Русия 2

• 219 968
  • 2 736
  •   1
Отговори
# 2 700
ИИ може да казва всичко, но си имат специалност лимфолигия, лекари лимфолози и клиники( отделения). Лимфолигия и съдова хирургия са различни неща, ама в България няма, съдовите хирурзи гледат и скляпат като  будали и не знаят какво да кажат при лимфен проблем.

# 2 701
  • Paris, France
Моята дъщеря искаше много да учи руски или немски език като първи или втори чужд. За съжаление никъде наоколо не се събраха достатъчно желаещи и места имаше само за испански, арабски или португалски. И двете ми деца избраха испански език. Сега дъщерята учи немски и японски и е доста напреднала.

Според мене никъде не може да се осигурят достатъчно опции, които да се харесат на всички деца и родители. В гимназията на дъщеря ми имаше японски и корейски и тя заради тях отиде в нея, но се оказа, че са за продължаване на прогимназиално образование, а не за начинаещи. Остана си с испански.

Във Франция сме за незапознатите и има интерес към руски език, защото има много хора, които са потомци на стари руски имигранти, хора с родител руснак или просто харесващи културата.

Мнението ми е, че в днешно време английският е задължителен, всеки друг език е според нуждите, но всеки език е богатство. Добре е на ранна възраст да се учат трудни езици като руски и арабски, защото развиват мозъка да може да запомня и други.

# 2 702
Едно време нашите четяха на руски преведена литература от немски, английски, понеже нямаше оригиналите. На мен за толкова години, с изключение на художествена лотература и да упътя някой руснак, който не говори езици, не ми е бил нужен. Сега дето чета разни статии от 2022.
А и като намираме накой филм преведен само на руски, превеждам на домашните. Най-обичам филми със Скалата да превеждам Simple Smile)

# 2 703
Парадоксално, но най-много ми е бил полезен руския в Украйна, където уж са го забранили и преследват рускоговорящите.

Bubolina 73, може и да си права, не ми се рови сега в сайтовете на университетите.
Дано някой ден ни впечатлят с нов апаратп за ЯМР или с лекарство за рак, а не с орешник и ракети сатана.

# 2 704
Ами те лекуват много неща, ама ние тука не знаем.Аз се сблъсках с лимфедем и тогава разбрах, че имало и такива лекари и клиники, тука даже не е писано като заболяване, а болните са много, официално около 200 000, неофициално още колко има никой не знае, който няма пари да отиде при тях си се инвалидизира и толкова, а става дума за много пари. Лимфологичните им клиники са пълни с чужденци, що ли?

# 2 705
Искаш да кажеш, че ако човек отиде в русия, ще му излекуват лимфедема?
Как става това?

# 2 706
  • София
Ами те лекуват много неща, ама ние тука не знаем.Аз се сблъсках с лимфедем и тогава разбрах, че имало и такива лекари и клиники, тука даже не е писано като заболяване, а болните са много, официално около 200 000, неофициално още колко има никой не знае, който няма пари да отиде при тях си се инвалидизира и толкова, а става дума за много пари. Лимфологичните им клиники са пълни с чужденци, що ли?
По евтино излиза, също и зъболекарски услуги. Така навремето и за Куба разказваха, колко уникално.

# 2 707
Със специални масажи и компресивни средства и после поддръжка. Ама е скъпо и не всеки може да си го позволи. И болниците им са хубави и със всякаква апаратура, ама който  не е видял, няма как да  знае.

# 2 708
Е, то това и в България го има на много места. Като имаш пари, не е нужно да биеш път до Москва, като в Сити клиник има същото.
И не само там.
И лимфен дренаж правят, и рехабилитация, и компресивна пръвръзка, и ръкав после.
Помислих, че руснаците са открили нещо ново и наострих уши.
Иначе лъскави болници сигурно имат, но дали могат самите руснаци да се лекуват в тях или са само за чужденците?
Аз съм малко скептична. Продължителността на живота им е много ниска, по-ниска доже от нашата.
Това не ми се връзва с добро и достъпно здравеопазване.
Но нека имат, аз се радвам медицината да се развива.
А ти била ли си в руска болница или само си чела за тях?

# 2 709
  • Paris, France
Във Франция подобряването на качеството на живот на хора с лимфедема се покрива от здравната каса и допълнителните застраховки. Излекуване не знам да има, освен при случаи на филариоза да се изтрепе паразита, но каналите на лимфните възли си остават увредени. Ангиолози, хирурзи и онколози се занимават с това, основно първите. Компресия, пневматичен масаж 2 пъти дневно, масаж за опразване на лимфата и в краен случай хирургия, но излекувани не познавам.

Познавам хора, ходили в Русия, Куба и Мексико за лечение на лимфедема, но нищо повече от постигнатото тук не постигнаха ☹. Едната ми баба имаше леко подуване на краката от коляно до глезен, симетрично.

В Куба имат много добри ангиолози и още преди 40-50г имаха техники за премахване на разширени вени с минимални белези и болничен престой. Професор Фернандес идваше и в България да оперира и моя роднина, хирург, беше много впечатлена. Имаше си специални, собствени инструменти. Сега има и нови, вероятно по-добро техники. Познати в Куба си оперираха и двата крака в период от 15 дена, а в Европа се чака година между операциите.

Ще се радвам да науча, че (поне някои видове) лимфедема вече са лечими, защото заболяването е много неприятно, болезнено и инвалидозиращо.

Opossum, ръчен лимфен дренаж правят в абсолютно всяка държава. Единият ми родител е работил онкологична хирургия през 1970те и тогава такъв масаж правеха във всяка окръжна онкология. В Мексико и САЩ е популярен след липосукция.

# 2 710
  • Москва
Е, то това и в България го има на много места. Като имаш пари, не е нужно да биеш път до Москва, като в Сити клиник има същото.
И не само там.
И лимфен дренаж правят, и рехабилитация, и компресивна пръвръзка, и ръкав после.
Помислих, че руснаците са открили нещо ново и наострих уши.
Иначе лъскави болници сигурно имат, но дали могат самите руснаци да се лекуват в тях или са само за чужденците?
Аз съм малко скептична. Продължителността на живота им е много ниска, по-ниска доже от нашата.
Това не ми се връзва с добро и достъпно здравеопазване.
Но нека имат, аз се радвам медицината да се развива.
А ти била ли си в руска болница или само си чела за тях?

Могат, в много от тях дори безплатно. Много от тези «лъскавите» клиники са държавни/общински.

# 2 711
И тука правят, ама полза няма, оходих ги всичките, преди да отида там.

# 2 712
И помогнаха ли ти? Излекувана ли си?
И колко струваше?

# 2 713
Помогнаха, но е скъпо за чужденци, за тяхните си е безплатно.

# 2 714
Колко скъпо горе-долу?
И в каква степен ти помогнаха?
Трябва ли ти сега поддържащо лечение или вече не?

Общи условия

Активация на акаунт