Абитуриентски страсти 2023-2024

• 209 775
  • 2 145
  •   2
Отговори
# 2 010
Ходихме до Теодор и Андрюс. В общи линии в Теодор са им дошли новите колекции, ако се купи цялата визия костюм, риза ,аксесоари и обувки правят 30%отстъпка и излиза около 650лв. За същото в Андрюс правят 40%, но цената пак излиза толкова, новите им колекции ще дойдат края на февруари.
Младежа пробва, харесахме костюм и може би риза, но за възела / папионката имам колебания. Бях харесала една визия и цвят, но се оказа че на мойто момче това не му отива и сега ще променяме. Но пък купихме риза и спортен панталон за изпращането от намаленията.

# 2 011
  • Бургас / Славейков
,За официална прическа -100лв,грим -75лв.За Бургас .Снимки ще имаме на изпращането и бала,но по скоро са наети фотографи за фотосесия в училище.В смисъл от училище са фотосесиите които ще правят ,със всички съученици.

# 2 012
Прическата излезе 36 лева, в един от най-добрите салони във Варна, гримът беше70-80.Но прическата е измиване и оформяне, не някаква сложна, официална. Качвам за малко.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 18:34 от Анонимен

# 2 013
  • В светлината на слънцето
Да дам една идея за фотограф за София. В класа на дъщеря ми доста деца се възползваха от възможността да наемат фотограф от фирмата, която правеше албумите. Млади хора снимат и много се стараят, а цената е доста по-ниска от обичайните - като реверанс от фирмата.
Прическата й беше съвсем елементарна - просто изправена коса, без никакви украшения, а гримът - максимално естествен, направен от наистина топгримьор по приятелска линия (но сме много близки, иначе не знам дали поема такива ангажименти, обикновено работи корици на списания). Ако й помните снимката от миналата година, та там се виждаше, че е с доста семпли грим и прическа, но такава беше идеята.

# 2 014
  • София
Фотограф ако е за София и е наистина добър, стартират от 600лв и стигат и до 3хил.
Още отсега трябва да се направи запитване и ангажира.

Като гледам в интернет, стартират от 250 лв.
Ето пример:
https://fotozasnemane.com/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0- … 0%BD%D1%82%D0%B8/

# 2 015
В повечето случаи 1 час е крайно недостатъчен, ако искате снимки с посрещането на гостите и т.н "фотосесия".
Имала съм един-единствен случай, в който "се вмъкнаха" в този час, но гостите бяха точни, снимах абит. пред ресторанта, където има зеленина, да има снимки и сама, че и първият танц с бащата.

# 2 016
И първи танц ли има вече? То като на сватба хептен.

# 2 017
Нашето семейство не нае фотограф. Класът намери такъв , имаха включени 3 сесии и реших, че са напълно достатъчни. Първите 2 сесии ОК, но тази в деня на бала беше потресаваща. Разкривени лица, нелепи пози, снимано на килограм, каквото попаднало пред обектива. Някои деца нямаха отделна снимка, само общи. За сметка на това ,други имаха по 15 самостоятелни снимки. Отделно, отвсякъде струеше сватбарски   привкус, отворете една сватбена фотосесия - едно към едно! Но това е положението.

# 2 018
И първи танц ли има вече? То като на сватба хептен.
Според предпочитанията на празнуващите, аз бях фотограф.

# 2 019
Ние по-скоро ще сме без фотограф,  но все още се колебая. Синът ми е 50:50.Но той толкова е "завладян" от фотографирането, че не отиде на първата фотосесия на класа, защото... имал рожден ден и "да се наслади" на празника си. За което много съжалявам, тъй като беше слънчев, есенен ден, напълно съвместимо беше празник и фото, ама кой ще спи до обяд, че после да празнува.
Моите "за и против", които са за нашия случай
"За".
-никой от семейството няма да е ангажиран със снимки, а ще си гледа забавлението и празника,  ако имаме фотограф.
-професионалист вероятноще направи по-качествени снимки. Казвам "вероятно", защото рядко съм виждала нещо много добро като професионално изпълнение
-Никой няма да напуска партито, за да снима абитуриента в околността. Ако няма фотограф, трябва мъжът ми да остави гостите макар и за малко, за да снима.
"Против"
-не обичам, когато става въпрос за забавление, всичко да е оразмерено под час, защото винаги има нещо, което може да се обърка. И тогава повод за нервничене, че не се "вписваме" в плана
-Мъжът ми има полупрофесионален апарат и снима добре
-Никой от нас не обича "интересни снимки" от типа на подлези, прашни стълби, релси, вагони, коне. Виж, козички може, ще се впишат в интериора и без това все се врат в оградата ни. Но не съм сигурна баш тогава дали стопанката им ще ги пусне,  а ако е "нарочно", пак ще е разход и организация Joy JoyJoy(Шегувам се, разбира се, да не вземете сега са коментирате:"Пък една щяла да докарва кози за фотосесията" Че то миналата година "тортите" го отнесоха, какво остава за кози. Но пък козички наблизо наистина има и са много сладки)
-Не ми е уютно, когато има странични хора на лично тържество.
-Все още няма конкурс за най-хубав абитуриент, че да ми се диви в Дира и ФБ малко и голямо(пак се шегувам)

Все пак, ще помисля като основен аргумент "за" ми е мъжът ми да не е плътно ангажиран, а да си гледа празника.
-

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 14:08 от Светкавица

# 2 020
  • София
Както съм писала още преди доста време- единственото нещо за което настоявам аз и много държа са хубави снимки за спомен.
Близка моя фотографка съм ангажирала още миналата година и разходите ще са за моя сметка. Не ме интересува иска или не иска синчето,снимките са само за мое ползване и за мое удоволствие.
За цена не съм говорила,но колкото каже ще й ги дам- уговорила съм я да ме изкара по -слаба,защото както се очертава няма да успея да заслабна достатъчно до 24,05,2024
Stuck Out Tongue

# 2 021
Веднъж съм наемала фотограф за Рожден ден на малкия ми сън.Честно казано ми беше изключително неприятно,по време на цялото тържество някой ти вре фотоапарат в лицето,и постоянно застани тук,пък там айде с тоз ,айде с онзи.Направо ми съсипа РД.За празника с роднините,ще снимаме с личните си телефони.Детето са си наели професионален фотограф-включва три фотосесий до самия бал,и снимки на самия бал.Мисля,че това е достатъчно.

# 2 022
Няма на наемаме фотограф, тъй като приятеля ми сам изяви желание да снима с фотоапарата си. Хем за него ще е опит, а пък за мен безплатни снимки 😂
Аз също мразя нагласени кадри и би ми било притеснено пред чужд човек.

# 2 023
  • София
За мен фотографът беше важен не да снима в ресторант с роднини. Направихме чудесна фотосесия на абитуриентката в парка. Сама и с нас с баща ѝ и сестра ѝ.
Албумът , който направиха на класа , въобще не ми харесва. И като оформление, и като снимки.
Има и снимки, на които деца показват жестове, които аз, ако бях фотограф, държащ на името си,не бих позволила да бъдат в албума.
Но за пари всичко се прави явно.

# 2 024
Ние вече сме с гримьор, фотограф и рокля.
Напредваме и съм една идея по- спокойна.
Мина и топ теста към НБУ- интериорен дизайн и мисля, че ще е приета .
Предстои дипломна работа.
Не сме намерили фризьор. Търся в кв. Лозенец.
Приемам предложения.

Общи условия

Активация на акаунт