Студенти в Нидерландия - 15

• 71 268
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Досега никога не съм ползвала гр транспорт в айндховен, с изключение на този до летището. Чак се чудя вие къде го ползвате:-)

# 676
Таксуването в превозните средства е на разстояние. Може да струва от например 0.70 за една спирка до 2.50 за целия маршрут - в зависимост колко се пътува. Има и малки разлики в различните градове. Ако всеки ден ще се ползва рейс по няколко пъти, всеки път ако се плаща 4-5 евро вместо максимум 2.50, спестяване си има.
В Грьонинген си ползвам транспорт. Някой път ми се ходи до крайни квартали. Ботаническата е доста далеч. Ходихме с влак до близкото село, то е по-близо от София - Перник. А и след цял ден обикаляне, някой път съм гроги и просто се мятам на рейса. Отделно не мога да карам колело Disappointed

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 21:25 от chervenokoska_2

# 677
Ако университетът няма общежитие, това означава ли, че няма какво да се чака, а може да се наеме квартира във всеки момент?
По-конкретно за университета в Тилбург става въпрос.

# 678
THUAS e..  от групата разбрах за общежитието -ще попитам в Интеграл какво да правим, за да се запишем и да кандидатстваме за него.Благодаря много:-)
Здравейте!
Да се присъединя и аз към групата!Имам девойка която е приета в университета в Хага. Ако някой знае за квартира която се освобождава бихме я наели.Ще се радвам да се запозная и с други родители на деца там.Кандидатствахме чрез Интеграл.
Кой университет в Хага? THUAS предлага услуга за настаняване за студенти първа година. Заслужава си напълно.

# 679
THUAS e..  от групата разбрах за общежитието -ще попитам в Интеграл какво да правим, за да се запишем и да кандидатстваме за него.Благодаря много:-)
Здравейте!
Да се присъединя и аз към групата!Имам девойка която е приета в университета в Хага. Ако някой знае за квартира която се освобождава бихме я наели.Ще се радвам да се запозная и с други родители на деца там.Кандидатствахме чрез Интеграл.
Кой университет в Хага? THUAS предлага услуга за настаняване за студенти първа година. Заслужава си напълно.
На тяхната страница е описано подробно: https://www.thuas.com/about-thuas/international-student-services/housing

# 680
Ripple,
Правилно си разбрала, че ако унито няма общежитие, действате си самосиндикално. Колкото по- рано имате възможност да наемете квартира, ще е по- лесно и няма да сте застрашени да не намерите такава.
Миналата година мисля за Утрехт писа майка, че се отказват, защото не намират квартира.

OV-чип картата може да й се качват и промоции за 40% отстъпка и прочие. Таксува за разстояние както за рейс, така и за влак. За влак изисква допълнителна активация и да се закачи към холандска сметка. Мисля, че за влак не работят анонимните ОВ- чип карти. Със нея също така може да влезнеш да изпратиш някого до перона и ако излезнеш в рамките ( мисля 15 мин, ама хич не съм сигурна за времето) от същото място не те таксува.
На скутер не съм се качвала. Защо не ползвате колело за вътрешни разстояния в града?

# 681
[Благодаря ти!Много полезна информация за зайци като нас! появи се светлина в тунела:-):-)quote author=YNMartin link=topic=1497202.msg46056557#msg46056557 date=1677181718]
Здравейте!
На тяхната страница е описано подробно: https://www.thuas.com/about-thuas/international-student-services/housing
[/quote]

# 682
Ripple,
Правилно си разбрала, че ако унито няма общежитие, действате си самосиндикално. Колкото по- рано имате възможност да наемете квартира, ще е по- лесно и няма да сте застрашени да не намерите такава.
Миналата година мисля за Утрехт писа майка, че се отказват, защото не намират квартира.

OV-чип картата може да й се качват и промоции за 40% отстъпка и прочие. Таксува за разстояние както за рейс, така и за влак. За влак изисква допълнителна активация и да се закачи към холандска сметка. Мисля, че за влак не работят анонимните ОВ- чип карти. Със нея също така може да влезнеш да изпратиш някого до перона и ако излезнеш в рамките ( мисля 15 мин, ама хич не съм сигурна за времето) от същото място не те таксува.
На скутер не съм се качвала. Защо не ползвате колело за вътрешни разстояния в града?
За влак може да се използва anonymous OV-chipkaart, но трябва да има минимум 20 евро при check in.

# 683
Ripple,

За анонимните чип карти от 7 и нещо евро:
Може да ги използвате и за влак, не се изисква никаква регистрация, при тях условието е да имаш минимум 20 € баланс,  а за автобуса минимум 10€ баланс на всяко качване.

# 684
Това с автобуса не е съвсем вярно. Понеже си следя обикновено баланса на слизане съм оставала в картата с около евро-две - демек на качване съм имала даже под 5 евро. Та може, не е проблем.

# 685
Това с автобуса не е съвсем вярно. Понеже си следя обикновено баланса на слизане съм оставала в картата с около евро-две - демек на качване съм имала даже под 5 евро. Та може, не е проблем.
Само ентусиазъм не е достатъчен. За да не бъде  .... една жена каза ...
Коригирам се:
Минимум салдо е различно при различните превозвачи:

# 686
Затова и споделих, че е възможно с по-малка сума (от опит, де). Аз обикновено зареждам 20 евро ( не ползвам за влаковете) и си пътувам докато не видя, че е паднала под 3-4 евро. Може да се провери онлайн по номера на картата.

# 687
Здравейте!
Бихте ли ме посъветвали относно здравна застраховка, от кой застраховател сте доволни понеже има страшно много избор.
Ще се радвам да споделите мнението си и благодаря предварително!

# 688
  • La casa de Mickey Mouse
Здравейте!
Бихте ли ме посъветвали относно здравна застраховка, от кой застраховател сте доволни понеже има страшно много избор.
Ще се радвам да споделите мнението си и благодаря предварително!
Моето семейство ползва Unive https://www.unive.nl/
Доволна съм, нямам проблеми, но трябва да уточня, че имам опит само и единствено с най-разшитеният им план и няколко допълнителни опции към него.

# 689
Детето вече втора година е на https://www.menzis.nl/.
Засега е много доволна. Избрала си е лична лекарка съвсем близо до нея, вече няколко пъти я е посетила във връзка със специфични проблеми и е получила лечение (доста скъпо по нашия стандарт) - всичко покрито до този момент от застраховката. Нейна приятелка също е застрахована при тях, колежка нейна също, но на на по-разширен пакет (използвала е дори психолог без допълнително заплащане).

Общи условия

Активация на акаунт