Войната в Украйна 2

• 928 786
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 270
Само на мен ли ми се струва, че някои хора, пА били те "велики", като минат определена възраст, е добре да си седнат на задните части и да си гледат старините.
По скоро защо като остареят и "помъдреят" се опитват да поправят грешките  от миналото, когато са били велики и не са мислили за бъдещето.
Ако всеки, който дойде на власт реши да поправя грешки, тръгнели по тази линия, то светът ще е в една непрекъсната война.

# 271
Въпрос към Мама_Нана - кога Русия анксира Донбас?

# 272
Не е до възрастта,а до здравето. Рейгън става президент на 70 годишна възраст,но е велик... Тръмп също е "старец"...

# 273
Първия опит е през 2014 година, когато се провеждат всенародно допитване за обявяване на независимост, както и опит за присъединяване към Русия.
През 2015 година Путин признава независимостта на тези райони.
Втория опит е сега - 2022 година.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 09:39 от Mama_Nana

# 274
Само че това всенародно допитване първо не бе всенародно, защото в него не участва цяла Украйна, а само Крим, ДНР и ЛНР....второ в тези територии имаше проруски наемници и паравоенни части с автомати.

# 275
За да се направи допитване трябва хората да се успокоят, изгонените украинци да се върнат, за едно пет години да има ред и контрол от сини каски на ООН и чак след това да има честен референдум. И пак, съдейки по родителите си, много хора може не за пет, а и за 50 да не се отпуснат и да повярват, че могат свободно и без страх да изказват мнение и гласуват. Там страхът е заложен и култивиран от повече от век.

# 276
  • София
Първия опит е през 2014 година, когато се провеждат всенародно допитване за обявяване на независимост, както и опит за присъединяване към Русия.
Цитат
запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас.
Това пак е твой цитат....

Как е опитал, пък ги придобил, но всъщност никой не знае, че са придобити?

# 277
Скрит текст:
Цитат
запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас.
Това пак е твой цитат....

Как е опитал, пък ги придобил, но всъщност никой не знае, че са придобити?
Това е цитат от статията, за която съм дала линк.

# 278
  • София
Значи си съгласна с това твърдение. И понеже четеш само сигурни и достоверни източници - уточни кое, как и кога се е случило, моля.

# 279
Значи си съгласна с това твърдение. И понеже четеш само сигурни и достоверни източници - уточни кое, как и кога се е случило, моля.
Какво да обяснявам и защо?
 Още в началото съм писала. Ако залогът за мир между Украйна и Русия в настоящия момент е отцепване на територии от Украйна, то това няма да бъде мир.
И въпреки мнението на такива успели политици като Кисънджър за такова решение, считам, че не е правилно и вярно.
Никой не е виновен, че Сталин е дал Донбас на Украйна, а Хрушчов Крим. След разпада на СССР, Украйна е призната за държава с тези територии. Да са мислили тогава.

# 280
Всяка държава може да си избере конкретен исторически момент, когато земите на съседите и са били нейни и да си измисли някакви претенции. И точно затова след ВСВ, под влияние на ужаса от войната и от желанието това да не се случва повече, държавите са пренебрегнали политическия егоизъм и са се съгласили да се фиксират границите както са си и каквото било било, от този момент нататък границите стават ненакърними. Да, някой се чувства минат, друг е "на далавера", но няма как. Изходът е отпадане на границите, а не прекрояване. Аз например продължавам да се чудя на разни идиоти, бленуващи за "България на три морета".  Какво ще ни донесе това? Мога ли днес да отида в Гърция на море? Мога. Мога ли да си закарам камиона със стоки на пристанището в Гърция? Мога. Мога ли да си купя къща на плаща в Гърция? Мога. Това е бъдещето - с падането на границите ще отпадне нуждата от тяхното прекрояване.

# 281
Не искам да прозвучи като опрадание на Путин, но защо останалия свят позволи да се стигне до тук?
Утре може друг да реши да възстановява граници от бивши империи, да не спазва никакви договорености и правила.

# 282
  • София
Не искам да прозвучи като опрадание на Путин, но защо останалия свят позволи да се стигне до тук?
Утре може друг да реши да възстановява граници от бивши империи, да не спазва никакви договорености и правила.
А останалия свят кога и какво трябваше да направи?

Сетих се за преди 2-3 години, когато Тръмп нареди да гръмнат оня генерал на Иран. Дали не може да се случи същото в днешно време...

# 283

Ми нали останалият свят помага на Украйна именно за да не позволи това да продължава.
При това нещата не са толкова прости, защото ако светът директно се опълчи на една вярваща в своето всемогъщество и с промит мозък Русия ядрената война е много вероятна. А в случая пряко се опълчи Украйна и светът и помага, но не участва. Така не се надвишава прагът на чувствителност за руската душа да натисне копчето, в същото време нещата се удължават във времето, но това дава възможност да се свикне със ситуацията. Аз например съм уверена, че в Русия и военни, и управници, че и мислещите хора са изгубили илюзиите си за непобедимостта на армията им. И ако сега се чувства задължени да продължават, в бъдеще поне за няколко десетилетия ще са много по-малко агресивни и нападателни и няма да започват нови войни.
Тоест, Русия според мен си научи урока, но сега се иска висш пилотаж за да се приключат нещата. А това може и да е трудно, защото за решаващите фактори в Русия такова приключване може и да е смъртоносно.

# 284
Скрит текст:

Ми нали останалият свят помага на Украйна именно за да не позволи това да продължава.
Скрит текст:
При това нещата не са толкова прости, защото ако светът директно се опълчи на една вярваща в своето всемогъщество и с промит мозък Русия ядрената война е много вероятна. А в случая пряко се опълчи Украйна и светът и помага, но не участва. Така не се надвишава прагът на чувствителност за руската душа да натисне копчето, в същото време нещата се удължават във времето, но това дава възможност да се свикне със ситуацията. Аз например съм уверена, че в Русия и военни, и управници, че и мислещите хора са изгубили илюзиите си за непобедимостта на армията им. И ако сега се чувства задължени да продължават, в бъдеще поне за няколко десетилетия ще са много по-малко агресивни и нападателни и няма да започват нови войни.
Тоест, Русия според мен си научи урока, но сега се иска висш пилотаж за да се приключат нещата. А това може и да е трудно, защото за решаващите фактори в Русия такова приключване може и да е смъртоносно.
След дъжд качулка. Какво от това, че светът помага с оръжие на Украйна? Какво би попречило на Путин сега да използва ядрения си арсенал? Кой ще го спре?

Общи условия

Активация на акаунт