Работа, CV-та, HR-и, съвети - 82

• 39 739
  • 930
  •   1
Отговори
# 765
  • в сърцата на децата <3
Ех, мен защо не са ме питали такива неща?! Обожавам въпроси, които дават възможност да ги затапиш качествено. Бонус винаги съм с тефтер за записки по време на интервюто, това явно ги спира да питат твърде фрапантни тъпотии...

# 766
Възможно е с тези въпроси по-скоро да искат да предизвикат реакция, за да видят доколко е уравновесен човекът отсреща.
На мен на това ми прилича.

# 767
  • София
Не, просто са глупави и не знаят значението на думата "фатално".
Аз на такъв въпрос мога да кажа не повече от 2 изречения в почуда.
Или най- голямото ви постижение... Любим.

# 768
"най-голямо постижение" и "фатална грешка".....чак не знам какво бих отговорила. Най-много да се опуля като идиот.....!

# 769
Най-голямото ми професионално постижение е, че за близо 10 години съвместна работа с колежката ми, нито веднъж не се сбихме .... а и на двете безброй пъти ни се е искало. Grinning

Едва ли обаче ще погледнат с добро око на това интервюиращите. 😆

# 770
.....че това малко постижение ли е?!?! Grin  "Постижение е, че не се сбихме нито веднъж....!"

Може и от страната на "фатална грешка" да се тълкува  - "Грешка е, че не се сбихме поне веднъж....!"

# 771
  • в сърцата на децата <3
Моето е, че все още не съм убила никого 😂😂😂 Пък фатални грешки не може да имам, аз съм непогрешима защото съм божество! 😂 Да го оборят, ако могат 😂😂😂😂

# 772
Някой запознат ли е как се облагат "бонусите"? Ако, примерно, имам 1000лв бонус, колко е чистото, което ще получа?

# 773
Май 10%, т.е 900 чисто за получаване. Но зависи и как се води самия бонус. Нека някой да потвърди, да не подвеждам.

# 774
  • София
За бонуса зависи как го превеждат, ако е със заплатата и тя е под максималния осигурителен праг, и той се облага с осигуровките. Ако е някакъв отделен превод, честно казано не знам как седи. Нашите ги превеждат със заплатата.

# 775
Както и да го преведат, данък доход си е 10% независимо от размера на заплатата, за него няма таван, само за осигуровките.

# 776
Ако заплатата ти е 1000 лв. примерно, ще ти вземат и осигуровки на бонуса. Ако е 5 хил., само ДОД.

# 777
Със заплатата е със сигурност, но са ми взели над 20%.

# 778
Върху сумата се начисляват удръжки за работника - осигуровки и ДОД.

# 779
Реално данъците от заплатите не са общо 10%, а 10% доход +осигуровки +здравни +фонд пенсия. Бонусите са облагаем доход също.

Общи условия

Активация на акаунт