Работа, CV-та, HR-и, съвети - 82

• 39 724
  • 930
  •   1
Отговори
# 780
Да, ясно... От 1000лв получавам 700лв и малко.

# 781
  • София
Зависи. При нас, когато се обяви бонус хиляда лева примерно, си получаваме чисто хиляда лева. Предполагам те си смятат колко трябва да е, за да остане чисто тази сума.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 13:35 от Aila

# 782
е, само лекарите и пилотите ли грешат фатално?
Фатална грешка може да бъде и ако направиш някоя глупост и фирмата загуби много пари. Може да изтриеш база данни също с един клик.

# 783
Хайде по-сериозно.....Кой ще си признае такава грешка? Дори и да съществува..... Те, лекарите допускат грешки, струващи живот и не си признават, влачат се дела с години и пак се прикриват един друг, та какво да си говорим за други професии.....

# 784
Аз лично не живея с мисълта, че на моята работа има фатални грешки. Не работя чак толкова отговорна работа, че да се случват непоправими неща. Дори ми се струва неадекватен за моя опит този въпрос.

# 785
Е, ако фаталната грешка не е отразена в свидетелство за съдимост, да си я признаеш, по възможност, на интервюто 🙂

# 786
Това да загубиш пари е нищо, печелят се и се губят.
Преди години, управлявах много хора и звъня на дъщеря ми да й се оплаквам от големи проблеми в работата. Тя: "Умира ли ти човек в ръцете, защото на мен -да!". И ми затвори телефона. Лекар, борещ се с левкемия и лимфоми.
Рязко изтрезнях и спрях да истерясвам по служебни въпроси.
Може да загубим пари или някой да си загуби работата. Но ако всички са живи и здрави, НЯМА НИЩО ФАТАЛНО.  И интересното е, че съм го обсъждала с шефове(собственици на фирми), абсолютно са съгласни.

# 787
  • Бургас
Може да изтриеш база данни също с един клик.

Ако на една фирма можеш да й изтриеш базата данни с един клик, то това е някаква супер несериозна аматьорска фирма.

# 788
Може да изтриеш база данни също с един клик.

Ако на една фирма можеш да й изтриеш базата данни с един клик, то това е някаква супер несериозна аматьорска фирма.

Имах точно 3 месеца вземане-даване с такава “фирма”. Крепяха се на една таблица в ексел, която дори нямаше копие. А сървърът веднъж спря. Оказа се, че просто някакъв човек е изключил захранването, защото не знаел, че не трябва. Човек просто не иска да работи за такава фирма, то е отчайващо.

# 789
Някой има ли наблюдение, до колко дена след обявяване на свободна позиция е най-добре да се кандидатства по нея?

Днес бях на интервю по обява, от която остава още седмица. Управителят на фирмата ми сподели че изобщо няма намерение да се занимава с кандидати, пуснали CV по-късно от 2 седмици от обявяването на позицията. Това леко ме изненада. Има ли като цяло подобна практика?

# 790
За мен е несериозно такъв "подбор", още повече да го споделяш с кандидатите.... Явно фирмичката и управлението са такива, че по-добре да кандидатстваш след повече от две седмици. Grin

# 791
Странно изказване. Присъединявам се към мнението на Соул.

Иначе в големите фирми съм забелязала, че махат позицията, след като вече подборът е приключил и кандидатът е назначен. Дори да стане нещо и кандидатът да се откаже, те имат втора и трета опция от подбора и не гледат нови СВ. Случвало ми се е да пусна СВ и след ден да получа generic мейл, с който ме режат. После позицията изчезва. То е ясно, че позицията е била "затворена" още преди време, но чак сега я махат.

# 792
Привет, някой да знае платформи за секретарска работа (от вкъщи)? Ако може, да ги посочи.

# 793
Някой има ли наблюдение, до колко дена след обявяване на свободна позиция е най-добре да се кандидатства по нея?

Днес бях на интервю по обява, от която остава още седмица. Управителят на фирмата ми сподели че изобщо няма намерение да се занимава с кандидати, пуснали CV по-късно от 2 седмици от обявяването на позицията. Това леко ме изненада. Има ли като цяло подобна практика?

за мен това е абсурдно аз пускала СВ В една фирма чаках 1-2-3 седмици никой не се обажда накраая си намерих работа бях започнала и те от тази фирма която кандидаствах по-рано ми се обадиха дали все още имам интерес аз бях започнала вече работа...същото е и с ходенето по интеюрвюта не ти се обадя до 1 седмица значи няма да започнеш

# 794

Много глупав подобор наистина, ако правилно си го разбрала така формулирано. Така може да изтърве подходящи кандидати, само защото не са следили ежедневно сайта за обяви или просто са видели обявата на по-късен етап. Което, ако наистина не е имал друго предвид, за мен лично значи, че му е важно човекът да е на зор за работа, а не толкова компетенциите му.
Все пак има една вероятност да е визирал това, че идват Коледните празници и няма намерение да прави интервюта по Коледа или в дните между двата празника. Сигурно ще си почива. Повечето фирми излизаме в отпуск от 24.12 та чак до 3.01.

Общи условия

Активация на акаунт