Войната в Украйна 2

• 928 839
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 315
Цитат
Абе може и така да е, ама за целта се искат мотивирани войници, готови да се жертват. Защото почне ли бой къща за къща изтеглянето става трудно. Може да се съмняват, че войниците масово ще се предават и няма да се бият.
Може и това да е причината. Аз се притеснявах за предстоящата битка за Херсон от гледна точка на украинците, изобщо не вярвах че руснаците ще го дадат без бой. И се притеснявах понеже това е голям град и от гледна точка на украинците много жертви ще дадат в битката за него, а сложната градска среда е най доброто място за защитаване от военна гледна точка, там можеш много сериозно да накажеш врага който се опитва да го превземе. Аз за това не смея да се зарадвам още, нещо гнило ми се струва че има тука и руснаците някакъв капан готвят, но може и това да е причината което казваш.
И аз се опасявам от същото. Прекалено лесно ми се струва. Преди време чух отнякъде предположения, че руските войници можели да опитат да се слеят с местните в цивилни дрехи, да се заселят в домовете на местните и оттам да обстрелват настъпващата украинска армия и да се завържат улични боеве. Не съм сигурна дали за Херсон ставаше въпрос, когато се обсъждаше тази теория или за друг град, но това ми е останало в паметта.
А може и да е както каза Snake да е тактическа маневра да се укрепят за през зимата. Трудно ми е да приема за чиста монета който и да е ход на руснаците.

# 316
Това е водеща новина на руската телевизия. Те го извъртат така, че е за да се запази живота на населението и военнослужещите.  Не ми изглежда възможно след тия публични драматизации  да се загнездят в Херсон и да претърпят много жертви, но кой знае, толкова подлости извършиха и лъжи от най високо ниво наприказваха че  вече не знам.

Втората новина е репортаж за погребението на т. н. Десантен батюшка

https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Ubiha-Desantniia-Batiushka-N … ketni_788868.html

А следващата за Стремоусов.

Затова пък Путин е подписал указ за съхранение и укрепление на традиционните духовно-нравствени ценности.

Мисля, че ми стига толкова руски новини...

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 20:54 от Iris04

# 317
Действията говорят по силно от думите. Не виждаме никакви знаци, че Русия ще напусне Херсон без бой. Част от тяхната групировка запазва позициите си в града, и разполагат допълнителни подкрепления в района. Украйна освобождава територии въз основа на разузнаване, а не на инсценирани телевизионни изявления.

Михайло Подоляк

# 318
Там е работата, че даже и да има много руски жертви, това не се съобщава на руската публика..Всички руски неуспехи и загуби, независимо от какъв характер са, се крият от народа, ако това е невъзможно - тогава се измисля някаква версия за да се преиначат събитията, причините и т.н...Wink.

# 319
Като нищо може да се окаже широко огласена инсценировка за заблуда на врага. Добре, че украинците не вярват на руските изявления без значение от кого идват.

# 320
  • Paris, France
Затова пък Путин е подписал указ за съхранение и укрепление на традиционните духовно-нравствени ценности.

А, значи си му харесва западът всъщност, защото в Русия такива няма.

# 321
Другарката Захарова е споменала, че в светлината на новите развития на фронта, матушката била готова да преговаря.

https://iz.ru/1423027/2022-11-09/zakharova-zaiavila-o-gotovnosti … ushchei-situatcii

Помните ли как братушките щяха да затварят едни чували? И как постепенно почнаха да свиват очакванията си?

Как се извъртяха нещата, сега те се опитват да се спасят от украинския чувал.
Ако си бяха седяли в кочинката, нямаше да се чудят сега как да си отърват задниците.

# 322
  • София
Всяка държава може да си избере конкретен исторически момент, когато земите на съседите и са били нейни и да си измисли някакви претенции. И точно затова след ВСВ, под влияние на ужаса от войната и от желанието това да не се случва повече, държавите са пренебрегнали политическия егоизъм и са се съгласили да се фиксират границите както са си и каквото било било, от този момент нататък границите стават ненакърними. Да, някой се чувства минат, друг е "на далавера", но няма как. Изходът е отпадане на границите, а не прекрояване. Аз например продължавам да се чудя на разни идиоти, бленуващи за "България на три морета".  Какво ще ни донесе това? Мога ли днес да отида в Гърция на море? Мога. Мога ли да си закарам камиона със стоки на пристанището в Гърция? Мога. Мога ли да си купя къща на плаща в Гърция? Мога. Това е бъдещето - с падането на границите ще отпадне нуждата от тяхното прекрояване.

Солунската митница. Laughing

# 323
Четох сега версия, че на руското ръководство му трябват мъченици - онези 15-20 000 войници, главно мобилизирани, които ги готвят курбан в Херсон, след като взривят язовира. Ще го припишат на ВСУ и ще го използват като повод за Отечествена война. Че засега ентусиазмът не е на ниво.
Друго предимство на взривяването на язовира е, че ще забави ВСУ поне с месец.

Не мога да повярвам, че Стремоусов е умрял при катастрофа. В последните дни според мен беше на някакви твърди наркотици. Явно е станал повече вреден, отколкото полезен. И от него става още един мъченик - вече Путин го е обявил за герой посмъртно.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 23:11 от Анонимен

# 324
Русия разглежда решението на България да окаже военна помощ на Украйна като поредната неприятелска атака, която ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения.
Това каза в сряда на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. „Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна като поредната неприятелска атака срещу страната ни, която ще доведе до по-нататъшно влошаване на и без това плачевно състояние на двустранните отношения“, каза тя. Според Захарова сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданската инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа пада изцяло върху София. „Убедени сме, че българският законодател е запознат с фактите за незаконен трафик на оръжие, включително и от чужбина, на контролираните от Украйна територии и не може да не осъзнава заплахата от попадането им в ръцете на терористични групировки и бандити. формирования в множество горещи точки по света“, – подчерта дипломатът. На 3 ноември Народното събрание на България одобри с мнозинство гласове законопроект за предоставяне на оръжие на Украйна. За предоставянето на военна помощ гласуваха 175 депутати от пет политически асоциации. Против бяха 49 депутати, един се въздържа.

Пише ТАСС
https://tass.ru/politika/16281605?utm_source=twitter.com&utm_med … =smm_social_share

# 325
Според мен има нещо гнило в т.нар. "отстъпление".
Много лесно,а  е  ключово. Не бих се учудила и това, което Хюман споделя за язовира да е така.

# 326
  • Paris, France
Според Захарова сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданската инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа пада изцяло върху София.

Уау, това е направо комплимент. Все се боклучим сами, че сме най-бедните, най-мръсните, най-тъпите, най-изостаналите в ЕС, а Самая могучая изкарва София способна да предизвика и поддържа огромен, военен конфликт в Европа. Честито и наздраве 🥂. Предлагам да наградим Захарова за заслуги към репутацията на България.

Абе, да не мислят да нападат България?

Много лесно,а  е  ключово. Не бих се учудила и това, което Хюман споделя за язовира да е така.

Не знам какво да мисля, но наводнението ще съсипе и Крим. Не знам. Вчера гледах какви екологични щети са нанесли в Украйна о цяла Европа.

# 327
Според Захарова сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданската инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа пада изцяло върху София.

Уау, това е направо комплимент. Все се боклучим сами, че сме най-бедните, най-мръсните, най-тъпите, най-изостаналите в ЕС, а Самая могучая изкарва София способна да предизвика и поддържа огромен, военен конфликт в Европа. Честито и наздраве 🥂. Предлагам да наградим Захарова за заслуги към репутацията на България.

Абе, да не мислят да нападат България?

Не знам какво да мисля, но наводнението ще съсипе и Крим.
Не знам. Вчера гледах какви екологични щети са нанесли в Украйна о цяла Европа.
Въобще не мисля, че го трогва това Путин. За мен осъзнава, че в момента, в които "загуби" войната е пътник и на ВСЯКА цена запазва кожата си.

# 328
Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) предлага увеличение на цените на природния газ на едро за всички потребители с 8,5% считано от 1 декември 2022 г., съобщи пресслужбата на ФАС.

По-рано днес Министерството на енергетиката на Руската федерация разясни пред журналисти, че поскъпването ще позволи „без добиването и транспортирането на газ за потребителите без прекъсвания“, а също така „ще създаде източници на финансиране на капитални разходи“.

Промяната ще засегне както населението на Русия, така и индустрията. Агенцията публикува съответния проект на руския федерален портал за проекторешения на регулаторни правни актове.
https://offnews.bg/sviat/regulatorat-v-rusia-vdiga-tcenata-na-pr … -i-pr-789139.html

# 329
Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) предлага увеличение на цените на природния газ на едро за всички потребители с 8,5% считано от 1 декември 2022 г., съобщи пресслужбата на ФАС.

По-рано днес Министерството на енергетиката на Руската федерация разясни пред журналисти, че поскъпването ще позволи „без добиването и транспортирането на газ за потребителите без прекъсвания“, а също така „ще създаде източници на финансиране на капитални разходи“.

Промяната ще засегне както населението на Русия, така и индустрията. Агенцията публикува съответния проект на руския федерален портал за проекторешения на регулаторни правни актове.
https://offnews.bg/sviat/regulatorat-v-rusia-vdiga-tcenata-na-pr … -i-pr-789139.html
Войната излиза скъпо, особенно ако нямаш съюзници.

Общи условия

Активация на акаунт