Абитуриентски страсти 2023-2024

• 209 791
  • 2 145
  •   1
Отговори
# 1 995
Момичета, предложете ми гримьор, който сте наели за тази година. Нещо не можем да намерим. За София.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 23:14 от Elea Lea

# 1 996
Ще поръчвате ли фотограф? Да ме ориентирате в цените. Обмислям още, че имахме празници на които снимките от телефони на нищо не приличат и  все повече си мисля, че е добра идея фотографа, но цените? И къде да го вмъкна, може би преди да се отидем с родата в ресторанта.
Колко часа отделяте за ресторанта преди часа на изпращането?

# 1 997
Ще поръчвате ли фотограф? Да ме ориентирате в цените. Обмислям още, че имахме празници на които снимките от телефони на нищо не приличат и  все повече си мисля, че е добра идея фотографа, но цените? И къде да го вмъкна, може би преди да се отидем с родата в ресторанта.
Колко часа отделяте за ресторанта преди часа на изпращането?
Точно върху тези въпроси разсъждавахме вчера.
Сетих се, че е по-добре да има фотограф, това с телефоните е рисковано.
Не знам цени, но ако наемем ще го викна на мястото на изпращането с нас малко преди гостите.
По отношение на началния час за гостите си мислех нещо към 15:30 -16 ч., той към 18 ч. трябва да потегли към ресторанта. Мисля, че 2 часа с него ще са ок.
При събиране в друг ден с роднини и приятели вече няма да е същата емоция.

# 1 998
  • София
Момичета, предложете ми гримьор, който сте наели за тази година. Нещо не можем да намерим. За София.
Споделяла съм нашата за миналата година, пак ще я препоръчам - в салон Налби, Лагера.
Ще поръчвате ли фотограф? Да ме ориентирате в цените. Обмислям още, че имахме празници на които снимките от телефони на нищо не приличат и  все повече си мисля, че е добра идея фотографа, но цените? И къде да го вмъкна...
Точно върху тези въпроси разсъждавахме вчера.
Сетих се, че е по-добре да има фотограф, това с телефоните е рисковано.
Не знам цени, но ако наемем ще го викна на мястото на изпращането.
Лично ние наехме фотограф от момента на събиране в ресторанта с роднините до момента на влизането в ресторанта с класа, т.е. от 14 ч до 19 ч. В този интервал от време излязоха и навън за фотосесия (предишен ден фотографът ходи да оглежда наоколо къде има интересен фон за снимки на открито).

# 1 999
  • На морето!
За мен фотографът е най-важен за семейното събиране, но с уговорката, че освен режисирани снимки, ще улавя и моменти, отношения, мигове на чиста емоция на най-близките на абитуриента. Това ще остане като спомен завинаги, а и ще освободи хората от необходимостта да снимат и да размятат едни телефони на цялото събитие.

# 2 000
Фотограф ако е за София и е наистина добър, стартират от 600лв и стигат и до 3хил.
Още отсега трябва да се направи запитване и ангажира.

# 2 001
Въх....егати цените. Извинявам се на работещите професията, но не бях запозната с цените. М
Миналата година приятелка нае любител с Профи камера за 50 лв., но само за около 40мин. преди ресторанта. Направиха си страхотна фотосесия с близките на фона на морската градина. Та затова се изненадах

# 2 002
Как вървят цените за грим и прическа при момичетата, за да се ориентирам?

# 2 003
  • София
За нашия повод снимахме както ние, така и приятелка на абитуриентката. Върнахме жеста, като съпругът и дъщерята снимаха на бала на момичето. Синът беше фотограф после на бала на гаджето на голямата (от обяд в ресторанта със семейството  до влизането в ресторанта на бала беше с абитуриента ) - снимките не са професионални, но има всички моменти и емоции.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 10:55 от magi_sveta

# 2 004
  • София
Как вървят цените за грим и прическа при момичетата, за да се ориентирам?
По 80 лв. - София, миналата година.

# 2 005
  • София
Аз бих посъветвала момичетата да не пестят от пробен грим и прическа, ако имат възможност.
Няколко момичета от обкръжението ни спестиха от това и в деня на бала имаше неприятни емоции.
За фотографът също е много важно според мен. Дори ако е само за кратка фотосесия, тоест за по -малко пари, е по - добре от нищо. .
Ние имахме късмета да имаме близки приятели фотографи и те сами проявиха инициатива да подарят фотосесия на девойката.
За събирането с бабите не сме наемали фотограф, но както казах при нас то беше съвсем малко и непринудено доста дни след бала .
Както писах, вчера взехме хартиените снимки, най- накрая ги извадих, че се каня от сума време .
И детето си направи много хубав колаж от тях, разпръснати върху спалнята. Върнахме се към чудни спомени.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 13:04 от Валенцето

# 2 006
  • София
Е, нищо не е задължително 😃 дори не ни е минало през ума да търсим фотограф. С изключение на таткото 😂 никой от семейството не е почитател на снимането, пък на фотосесии съвсем. Имаме достатъчно добри телефони, колкото сме се снимали с тях, толкова. И без това да съм ги показала снимките на 5 човека макс. Но това го пиша с уговорката, че по принцип не се втелясваме много - много по тържествата и провеждането им. 😂 Кой както му харесва, така си го прави.

# 2 007
На нашия бал снимаха с професионални апарати приятелка на малката дъщеря и жената на брат ми. Много хубави снимки станаха.

# 2 008
То от снимане до снимане, има огромна разлика.
И наистина си личи, когато фотографът не е добър. Но важното е хората да си харесват снимките. 

Често се пускат тук невероятни недоразумения от фотографи

# 2 009
  • София
То от снимане до снимане, има огромна разлика.
И наистина си личи, когато фотографът не е добър. Но важното е хората да си харесват снимките. 

Често се пускат тук невероятни недоразумения от фотографи
Това е ясно, но има значение за хора, на които им е важно. На мен снимки, арки, сценарии за тържества и подобни са ми в графата "все тая" и мога и без тях. Друг не може без тях и си ги организира, както намери за добре.

Общи условия

Активация на акаунт