Работа, CV-та, HR-и, съвети - 82

• 40 061
  • 930
  •   1
Отговори
# 255
Каквито и да са подробностите около тази работа, не се напуска с отпуска, ако не си си предсл нещата. Много е мърляво така и не говори добре за никого. Човек е отговорен за своите си действия, и не му отива да се оправдава с другите хора.

# 256
  • в сърцата на децата <3
Значи или приемаш, че си крепостен селянин, или три пръста с преобладаващ среден и му пожелаваш да си купи хапчета с тия "спестени" от теб пари. Знам, че отстрани е лесно и това са много пари. Ако можеш да ги преживееш - направи го. И в никакъв случай не вдигай телефон когато напуснеш и си вземеш книжката. До момента с книжката вдигаш, питаш за нея ли звънят и ако не - затваряш. Има законови срокове, ако не ги спази - инспекция по труда и това е.

# 257
Каквито и да са подробностите около тази работа, не се напуска с отпуска, ако не си си предсл нещата. Много е мърляво така и не говори добре за никого. Човек е отговорен за своите си действия, и не му отива да се оправдава с другите хора.
Отпуската я вземам, защото иначе трябва да ми я плати, а той каза, че не иска.

# 258
Тази отпуска нали е одобрена от този шеф. Не е нещо, което е научил днес.

# 259

Коректен си, когато с теб се отнасят коректно. Той няма да ѝ плати, ще я заплашва, че няма да ѝ даде книжката, тя трябвало да е коректна......айде, моля ти се!!!! Не  е оправдание, а - каквото повикало, такова се обадило.

# 260
  • в сърцата на децата <3
Разбира се. Може да си удължи предизвестието с още година, току-виж на негово височество му щукне да свърши своята част от задачата, за да може да бъде приключена. Даже безплатно трябва да работи в това време, защото никой не е длъжен да ѝ плаща за да оправи чуждите л@йна... Добре би било и вечер да ходи да поизчисти в дома на негово величество, защото иначе така твърде мърляво ще остави някъде някога...

# 261
Хубаво. И чака досега да им оставиш кашата, която без тебе не могат, нали? Трябва да се погрижил някак за това. Не се заяждам, ами се опитвам да играя белия вълк до ухото ти…
Чудесно е да имаме изисквания като служители, но това значи да уважаваме и задълженията си.

# 262
  • в сърцата на децата <3
Spring Blossom, тя написа, че цял месец ги гони да си предаде работата, но са "твърде заети". Не знам какво повече може да се очаква.

# 263
  • Варна
Нарочно са заети за да й спестят парите в плик, от ясно по-ясно. Трудовата книжка няма как да не й дадат.

# 264
Тоя е яко мизерник. Според мен и цвете от луната да му донесеш, парите в плик няма да получиш. Нарочно, за да те прецака. Ти явно си съвестна и ти е кофти. Няма за какво, ако беше коректен, нямаше да сте в тая ситуация. Ама той не е. Мисли си, че коли и беси. Тъпо е, че
губиш немалка сума пари, но и да свършиш всичко, той пак може да реши да не ти я даде.

# 265
Спринг, не знам, честно. Сигнализирала съм още като съм видяла проблемите. Това е вече половин година. Не знам защо той смята, че сама за 5 дни мога да свърша нещо, за което го чакам него половин година.

# 266
За да не ти плати. Sad

# 267
Аз лично там не съм била. Нито ти. Единствено знам, че ит месеци чета фантазии и закани как ще се закучат без нея, като напусне. Всеки чивек има такава фантазия, когато напуска гадна работа. Но е много важно това да си остане фантазия. Иначе, не е никак добре. Изготвяш нещата, които зависят от тебе, и оставяш когато той има време да направи своята част. Най-добре писмено.

# 268
  • София
Айша, до 30ти се водя още в тази фирма. Не се обучавам в  другата.

Ами като не слушат сега шефа и колежката - сигурно на 06.12 напр. ще звънят да питат кое как се прави.
Е тогава новите колеги дали ще са  разбиращи и щастливи, че прекъсват обучението?
Колкото и да си знаеш, все има различни и нови неща.
А съм сигурна, че ще звънят всеки ден за помощ. Но и няма да ти платят извънредно.
Това с ТК е псих. натиск. Може би мисли, че ще се откажеш в последния момент.
И неплащането на отпуската - кокошарски номерца.

# 269
  • в сърцата на децата <3
Добре де, кажи ми ти лично, вярваш ли, че ще ѝ платят ако свърши за 5 дни нещо, за което 6 месеца ги гони и те не съдействат???

Общи условия

Активация на акаунт