Как възпитавате децата си?

• 6 795
  • 158
  •   1
Отговори
# 90
Вероника, благодаря ти, че има хора като теб. Разбира се, че това е решението с децата в първите години - да се организираш така, че да ти е спокойно и приятно на теб и да не смущаваш околните. Най-изнернящо е като си вземат децата от градина и право в хипермаркета да вземат неща, които спокойно може да се закупуват в запас 2-3 пъти месечно. Защо си го причиняват...

# 91
Защото някои хора нямат кола или пък място вкъщи и не могат да правят голям пазар седмично или месечно. Удобно им е по-малко всеки ден.

# 92
Моето е почти на 2г и аз много пъти съм търсила за себе си златната среда кое,как да давам. Защото колкото и да се изтъкват тия "строгите" родители,че са такива, децата рано или късно късат синджира и тая строгост става свободия. Невинаги,но много често. И родителите и не подозират. Казвам го и от професионална гледна точка, защото работя с детски психолози и знам колко деца пушат тайно, имат тайно гадже , взимат наркотици и тн.,а иначе им върви в училище и родителят няма и идея. Имах и съученичка, която я държаха много строго - като стана на 18г избяга в чужбина и стана "фея на любовта". Така че изобщо не приветствам строги забрани, "щото съм ти майка и трябва да ме слушаш", нито пък на всяко "га-на".
Ако зависеше от моя син щеше по цял ден да гледа Тв, само че има лимит от 30мин на ден. Като го изчерпа и иска да гледа, му намирам ново,интересно занимание. Така не ме приема за враг,който му забранява, а в същото време се разсейва с нещо полезно за него. В общи линии моята тактика като усетя, че се задава тръшкане е да разсея детето възможно най-бързо с нещо друго. Винаги работи при нас,и мога да кажа, че с малкия се разбираме чудесно. Това е тактика, която ползвали в кралското семейство,но аз наскоро разбрах Grinning препоръчана от най- добрите психолози в Англия.
Онзи ден примерно искаше Тв, почна да хленчи и аз веднага го повиках да "готвим" - давам му брашно,сол и вода ,бъркаме,месим тесто ,което после става на фигурки и се оцветява . Много му е забавно, и честно казано напоследък сам почна да "забравя" клипчетата.
Това с разсейването не работи след 3 години. Става за малко и после детето пак си иска своето.

# 93
Защото някои хора нямат кола или пък място вкъщи и не могат да правят голям пазар седмично или месечно. Удобно им е по-малко всеки ден.
Правиш го в обедната почивка, през уикенда или преди работа (веригите работят от 7), или от малки магазинчета, където пазаруването отнема 4 минутки. Детето е превъзбудено от деня в градината, иска внимание от мама, навалицата го изнервя още повече, често е гладно или жадно и при все това мама го бутва в Кауфланд за буца сирене и пакет брашно, съска му възпитателно и го влачи из магазина докато мрънка за адвент календар на Киндер. На касата вече е в истерия и всички, които не пускат изнервената родителка с мрънкащото дете стават невъзпитани.

# 94
  • София
Това вярно ли го написа за майка и дете?

Макак не ги е срам тия, да водят дзверовете несъгласувано с обществения ред в магазина?!

# 95
Разбира се, че да. Децата са част от общество и трябва да се научат да живеят в такова. А това става трудно по описания от мен начин. Заради ред особености на организма им за тях не е добре да бъдат подлагани на подобни практики.

# 96
А в събота, наспали се и нахранени, могат ли да влизат в хипермаркет с родителите си, които няма на кого да ги оставят? А ако и тогава мрънкат, какво правим?

# 97
Ами съскай по-тихо и го заплашвай с Торбалан, отнемане на коледни подаръци и каквото там ти дойде, но не се сърди на хората, които те гледат съжалително, неодобрително или с насмешка.

# 98
А, аз въобще не обръщам внимание на хората в магазина. Явно те затова гледат неодобрително и се възмущават в публични форуми.

# 99
  • София
Няма нещо по- отвратително да шеймваш майка с ревящо дете.
Още по- отвратително е, когато го прави друга майка.

А аз деца съвсем откровено мразя.

# 100
Не шеймвам никого, в темата се дадоха много добри съвети как да се сведат до минимум шейм ситуациите. В този форум има много ценни неща, стига човек да ги прочете, а не първосигнално да кряква обидено.

# 101
  • София
Ами съскай по-тихо и го заплашвай с Торбалан, отнемане на коледни подаръци и каквото там ти дойде, но не се сърди на хората, които те гледат съжалително, неодобрително или с насмешка.
Този пост е обида.
Бай ми после за доброто възпитание.

# 102
Споделям практики от хипермаркетите, не хвана сарказма ми. Жал ми е да децата, за разлика от теб, не ги мразя. Майките са големи и зрели хора, ама тия душици като ги видя да ги унижават публично със съскане, заплахи или подкупи и ми става болно.

# 103
  • Столичанин ама не в повече :D
Няма нещо по- отвратително да шеймваш майка с ревящо дете.
Още по- отвратително е, когато го прави друга майка.

А аз деца съвсем откровено мразя.
Че ти нямаш ли деца? Thinking

# 104
  • Пловдив
jerami  - аз имам, ама съвсем откровено не понасям деца. А невъзпитаните направо ги мразя.

Общи условия

Активация на акаунт