Войната в Украйна 2

• 928 786
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 255
Избистря ми се защо има намеси, организации САЩ и НАТО и  дразнят някои, че се навират навсякъде.
 Изградили са си един начин на живот, с пот и кръв дето се вика(предния пост - реформации и войни) и като почнат да се разпадат едни други,  или пък са  крайни диктатури, ги засяга пряко и им разваля живота. Независимо дали са наблизо или далеч от границите им.
 Разпознават ги и   бомбят да ги възпрат  преди да са опасност от голям мащаб. Няма друга планета за жалост, никакви граници не помагат,  та харчат  милиарди да си пазят своето.
 Не успяват според мен.

# 256
  • Paris, France
Скрит текст:
И с украинска диригентка говорих вчера. Не знам какво е в сърцето й, когато е принудена да общува с хора, които за 7 месеца продължават за Свещената Православна война. На нея по принцип й е забранено (непряно казано) да общува с другомислещи, но я издебнах, за да й кажа, че толкова се надявам тази лудост да спре. Имаше сълзи в очите й. И само повтаряше как и тя се моли за това, за да св прибере у дома.
Не ми е много ясна вашата система там. Кой и е забранил да говори? Как така? Ако говори какво ще стане?

Имаме проруски украинци, за които Кирил и Русия са свещени и  от които тази жена зависи. Затова прави, какво й кажат. За съжаление.

Как така в Холандия зависи от проруски украинци, че и прави това, което и нареждат? Как и забраняват да общува с другомислещи? С нея са по 24 часа или не я пускат да излиза сама?  Странна работа. Полицията ви знае ли за случващото се? Ако не, защо не е уведомена?

Тук има хора, руснаци и украинци, които заемат проруска позиция, но е абсурд да забранят някому да общува с другомислещи.

Средата ти ми звучи направо зловеща.
А как общуваш с такива хора? Аз не бих, освен по работа и ще търся да сменя работата.

# 257
Църква  е. Там не влиза държавата.

# 258
Църква  е. Там не влиза държавата.
църква е- не е секта.
По-скоро ще зависи икономически от някого.

# 259
Нещо се случва в ключовото селище Снигиревка, Херсонска област. Според някои руски военни кореспонденти руснаците вече са изтласкани от него. Според други има боеве. Ще се разбере до ден-два.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 12:03 от Анонимен

# 260
За братушките като няма пари, има медали за храброст, Шойгу бил на инспекция в командния пункт и раздавал медали...Представям си какви фалшиви доклади са му представили, че всичко е по план и победата е близо..Smile.

Руският министър на отбраната генерал Сергей Шойгу инспектира командния пункт на Обединената войскова групировка, участваща във войната в Украйна, която Москва нарича "специална военна операция", съобщи ТАСС. Шойгу е изслушал и доклада на командващия войсковата група армейски генерал Сергей Суровикин за текущата оперативна обстановка, характера на действията на противника и изпълнението на бойните задачи на руските войски в различни оперативни райони. Суровикин докладва и за подсигуряването с всичко необходимо на войниците, които са пристигнали в състава на групировката и са били призовани на военна служба в рамките на частичната мобилизация. Министър Шойгу се срещна с военнослужещи и връчи отличия "за проявена храброст и героизъм", включително медала "Златна звезда" към почетното звание "Герой на Русия", ордени за храброст и други държавни награди, съобщи още руското министерство.
-------------------
Сателитни снимки, анализирани днес от Асошиейтед прес, сочат бързо разрастване на гробище в Южна Украйна през месеците, след като руските сили превземат пристанищния град Мариупол. Снимките на "Планет Лабс Пи Би Си" (Planet Labs PBC) показват промяната в размерите на гробището в Старий Крим, окупиран град северозападно от Мариупол. При сравняване на изображенията от 24 март, когато Мариупол вече е под атаките на руските сили, и една фотография от 14 октомври, тоест месеци след падането на Мариупол, се вижда, че гробището се е разширило значително в южна посока. Площ от около 1,1 квадратни километра в югозападния му край изглежда наскоро разкопавана. Наскоро разкопаван друг сектор от половин кв. км личи в югоизточния край. Не е известно колко човека са погребани в Старий Крим, откакто Русия нападна Украйна.
-------------------
Италия също изпраща ПВО системи на Украйна. Правителството на Италия подготвя нов оръжеен пакет за Украйна, включващ и системи за противовъздушна отбрана. Това разкри представител на управляващата коалиция, пожелал анонимност, съобщава "Ройтерс". Западните държави доставят повече оборудване за противовъздушна отбрана на Украйна, след като миналия месец президентът Володимир Зеленски помоли лидерите на страните от Г-7 за помощ, за да бъдат спрени руските въздушни удари срещу украинските градове. Представителят на италианската коалиция, заяви, че Рим е готов да предостави на Украйна различни системи
за противовъздушна отбрана, включително френско-италианските SAMP/T със среден обсег и италианските Aspide, както и преносимите зенитно-ракетни комплекси Stinger. Вчера Киев съобщи, че е получил първата си доставка на системи за противовъздушна отбрана NASAMS от Съединените щати.

# 261
  • Там,където се събуждам щастлива.
Църква  е. Там не влиза държавата.
църква е- не е секта.
По-скоро ще зависи икономически от някого.

По-скоро логистично, защото украинката е с възрастна майка и малко дете, а са в един хотел, който е на едно езеро и няма нищо наоколо. Имат помощ от доброволците, но не е достатъчна. Скоро ще ги местят и се надявам да й стане по-лесно. Мъжът й е военен и е на фронта. Сложна работа.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 23:07 от Kalinka

# 262
Невена, защо се учудваш? И в двете страни има диктатура и тираничен репресивен режим.
Но ако се замислим дали или кога някоя от двете държави ще се измъкне от примката и ще стане нормална, определено залагам на Иран. Поради много причини - хилядолетната култура и най-важното - до преди по-малко от половин век Иран беше доста богата нормална и развиваща се светска държава. Спомням си как ни даваше заеми, защото бяхме много зле и братушките с нищо не помагаха. По-възрастните си спомнят нормалния живот в цивилизована страна и някои от тях са го предали на потомството си.
Положението в Русия е тотално различно - от крепостничеството минаха в комунизма. Простосмъртният човек там никога не е имал никакви права, винаги се е снишавал и е слушкал, за да оцелее биологически. И изобщо не може да осъзнае, че може сам да определя живота си.
А ако наистина се случи гласувания в Иран кошмар, не е ясно какъв ще е резултата - дали иранците ще наведат глави или ще отнесат аятуласите.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 23:38 от Недоволна

# 263
  • Канада
Избистря ми се защо има намеси, организации САЩ и НАТО и  дразнят някои, че се навират навсякъде.
 Изградили са си един начин на живот, с пот и кръв ..
 ..Разпознават ги и   бомбят да ги възпрат  преди да са опасност от голям мащаб. Няма друга планета за жалост, никакви граници не помагат,  та харчат  милиарди да си пазят своето....
 Не успяват според мен.

А успяват,успяват,макар и да допускат грешки понякога, като-индустриализацията на СССР ,лендлизът ВСВ,Иран/свалянето на шаха/ , Китай и сега направи добро,пък после съперници....

Има една геополитическа теория на Макиндер. Именно следвайки тази логика, англосаксонските сили слагат край на евразийския проект на Германия/ВСВ/, след това и на този на Русия/рухването на СССР/, а сега са изправени пред задачата да елиминират евразийския проект на Китай и Русия за един по-добър свят!

Иначе девизът за равенството,свободата и братството е масонско лого,още преди Френската революция...

# 264
Гледам по доста клипове неприбрана реколта по полетата. Това означава, че популацията на мишките е скочила в небесата. В комбинация с гниещите трупове и войниците в окопите това е рецепта за епидемия.

# 265
Надявам се това с атомната подводница да е блъф, защото отдавна от САЩ заявяваха, че няма да отговорят с насрещен ядрен удар в отговор на такъв. То в такъв случай няма да засегне само Русия и Украйна, а всички ни, най-вече нас, защото сме наблизо. Предполагах, че в отговор НАТО ще пратят жива сила да смаже руснаците окончателно. Тези демонстрации поне на мен ми се струват ненужни и ме тревожат, но се надявам, че САЩ са помислили добре какво правят и какво би причинило това и на хората извън конфликта. Не разбирам от военно дело и вероятно има много неща, които не знам, само се моля най-големите ми страхове да не се сбъднат.
Никога САЩ НЕ СА казвали,че няма да нанесат ядрени удари. Въобще да притежаваш ядрени ракети,но да правиш изявления,че няма да ги употребиш е пълен нонсенс! Откъде ви идват такива...

# 266
Гледам по доста клипове неприбрана реколта по полетата. Това означава, че популацията на мишките е скочила в небесата. В комбинация с гниещите трупове и войниците в окопите това е рецепта за епидемия.
Точно така. И тя вече почва, в руски военни канали има оплаквания от туларемия и дезинтерия. Да прибавим лошата хигиена и инфекциозните болести, с които те си идват още от къщи, но им забраняват да ги афишират и не ги отделят от здравите войници, докато не се наложи. Нали не се очаква са живеят дълго...

Изглежда украинските медии са пресолили манджата за Иран, днес четох опровержение, че решението на парламента било всъщност препоръка към съда за най-строгите възможни мерки (а това е смъртно наказание). Едва ли ще избият всичките 14 000 души, но вероятно ще има показни екзекуции.

Северна Корея шие униформи за руската армия. Май съвсем са го закъсали руснаците, щом не могат и униформите да си ушият.

Външният министър на Русия вече призовава Украйна на преговори без никакви предварителни условия!!! Какво стана с денацификацията и демилитаризацията? Съвсем са свалили гарда. Носят се грозни слухове, бе при Сватово цял батальон от 200 души се е разбунтувал и отказва да се бие, макар че ги плашат с военен съд.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 07:52 от Анонимен

# 267
Точно така. И тя вече почва, в руски военни канали има оплаквания от туларемия и дезинтерия. Да прибавим лошата хигиена и инфекциозните болести, с които те си идват още от къщи, но им забраняват да ги афишират и не ги отделят от здравите войници, докато не се наложи. Нали не се очаква са живеят дълго...

Скрит текст:
Изглежда украинските медии са пресолили манджата за Иран, днес четох опровержение, че решението на парламента било всъщност препоръка към съда за най-строгите възможни мерки (а това е смъртно наказание). Едва ли ще избият всичките 14 000 души, но вероятно ще има показни екзекуции.

Северна Корея шие униформи за руската армия. Май съвсем са го закъсали руснаците, щом не могат и униформите да си ушият.

Външният министър на Русия вече призовава Украйна на преговори без никакви предварителни условия!!! Какво стана с денацификацията и демилитаризацията? Съвсем са свалили гарда. Носят се грозни слухове, бе при Сватово цял батальон от 200 души се е разбунтувал и отказва да се бие, макар че ги плашат с военен съд.

Гледах и аз репортажи. Сред пленените имало доста хора с туберколоза и хепатит Б. Първо минавали на прегледи и според това кой здрав, кой болен/носител им слагат цветни гривни, разделят потоците и едните на лечение, другите в лагера под наблюдение.

# 268
Скрит текст:
Лорд Сняг,
Не знам, как. Има толкова много специалисти в тази област те да го мислят /ако може по - скоро/.
Не съм съгласна с териториални загуби за Украйна от началото на войната, въпреки мнението на Кисинджър, че това е вариант. Дори ДНР и ЛНР да искат да автономност би трябвало да е в рамките на Украйна.
Останалато да го мислят.

Нещо бъркаш, ето какво препоръчва Кисинджър..

Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия. Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите. Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА. Кисинджър каза пред германската държавна телевизия Цет Де Еф (ZDF), че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.
Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/12276735

# 269
Скрит текст:
Лорд Сняг,
Не знам, как. Има толкова много специалисти в тази област те да го мислят /ако може по - скоро/.
Не съм съгласна с териториални загуби за Украйна от началото на войната, въпреки мнението на Кисинджър, че това е вариант. Дори ДНР и ЛНР да искат да автономност би трябвало да е в рамките на Украйна.
Останалато да го мислят.

Нещо бъркаш, ето какво препоръчва Кисинджър..

Кисинджър: Украйна да не отстъпва никаква територия на Русия. Такава опция не бива да бъде на масата на преговорите. Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА. Кисинджър каза пред германската държавна телевизия Цет Де Еф (ZDF), че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.
Дипломатът предвижда край на войната като Русия запазва териториите придобити през 2014-та година - полуостров Крим и Донбас.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/12276735
Само на мен ли ми се струва, че някои хора, пА били те "велики", като минат определена възраст, е добре да си седнат на задните части и да си гледат старините.

Общи условия

Активация на акаунт