проверявам даже. Никой не е безгрешен все пак ама...

# 220
В тази фирма едва ли, единственото, което съм получила е усмивка по радиото и камера в стаята. Дано ми провърви малко с интервютата, че до тук 3 греди.

# 221
Аз ако не съм виновна бих се защитавала до дупка и не бих оставила нещата така..и да поемам обвинения или чужда вина. Ако имам вина "Извинявай, сгрешила съм, но който не работи - той не греши."

# 222
Оплаквам се от "новата" работа, та и вашето мнение търся. В нашия отдел съм аз и шефа, а както споменах трябва още двама човека, та се пръскаме от работа. Вчера се скарахме с началника. Объркала съм една цена и ме направи на 2 стотинки, а като казах, че мога да обясня защо се е случило така ми беше отговорено "не ме интересува". Та според шефа аз за тези 3 месеца стоя на едно и също ниво, не си било личало да съм работела това през живота си (имам години опит) , вярно , че нямало кой да ме обучава, но се очаквало докато си върша работата и да съм се учела едновременно. Че ми било дадено върха на топлийката като работа (което за мен е нормално при положение, че обема на работата която сега върша е огромна, просто трябват още хора, не мога да се размножа). Общо взето от месец и нещо наблюдавам промяна в поведението, хладно държание с мен (не че държах приятели да ставаме), едни опнати отговори. На два пъти повдигна темата, че явно взимам прекалено много пари като за начална заплата, но все пак който както се договори. Усещам , че явно малко завижда и се дразни, че не съм почнала на минималната ли, не знам. За заплатата знае каква е, защото беше част от интервюиращите. Причината поради, която не си подадох вчера предизвестието е , че ще напуска и се чудя дали да стисна зъби докато си замине, но пък ме се знае и новият ми шеф какъв ще е.
Според мен стисни зъби и виж новото прасенце каква свиня ще излезе Wink  (ако си харесваш работата де).
Как пък ще те знае заплатата. На интервюто ли обявяват с колко ще те назначат или само те питат какви са ти очакванията?
Относно грешките, още повече ако са финансови, няма особен смисъл да обясняваш. Защото наистина, ако не е възможно да се коригира, само за теб е важно как си я допуснала.
Аз цял живот работя началник в малък колектив и винаги знам КАК е сбъркано. Това е част от познаването на работата. Когато се сетя предупреждавам за какво да се внимава, но не винаги успявам.
За мен е било важно човека просто да каже - "сгреших" и да помни/да си запише тънките моменти, за да не се повтарят и потретват. Всичко друго звучи като оправдание на ученик без домашно и в общия случай дразни.
Горното го пиша, не за да изглеждам много велика, а да споделя гледната точка на "другата страна". Защото тя (гледната точка) е почти винаги еднаква, независимо от човека. Ако умееш да разбереш каква реакция ще получиш, ще си изградиш стратегия да избягваш неблагоприятната за теб.
Абстрахирам се от обстоятелството, че при вас има и личен елемент (вероятно завижда за заплатата, а може би и на уменията)

# 223
  • ново
Ходих на гробища, наплаках се. Имах нужда да си споделя радости и болки с моите хора. Никога не спира да ме боли сърцето за тях. Толкова ми липсват... Раздадох любими храни на съседките, дано се намери на всички. Сега ме заболя главата.

# 224
Чакам ММ да се върне от гробища...но явно няма да го дочакам.
Оплаквам се, че вечно се мотае този човек и тава ме вбесява.

Трябва да вървя на маникюр и после ще излезем с Борис, че времето е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт