Войната в Украйна 2

• 927 982
  • 14 367
  •   1
Отговори
# 14 190
За пореден път питам - кой е путин, че ще решава дали Украйна да влезе или да не влезе в НАТО??? Кой му е дал право да се разпорежда с политиката на независима, суверенна държава????

# 14 191
За пореден път питам - кой е путин, че ще решава дали Украйна да влезе или да не влезе в НАТО??? Кой му е дал право да се разпорежда с политиката на независима, суверенна държава????

Никой. Това решава ли конфликта?

Или пък е някой, който има средства и желание да се опита /успешно или не/ да наложи интересите си. Но и това не е от практическо значение.

# 14 192
Не е конфликт, а завоевателна война.
Колективният джуджак каза, че няма да напада Украйна, била си независима. Обаче изведнъж Донбас му се прииска.

# 14 193

Никой. Това решава ли конфликта?
Ако не решава конфликта, поне дава мноооого добра представа кой е агресор и кой - жертва. Че нещо в тази тема постоянно се бъркат двете понятия.

# 14 194
Защо трябва да го решаваме ние този конфликт? Каквото е русия, това е   и друга страна пред закона, само силата е различна и то откъм хора и глупост.
  Ние не решаваме нищо. Симпатизираме и е  наше право.
 Интересът на света е решаващ как да се намесва - с оръжие, подкрепа и ако не дай бог се наложи- директно.
 Русия не е свещена индийска крава все пак.

# 14 195
Защо трябва да го решаваме ние този конфликт? Каквото е русия, това е   и друга страна пред закона, само силата е различна и то откъм хора и глупост.
  Ние не решаваме нищо. Симпатизираме и е  наше право.
 Интересът на света е решаващ как да се намесва - с оръжие, подкрепа и ако не дай бог се наложи- директно.
 Русия не е свещена индийска крава все пак.

Естествено. Ние /нашият военен алианс / отговаря само за собствените си решения. Аз по-скоро се замислям за вероятността да носим колективна отговорност при все че разрешението за начина на използване на оръжия остава в правомощията на всяка отделна страна.

Европа /ЕС/ не мисля, че е виновна за нещо. По-скоро има различни гледни точки кои  действия или бездействия на съюза са в защита на собствените му интереси, които според мен би трябвало да стоят над всичко друго. Това не значи, че няма яснота кой е агресорът и кой жертва в конкретния конфликт. Ако ЕС не опази интересите ни да не се въвличаме във война, тогава лично аз ще го смятам за виновен, но посочването на вината пак няма да има практическо значение.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 13:27 от Vapor

# 14 196
... Това е блъф, и е плод на страха на Путин...

Мисля, че конфликтът, на който засега сме свидетели, без да участваме пряко, се дължи до голяма степен на упоритото желание да се приеме за блъф това, което Путин повтаряше толкова дълги години, че вече се възприемаше като фонов шум - че няма да допусне Украйна в НАТО.

А накрая за всеобща изненада се оказа, че не блъфирал. Дано следващия път няма такава изненада или поне да не ни засегне по-чувствително.

Едно е да си оправдаеш пред населението войната с Украйна, в името на благородни цели, като защита срещу нацизма, защита срещу заплахата от НАТО, и т.н. руската пропаганда. Като пусне атомна бомба, над цивилното население на Украйна, какво ще каже на руснаците. Как ще го оправдае. Кажи ти, щом твърдиш че не блъфира. Аз не знам как ще го оправдае, и за това твърдя че блъфира. А пък за да го използва за военни цели, по украинската армия, той първо трябва да изтегли руската армия от фронта за целта, за да му позволят военните да използва ядрено оръжие. Абсолютен блъф е това, плод на страха му, да не развържат ръцете на Украйна.

# 14 197
По кого ще го изстрелва това ядрено оръжие? По Украйна, по ядрените държави, които и помагат?

# 14 198
Скрит текст:

Мисля, че конфликтът, на който засега сме свидетели, без да участваме пряко, се дължи до голяма степен на упоритото желание да се приеме за блъф това, което Путин повтаряше толкова дълги години, че вече се възприемаше като фонов шум - че няма да допусне Украйна в НАТО.

А накрая за всеобща изненада се оказа, че не блъфирал. Дано следващия път няма такава изненада или поне да не ни засегне по-чувствително.
Едно е да си оправдаеш пред населението войната с Украйна, в името на благородни цели, като защита срещу нацизма, защита срещу заплахата от НАТО, и т.н. руската пропаганда. Като пусне атомна бомба, над цивилното население на Украйна, какво ще каже на руснаците. Как ще го оправдае. Кажи ти, щом твърдиш че не блъфира. Аз не знам как ще го оправдае, и за това твърдя че блъфира. А пък за да го използва за военни цели, по украинската армия, той първо трябва да изтегли руската армия от фронта за целта, за да му позволят военните да използва ядрено оръжие. Абсолютен блъф е това, плод на страха му, да не развържат ръцете на Украйна.

Надявам се този път да е блъф. Няма как да съм сигурна. Иначе оправданието е в новата им доктрина. Агресия срещу Русия.

# 14 199
Ами то би трябвало според неговите изкривени представи агресия срещу Русия отдавна да има - украинците смеят да им се противопоставят, бият се в окупираните територии, влязоха и в Русия...

# 14 200
По кого ще го изстрелва това ядрено оръжие? По Украйна, по ядрените държави, които и помагат?
Според мен по Украйна, ако изобщо, по другите няма да смее.

# 14 201
Ами то би трябвало според неговите изкривени представи агресия срещу Русия отдавна да има - украинците смеят да им се противопоставят, бият се в окупираните територии, влязоха и в Русия...

Така е, мисля, че новата /и струва ми се още непубликувана официално доктрина/ е стъпка точно в тази посока.  Сякаш събитията се развиват доста по-бързо в сравнение с предупрежденията му за Украйна, които повтаряше с години.

Но пък, както казва Тесла, може този път да блъфира.

# 14 202
Не само той предупреждава, и него предупреждават, че ядрено оръжие засяга света. Последиците са  големи и засягат далеч. И го предупреждават, че това ще има отговор.
 Пък и оправдание пред народите защо го правят този отговор. Само си търсят и другите.

# 14 203
Скрит текст:

Надявам се този път да е блъф. Няма как да съм сигурна. Иначе оправданието е в новата им доктрина. Агресия срещу Русия.

Тя новата доктрина, не решава въпроса който поставям. Как ще оправдае пред собственото си население, ако използва ядрено оръжие срещу цивилното население на Украйна. Защото той нали не иска да прави геноцид срещу украинското население, поне не бяха такива мотивите му за започването на войната, която даже не я нарича война, пак по същите причини. Защото той не е Ким. И Русия не е Северна Корея, слабостта им. За да приеме руското общество тъй наречената СВО, и да не губи подкрепа за нея, бяха обявени само благородни цели от гледна точка на руската пропаганда. Борба с нацизъм, срещу заплахата от НАТО, сваляне на нацистката власт в Киев, защита на православието и т.н. руската пропаганда, в която всичкото са едни благородни мотиви, за да подкрепи войната руското общество. Като за целта, даже не я нарича война.

Новата доктрина как ще оправдае, пред руското общество, геноцид срещу украинското население.......Невъзможно е руската пропаганда, да измисли благородни мотиви за ядрен холокост в Украйна. Няма такива, не могат да ги измислят. За това казвам че е блъф. А за да го използва на фронта, първо трябва да си изтегли собствената войска от фронта, което е идеално за Украйна, та е абсолютен блъф това.

# 14 204
  • София
Той, Путин, така от 20 години блъфира, умира, свалят го от власт. Чакаме още да се осъществи всичко това.
Блъфираше и за нахлуване в Украйна, нали. Зеленски точно на това разчиташе.

Същият въпрос може да се зададе и за други големи държави, които от години "направляват" външната политика на малките, санкционират, притискат, нахлуват. Например Сирия, Либия, да продължавам ли?
Геополитическите сили могат да диктуват и го правят. Не става ясно защо само на едни е разрешено това. В някакъв момент се вижда, че и другите големи искат да имат мнение и ясно си го заявяват.
Или ще приемем това, или ще се избием с ядрени ракети. Друг вариант не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт