Русия 2

• 218 717
  • 2 744
  •   1
Отговори
# 2 715
Със специални масажи и компресивни средства и после поддръжка. Ама е скъпо и не всеки може да си го позволи. И болниците им са хубави и със всякаква апаратура, ама който  не е видял, няма как да  знае.

# 2 716
Е, то това и в България го има на много места. Като имаш пари, не е нужно да биеш път до Москва, като в Сити клиник има същото.
И не само там.
И лимфен дренаж правят, и рехабилитация, и компресивна пръвръзка, и ръкав после.
Помислих, че руснаците са открили нещо ново и наострих уши.
Иначе лъскави болници сигурно имат, но дали могат самите руснаци да се лекуват в тях или са само за чужденците?
Аз съм малко скептична. Продължителността на живота им е много ниска, по-ниска доже от нашата.
Това не ми се връзва с добро и достъпно здравеопазване.
Но нека имат, аз се радвам медицината да се развива.
А ти била ли си в руска болница или само си чела за тях?

# 2 717
  • Paris, France
Във Франция подобряването на качеството на живот на хора с лимфедема се покрива от здравната каса и допълнителните застраховки. Излекуване не знам да има, освен при случаи на филариоза да се изтрепе паразита, но каналите на лимфните възли си остават увредени. Ангиолози, хирурзи и онколози се занимават с това, основно първите. Компресия, пневматичен масаж 2 пъти дневно, масаж за опразване на лимфата и в краен случай хирургия, но излекувани не познавам.

Познавам хора, ходили в Русия, Куба и Мексико за лечение на лимфедема, но нищо повече от постигнатото тук не постигнаха ☹. Едната ми баба имаше леко подуване на краката от коляно до глезен, симетрично.

В Куба имат много добри ангиолози и още преди 40-50г имаха техники за премахване на разширени вени с минимални белези и болничен престой. Професор Фернандес идваше и в България да оперира и моя роднина, хирург, беше много впечатлена. Имаше си специални, собствени инструменти. Сега има и нови, вероятно по-добро техники. Познати в Куба си оперираха и двата крака в период от 15 дена, а в Европа се чака година между операциите.

Ще се радвам да науча, че (поне някои видове) лимфедема вече са лечими, защото заболяването е много неприятно, болезнено и инвалидозиращо.

Opossum, ръчен лимфен дренаж правят в абсолютно всяка държава. Единият ми родител е работил онкологична хирургия през 1970те и тогава такъв масаж правеха във всяка окръжна онкология. В Мексико и САЩ е популярен след липосукция.

# 2 718
  • Москва
Е, то това и в България го има на много места. Като имаш пари, не е нужно да биеш път до Москва, като в Сити клиник има същото.
И не само там.
И лимфен дренаж правят, и рехабилитация, и компресивна пръвръзка, и ръкав после.
Помислих, че руснаците са открили нещо ново и наострих уши.
Иначе лъскави болници сигурно имат, но дали могат самите руснаци да се лекуват в тях или са само за чужденците?
Аз съм малко скептична. Продължителността на живота им е много ниска, по-ниска доже от нашата.
Това не ми се връзва с добро и достъпно здравеопазване.
Но нека имат, аз се радвам медицината да се развива.
А ти била ли си в руска болница или само си чела за тях?

Могат, в много от тях дори безплатно. Много от тези «лъскавите» клиники са държавни/общински.

# 2 719
И тука правят, ама полза няма, оходих ги всичките, преди да отида там.

# 2 720
И помогнаха ли ти? Излекувана ли си?
И колко струваше?

# 2 721
Помогнаха, но е скъпо за чужденци, за тяхните си е безплатно.

# 2 722
Колко скъпо горе-долу?
И в каква степен ти помогнаха?
Трябва ли ти сега поддържащо лечение или вече не?

# 2 723
Поддържа се с чорап, самото лечение не е толкова скъпо, но самолетните билети и хотела на придружителя са си сума.

# 2 724
Благодаря, ще си потърся повече информация в интернет, да не те притеснявам повече.

# 2 725
Ако имаш нужда от лечение, може да отидеш да те прегледат и в Букурещ, едната лекарка прави обучения там и да ти обясни, колко време ще е нужно, колко ще струва.

# 2 726
  • Paris, France
Opossum, не знам къде и с кои лимфни възли имаш проблем, но за крака ей това:

https://www.amazon.fr/FIT-KING-R%C3%A9cup%C3%A9ration-Pressoth%C … RTW75P-&hvexpln=0

Е като това, което слагат при кинезитерапевта. В Мексико предлагат подобни масажи в клиниките в Тихуана, а има и масажисти, които идват в хотела. Не само в Тихуана, но от САЩ обикновено там ходите. 

bubolina73, а какви процедури и лекарства предлагат? Интересувам се за позната с генетичен проблем, поради който не произвежда някакъв протеин, важен за кръвни стволови клетки и краката и са подути. Ходи на процедури, с дебели ластични чорапи 24ч, но и е тежко и няма подобрение. Сега ти видях поста. Ще съм благодарна за името на лекарката и номер или координати в Букурещ. Благодаря.

# 2 727
Тези крачоли за пресотерапия са противопоказни при лимфедем, влошават. Лекарката, която ходи в Букурещ е Александра Ровная от Санкт Петербург, може да се обадите и да питате кога ще ходи, но в клиниката в Санкт Петербург има и други лимфолози.Няма лекарства, само терапии.

# 2 728
Не е за мен, но благодаря още веднъж на Bubolina73, че сподели.
Аз ако имам нужда, ще отида в Украйна, първо съм много доволна от медицината там, предполагам има същите клиники и второ точно сега не бих наливала пари в руската икономика.
Ако се очовечат и спрат да избиват деца, тогава при нужда бих отишла и там, преди ми беше в списъка за пътувания.
Но ще предам инфото за лекарката и клиниката, ще се радвам да може да се помогне, защото наистина заболяването е тежко и неприятно.

# 2 729
Парите ги наливаш в здравето си. Аз и на екскурзия два пъти ходих, харесва ми, не ме интересуват нито Путин, нито Зеленски.

Общи условия

Активация на акаунт