130/90 кръвно. нормално ли е ?

• 8 976
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Не е нормално кръвно, но ако е трайна тенденция. Това, че 2 дни е било такова нищо не значи. Ако е такова седмици и месеци, трябва да се търси причината (най-често е висок холестерол ). Но 2 дни нищо не са, особено щом има и притеснение - самото притеснение го държи такова (нормална реакция на организма).

# 16
Кръвното налягане не е само 120/80 . Прочетете литература по въпроса и не изпадайте в паника , ако не е толкова .

# 17
на 31г. съм.. до сега кръвното винаги ми е било 120/80 като по учебник.... но последните 2 дни показва 130/90 ?
да се притеснявам ли

Стойностите на кръвното през целия ден варират в различни граници, не е високо, ако не ви създава проблем и нямате други симптоми няма от какво да се притеснявате.Регулира се от емоции, сън, храна, течности, други лекарства, тегло, определени физиологични състояния.Мерете го поне 3 последователни пъти.Първият път винаги е по-завишено.

# 18
  • IC 1101,Abell 2029
Нормално е , горната граница до 140 е нормална . Между двете граници 40 е нормално .
Ако се чувстваш добре , значи е нормално , ако те боли глава , тогава може да го измериш .
Това за 140 е така,но е грешка че щом се чувства добре,значи е нормално.Аз бях със 150/160 на 100/110 и изобщо не го усещах.Добре че ме накараха да си го премеря,че кой знае какви поразии можеха да станат.Грешка е също че щом е на 31 не трябвало да си следи кръвното.Подозирам че авторката си го мери с електронен апарат.Те не мерят правилно и е добре да си намери хубав апарат със слушалки.Иначе чак такова вманиачаване да си го мери незнам си колко пъти на ден въобще не е нужно.

# 19
Твърде вероятно е да е от стрес и недоспиване. Щом само тези 2 дни е толкова, вероятно е стрес. Аз съм била с такова кръвно два пъти, единия път след като цял ден бях супер нервна. По принцип има една таблица в интернет и това кръвно се води нормално високо т.е. не е проблем. Имаш ли други симптоми? Не се доверявай много на електронните апарати, защото се смущават ако се ползват от повече от един човек и понякога не показват правилно. Аз  яко се бях вкарала във филма, тъй като на апарата ми показваше аритмия трета степен, което е за незабавно посещение на лекар. Оказа се, че показва аритмия само ако ти трепне ръката. Няколко ЕКГ-та направих и всичко беше наред. На мен за сваляне на кръвното ми помага айрян, а и много успокоява.

# 20
  • София
При стрес се вдига кръвното,ако сте по- чувствителна. Поне при мен е така, малко да се развълнувам положително или отрицателно и става 130.
 Да използвам темата и да попитам кръвно 118/96 опасно ли е ? На кардиолог е съпруга ми след две седмици, а намали наполовин хапчето Арета и пак горното е ниско,а долното високо...

# 21
Амплитудата трябва да е от 40 до 60 между границите .

Общи условия

Активация на акаунт