Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 676
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 4 710
  • София
Така е, и на нас ни се паднаха едни пълни мизерници отгоре. Най-редовно намирам люспи от семки на перваза, някакви риби даже. Миналата нова година правих купон и ни бях оповръщали комарника. Сега имат бебе и ще видя дали ще са се кротнали. На мен Нова година ми е кошмат, искам да си легна в 22 и да си спя като човек, ама не би. Срещу тия бомби дето гърмят при нас и тапите за уши не помагат, то имам чувството че цели блок се тресе.

# 4 711
Тази сутрин влизам в клон на ДСК, за да уведомя банката за промяна в личните ми данни. Една намахана служителка ми иска ЛК и ме уведомява, че промяната ще отнеме 10 минути. Викам си какво пък толкова, има да смени един адрес, но започвам да чакам. Голямо писане падна и уж вече привършила ми казва, че "сега трябва да попълним една анкета". Ох, и това добре. Разпечатва сто листа - анкетата, декларация за съгласие за обработка на лични данни и други ненужни книжнини. Поглеждам, във всички тях стария ми адрес. Обръщам й внимание, че не знам какво е правила до сега, но не е сменен адресът. Не знаела как е станало, но ще й трябват още 10 минути. ...Чудя се с какъв точно конкурс ги избират. Още повече се чудя, ако трябва да свърши нещо смислено дали ще може да го направи. Треска ме тресе от банкови служителки. Една така ми спря онлайн разплащанията с кредитната карта, докато ми въвежда мобилния телефон в базата данни.

# 4 712
  • под тепетата
Не си спомням за какво бях последно в ДСК, май за европейската здравна карта, но и аз попълвах някаква суперстранна анкета. Един от въпросите беше имам ли близки в семейството, които се занимават с политика , нещо такова...

# 4 713
Не си спомням за какво бях последно в ДСК, май за европейската здравна карта, но и аз попълвах някаква суперстранна анкета. Един от въпросите беше имам ли близки в семейството, които се занимават с политика , нещо такова...
Да, безумен въпрос дали имам близки на висока политическа длъжност. Питах я и какво ако имам. Какво я грее банката кой какъв е от обкръжението на нейния клиент? Разбира се, че не получих адекватен отговор.

# 4 714
Ще ти го дам аз обяснението. Длъжни са да знаят, защото се следват различни протоколи. Международно валидно е.

# 4 715
Защото може да переш техни пари. Такива анкети има от минимум 3-4 години, когато и аз трябваше за първи път да попълня такава.

# 4 716
Длъжни са да попълват тези безумни анкети във връзка с личните данни и прането на пари.Измишльотината е общоевропейска.
А  Банка ДСК винаги е била върха на сладоледа,жалвала съм се тук от безумията им.

# 4 717
Ако имаш близки на висок политически пост, това те поставя в категорията PEP или politically exposed person. Банките са длъжни да събират тази информация.
По принцип нищо, ако имаш. Пак ще си те обслужват. Но вероятно ще си под мониторинг за определени типове транзакции. За което, ако нямаш съмнителни сделки и не получаваш едни милиони от странни места, няма и да разбереш даже.
Това е международна директива. Вероятно си попълнила и другият задължителен въпросник - дали си US citizen.
Не е приумица на банката. Задължение ѝ е.

# 4 718
Преди две години ми се наложи няколко пъти да ходя в един конкретен клон на една конкретна банка. Принципно съм над нещата, рядко някой може да ме вбеси до степен изкарване извън нерви. Но тогава след втория път писах писмо с оплакване от служителка, след третия помолих да ме пренасочат към друг клон. Без да искам да засегна когото и да било, чудя се на подобни индивиди как им поверяват такива отговорности. Все още остава загадка за мен.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 19:08 от TuЛи

# 4 719
Ако имаш близки на висок политически пост, това те поставя в категорията PEP или politically exposed person. Банките са длъжни да събират тази информация.
По принцип нищо, ако имаш. Пак ще си те обслужват. Но вероятно ще си под мониторинг за определени типове транзакции. За което, ако нямаш съмнителни сделки и не получаваш едни милиони от странни места, няма и да разбереш даже.
Това е международна директива. Вероятно си попълнила и другият задължителен въпросник - дали си US citizen.
Не е приумица на банката. Задължение ѝ е.
Нека съм под мониторинг. Влиза заплата и заплата излиза. Нищо друго. Не съм против задълженията им, в т.ч. събирането на информация, стига да ги вършат. По-интересно е, че с останалите дейности, извън анкетьорството, служителите трудно се справят.

# 4 720
Както всяка година украсих входа новогодишно, собствена инициатива.
На втория ден изчезна една камбанка, след два дни втора.

Пак съм с разни неразположения, не мога да ходя като хората.
Утре ще празнуваме с малкия в гаджето с него и майка му. Мъка ми е отсега.
Днес гледах на приятелка шест годишното и научихме стихче за сурвакане.
Идва баща му да го взема и той гордо рецитира четиристишието.
Дотук добре.
Тате, вика, леля Дари каза да ми давате зелени или кафеви парички като ви осурвакам. Можело и сини, че синьото му било любим цвят.
Баща му каза, че на първи ще ми го докара да ме сурвака като давам такива съвети. Joy

# 4 721
  • sf
Защо ще празнувате там щом това те напряга?

# 4 722
Щото няма да готвя аз.Sunglasses
Ще отидем. То детето ще хапне питка, ще му доскучее. Да си минем по реда, че отдавна не съм им гостувала.
Тегавото е, че се яде много и бързо, все едно на въже са държани. Аз съм на салата и ракия още, майка му яде вече десерт и брои чашките.
После може да се пуснем на площада.
Иначе в нас той ще се затвори в неговата стая, една дума няма да има с кого да обеля.
Миналата година нещо ме ядоса и в 22 разчистих масата.

# 4 723
Всеки си е със собствено темпо не е само кандидат-свекърва ти Simple Smile Онзи ден бяхме при нашите и ние бяхме на десерта, зет ми на втора салата и ракия. Той всъщност и не стигна до основното, обикновено минава само със салата. Всеки яде колкото и каквото си поиска, ти си стой на салата, какво те интересува, че тя е на десерта.
Мама наготвила, натрупала, аз изядох една супа и си щипнах от пържолата на мъжа ми да видя как е опечена и тя - ама вие нищо не ядохте. Абе жена, ние не сме държани на въже все пак?!
На мама любимо й е - "Искаш ли допълнително, дай да ти сложа?", "Не благодаря, не искам!", тя - "Не е ли добро, не ти ли харесва, е малко е солено, ама тая сол много соли?" Grinning Какво да й отговориш - добро ли е, не е ли, гладен ли си, не си ли, сърдит ли си, та не ядеш и то просто край няма Laughing

Не й се връзвай, по-старите хора са по-припряни и искат всичко да извадят и принесат и да се изяде по възможност, инак го тълкуват, че не е сполучливо Simple Smile

# 4 724
  • UK
Оххх за последен работен ден много се натоварих. Днес ми беше последния срок да пращам фактури на един клиент, който е в САЩ. От преди Коледа имат проблем със системата и не приема документите, а заради часовата разлика и празниците комуникацията е нулева. Аз приключих без да съм сигурна, че всички документи ще заминат. Сега ще мисля до вторник, шефката ми обеща че по-късно ще погледне и ще направи каквото може.
Не е фатално, но ще се протеснявам.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 20:59 от GreenP

Общи условия

Активация на акаунт