Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 701
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 225
Изпитах шок в църквата. Исках 4 свещички от най- евтините и дадох 2 лв. Бабата ми каза : да ама те тия пари не стигат. Те струват 3.20!
Как 3.20? Станали по 80 ст свещите. Най- обикновените, най- тънките. Юли като кръщавахме детето бяха по 40 Ст. Платих си ги, но направо се смаях.
Оплаквам се, че краката зверски ме болят. Стъпалата. Едва ходя. Бях ходила на ортопед, вика - нищо ти няма. Как ми няма? Аз не мога да ходя.

# 226
И аз да се оплача днес... Щяхме да пътуваме уикенда с мъжа и детето, а колата не запали. Оказа се, че не е от акумулатора.
После се опитахме да наемем кола - и пак ударихме на камък.... Приемам го като знак. Явно днес не трябва да се качваме в кола.

# 227
  • София
Есеншъл, как е котето?

# 228
Есеншъл, как е котето?

Киха си страшно на всяко хранене. Снощи до късно четох за сцепено небце...и нищо. Дано доктора е прав. Ще изчакам още седмица.

# 229
Платих си ги, но направо се смаях.
Ако хората не плащаха щом не им харесва, нямаше и да са толкоз надути цените. Свещичката не е като хляба. И без нея може.

# 230
  • Точно където трябва
Пийк, използват деня, затова. Мин. седмица обикаляхме манастири и други свети места, бяха по 0,40.
Оплаквам се, че като тръгна, нямам спирачка. Обичам да ходя по възрожденски места, градчета с история и стара архитектура, екопътеки и сред природата. Последните 2 години сякаш изпълнявам норма. Е, остана едно наблизо, днес не може, а утре вече времето ще е лошо. Или трябва да си открадна ден, ако има подходящ занапред, или догодина

# 231
Ес, едната ни дворна котка "кашля" ежедневно на пристъпи, все едно се опитва едва ли не да повърне.
Прави го по всяко време, ей така от нищото и продължава поне 5 минути.
Така си е от малка (вече е на три-четири години).

Ама не е лошо да го заведеш на лекар сладура.

# 232
Още лятото бяха по 80 ст.

# 233
Аз ходя и припалвам в близко параклисче, на само обслужване, по 40 ст. е свещичката.
В близката църква не стъпвам заради попа. Когато имах нужда от духовен съвет преди пет години, така хубаво ме от свири.
И е гей, не че има значение, към 70 годишен.

# 234
Архангелова Задушница е! Да почиват в мир близките ни.
Правя ябълково-орехов кекс за закуска и ще раздам на домашните ми хора. Събудих се в 6 с мисълта, че изпускам нещо важно в суматохата по местенето.

# 235
И аз ходих на гробищата да почета близите които вече ги няма. Спазвам традицията и раздавам, и свещ паля, но някак не вярвам във всичко това. И всеки път когато съм на гробищата си напомням, че живота има край и е важно "тук" и "сега", и как ще изживеем остатъка.

Оплаквам се, че цял ден готвя и продължавам.

# 236
Антигона, Б коплекс витамини за обонянието, виж в нета  Ароматерапия при загуба на обоняние, на мен ни помогна сякаш. Душкаш различни силни миризми всеки ден, ще прочетеш.

Бях в църквата постоях си, поплаках си, пуснах служби да се четат, благодарих на татко, че усещам присътствие то му и знам, че бди над мен, въпреки че не го помня. Знам че е е някъде около мен и ме пази от лошото. Дано всичките ми обични са сега на една хубава, слънчева поляна, на една дълга маса, да се веселят и да им е топло и хубаво, да им е леко! Аз вярвам че някога, някъде ще се срещнем.

# 237
Днес още по- явно усетих, че нямам вече нито една жива баба и дядо. Заедно са вече всички.
Раздадох им сладичкото, че обичаха много и си поговорихме за тях с майка и мм.

Антигона, и моето обоняние изчезна към 5-6 ден, но се върна до 10ина дни. Вкус не съм губила и апетит 😔

# 238
  • На морето!
И аз днес, съвсем нетипично и неочаквано за мен започнах да разказвам на една приятелка за покойната ми, свидна баба (за мен маминка). После разбрах, че днес е задушница. Нека е светло и леко на всички починали близки!

# 239
  • Mediterraneo
Няколко дни сънувам татко, баба и дядо. Вчера разбрах, че днес е Задушница. Знам, че са с мен, но така ми липсва физическото им присъствие... Кекс правих. Обичаха го, особено дядо 💕

Общи условия

Активация на акаунт