Абитуриентски страсти 2023-2024

• 209 760
  • 2 145
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
Ние ангажирахме фотограф- прекрасен професионалист, и съм повече от щастлива от снимките, които ни останаха за спомен от този специален ден.
Фотосесията отне около час  - преди да отидем в ресторанта. Той, той и гаджето, той и аз, много пъти само той, той и баща му, ние тримата, той и най-добрият му приятел, пак той много пъти. Жестоки снимки! След това направи много снимки на самото тържество, отделни с всеки от гостите ни, супер яки снимки при изпращането на сина ми с колата, когато всички бяхме навън, пред хотела, в който беше балът……. Няколко часа ненатрапчиво и приятно присъствие на важните за този ден места и моменти. Прекара с нас няколко часа и направи разкошни снимки, обработени много деликатно. Цената  изобщо не ми се видя висока за това, което получихме.
Просто трябва да попаднете на правилния фотограф.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 07:00 от Vivi

# 2 026
  • София
Vivi, може ли координати на човека на лс
Браво, че ви е направил хубава фотосесия. Според мен е важно да има професионален фотограф на такива мероприятия.

# 2 027
За фотограф бях решила, че не ми трябва, но после когато се замислих как ще го накарам да застане за снимка и когато се сетих на колко празници снимките са ни разназани, заради това, че не съм се сетила да наема някой. Нагледах се на прекрасни коледни фотосесии, пак идея която съм пропуснала и започвам да търся фотограф. Идеята е преди ресторанта да направи в морската снимки на него и родата и да не пресъства на тържеството. Препоръчайте за Варна и фотограф и ресторант или бар с жива музика.

# 2 028
  • На морето!
Веднъж съм наемала фотограф за Рожден ден на малкия ми сън.Честно казано ми беше изключително неприятно,по време на цялото тържество някой ти вре фотоапарат в лицето,и постоянно застани тук,пък там айде с тоз ,айде с онзи.Направо ми съсипа РД.За празника с роднините,ще снимаме с личните си телефони.Детето са си наели професионален фотограф-включва три фотосесий до самия бал,и снимки на самия бал.Мисля,че това е достатъчно.
Е, това е ужасно, аз бих помолила да е по-дискретен.
Ние сме имали фотограф  на кръщенета, балове и разни други важни събития и никога не сме усещали натрапчиво присъствието им.
Иначе и аз имам професионален апарат, снимам за удоволствие, но не си представям за сменям обективи, гледам светлина и снимим, вместо да си се наслаждавам на деня. А и искам да ме има на снмиките, искам и снимки да имам. След време споменът е предимно за емоцията, но се губят детайли от визията, а една красива фотокнига остава запечатала завинаги най-милите и красиви моменти. Така сега с умиление гледам снимки от сватбата ни с ММ, където е дядо, виждам вече като майка различни детайли, погледи  и уловени мигове с мама, с татко, виждам братовчедка ми като мъничка фея, сега вече е голяма жена- майка, скъпоценни мигове, които преглеждам судоволствие. Искам да подаря такива и на децата.
Арки от балони, първи танц с бащата, носии и водещи с ДЖ категорично не бих направила.

# 2 029
И аз много го мисля фотографа като асортимент от един бал Simple Smile
На първо място дъщеря ми иска нейна си лична фотосесия, което мисля да не й отказвам. Тук обаче избора ще е много труден, защото аз почти не видях нормални фотосесии миналата година примерно. Децата стоят изкуствено, стойките едни и същи, там където имаше разчупване се стигаше до некрасиви крайности. Не ме разбирайте погрешно, не обвинявам нито фотографите, нито децата. Просто споделям мнение.
Относно снимките й с нас и нашите близки ще е голямата чуденка, защото не мисля да правя нещо грандиозно, и се чудя дали непрофесионални снимки или такива с телефон не са достатъчни за нас.
Сега като прочетох мнението и любовта с която пише Rapariga започвам да се разубеждавам... може би си заслужава, макар че събитието бал ми е малко по-надолу в класацията по значимост от сватба примерно. Simple Smile

# 2 030
Относно фотографа - аз по принцип съм 'за'. Повечето хора се колебаем, защото чуждите снимки ги гледаме много по-критично. Като си видите собственото дете във фотосесия, почти съм сигурна, че няма да има недоволни, защото да си харесваме собствените деца е несломим инстинкт. Simple Smile
Искам да кажа, действайте смело.

# 2 031
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Във връзка с избора на фотограф - нещата са доста комплексни - като се започне от това наистина каква сума може да се отдели, защото логично се отсяват с по-високи цени тези, които са най-търсени (обикновено има защо). В портфолията им си личи стила им, и е добре да се обърне внимание.
Снимала съм на десетина бала и знам например в кое аз съм добра - успешно предавам историята и емоциите, сесийните моменти са (в моите очи) компромисни. Те са и свързани често и с предварителна подготовка и допълнително, отделно снимане, което, поне при моите случаи не се е получавало - така че съм действала при полеви условия.
За моето дете не успях нищо да направя във връзка със снимките и се радвам на всеки кадър, уловен от другите хора. Но и при по-нормална ситуация от нашата тогава - ако исках адекватно предаване на събитието сиурно щях да разчитам на друг, а не на себе си.

# 2 032
Абсолютно съм съгласна, че първо се започва от бюджета, колко и за какво. Това важи за всичко.
Едни имат възможност за облекло 200 лв. други 2000 лв.
Тук благодаря на всички, които споделиха магазини за мъжка мода.
Едни предпочитат у дома, други в ресторант, трети на поляна. По тази тема тук от форума никой не сподели мястото където са изпращали абитуриента си (имам предвид заведение, зала или друго извън вкъщи).
След зачекването на темата с фотограф, разгледах сайтовете на професионални фотографи и откровено има много добри (на абсолютно достъпни цени) и други от чиито снимки съм направо втрещена, а цената е 1400 лв. за събитие.
Скрит текст:
(На едната снимка "младоженци излизат от църква" на фон са попаднали скеле от строеж и разкрачена жена, а на друга се вижда на булката обръсната мишница с пъпка!!!! Tired Face)
На нас ни предложиха познат на познатия, та цената му е като за близки и ни устройва. Иначе над 500 лв. вече ми е над бюджета.
За костюм още не сме ходили, ще изчакам да пуснат в повечето магазини новите колекции и тогава.
И да питам в магазините за костюми има ли обувки или по-добре да ги изберем от магазин за обувки, както и това с белите маратонки още ли е актуално? Само за обувките още е в чуденка, но мисля, че трябва да пробва и така.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 17:59 от Gigi

# 2 033
Здравейте, дъщеря ми ще е абитуриентка. Иска да си купи рокля от Асеновград. Била чула, че изборът е най- добър. Отказва да разглежда в София. В Peek and c. смята, че не са подходящи, а даже не ги е погледнала. Тези, които сте купили от Асеновград, може ли да споделите дали се запазва час , къде да разгледаме и какво се предлага ?

# 2 034
  • София
Аз мога да препоръчам студиото, от което купи дъщеря ми роклята си. Едно младо и много симпатично момиче е дизайнер, заедно с майка си шият. Продават само ушити от тях рокли. За час не знам, ние случайно се озовахме в Асеновград мнооого преди бала и уж само да разгледаме, но дъщеря ми си хареса веднага и купихме.
Ето и фб профила, може да ѝ пишете:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063473383671

# 2 035
С моята дъщеря миналия уикенд ходихме до Асеновград. Наистина там е меката на балните рокли! Много богат избор, много ателиeта и са толкова близо едно до друго, че можеш всичко да разгледаш. Харесахме две рокли, но купихме от https://www.facebook.com/seffiatelie/. Много мило момиче е дизайнерката. Коригира веднага необходимото по роклята и я взехме същия ден.

# 2 036
  • Бургас / Славейков
И ние купихме нашата от там.Мариета  мисля че се казваше магазина.Също за няма и два часа.В  зависимост от салона в някой като на Радичев примерно се запазва час за проба.Определено има избор.

# 2 037
Доста рокли съм виждала на Радичев, и нито една не ми харесва.
Не разбирам и защо са толкова скъпи, освен заради марката естествено.

# 2 038
И аз се записвам да следя тази интересна тема. Балът е на 25 май, роклята е почти готова, има и обувки. Грим 100 лв., пробен 50 лв. Фризьорът почти е осигурен, но не знам цена. За фотограф още се колебая.
За разлика от мен - дъщеря ми има тяло на манекен.
Ще кандидатства медицина и не се вълнува много за бала, не остава време от учене.

# 2 039
Вчера бях в търсене на обувки и не знам защо реших, че ще ги намеря в мола 😅 Е, не успях!

За тези, които са от Варна можете ли да предложите магазин за обувки където мога да погледна? Чудя се дали да не мина покрай центъра в малките магазинчета, там е вероятно да намеря.
И някой правил ли е обувки по поръчка и до колко време стават?

Общи условия

Активация на акаунт