Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 428
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • Сред мелниците
ДХЗ
Виждам, че сте с една решетка, но пък казваш, че грее достатъчно. При нас са няколко над камерата, не знам дали това причинява затоплянето или изпълнението е различно.
Виждам, че сте измазали отвън гипсокартона както и стените, изглежда много добре. Това също го мислихме като вариант. Имате ли финишно покритие, струва ми се на снимката че е в процес на довършване, виждам ъгъла долу.

# 286
Ъгълът отдолу го изкърти детето и още не съм го оправила.Не знам каква да бъде и така остана.Боядисана е с латекса като стените.Ще я облека с нещо, но ми зрее идеята, след като претапицирам столовете и дивана.Една решетка, да, но тя е за вентилация около камерата.

# 287
  • Сред мелниците
Вятър, благодаря!
Точно тоя хепа филтър ме мори.
Скрит текст:
Одидох на кофата отвън и като започна едно тупане на чернилката от него, прибрах се като нещо средно между коминочистач и Рамбо с черни ленти по лицето😆
Ти как го почистваш?
Моята е на ъгъл, но само с прави ъгли, ако искаш ще ти пратя снимка.

Да си призная,  аз самата съм  чистила камината  2-3 пъти,   при което изхвърлям само пепелта от контейнера , без да съм чистила  филтъра, само лекичко го тръскам там, където изхвърлих пепелта. Няма в момента  кого да попитам,  дали някой друг го е чистил. И не помня какъв е материала и дали става да се дръпне с нормална прахосмукачка или да се изпере  под силна струя вода/после сушиш и връщащ/, както навремето правех с домашната прахосмукачка. Сега съм с водна.
Цената на нашия филтър не е висока  10 лв, и предполагам,  че ще го сменим наскоро. Освен това има едни торби за филтър, които със сигурност се перат. Съседите слагат такава. Например:
https://voe.bg/predpazna-torba-za-hepa-filtar-za-prahosmukachka-za-pepel-ziel

Ако ми изпратиш снимка на камината, особено ако е облицована, ще ми е полезно.

Иначе тук https://ibuilder-bg.techinfus.com/kamin/dekor-svoimi-rukami/има доста снимки   на облицовки  и декорации,  някои от тях ми харесаха много, макар за нас да са неприложими. Ако се отвори една снимка, после с разлистване се виждат всички останали,  без да се чете целия текст. Не ми позволява да сваля самите снимки, затова качвам линка.

ДХЗ, да,  за решетката която е за вентилация. Тя извежда горещия въздух  над горивната камера и го вкарва в помещението. Така  подобрява топлообмена. На нас ни предложиха три решетки и наистина загрява помещението много бързо и до висока температура. Но явно при вас  и  една си върши работатата.
Чисто декоративно при нас трите решетки се вързаха също добре.
Ако не измислим нищо друго ще я измажем, както при вас. Може само на плотовете да сложим нещо. Но още не съм загубила надежда че ще намеря друго решение., в което да бъде акцент.
Освен това  ни казаха,  че залепване на плочки, камък или каквото и да е е по-добре да се направи директно върху гипсокартона, а не върху измазан с мазилка гипсокартон .

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 11:58 от В (като Вятър)

# 288
Много красив вариант е облицоване с широкоформатни плочи от тези, които са 2,80-3 м. Реже се лазерно дупката за камерата и се скосяват ръбовете под герунг (45 градуса). Ако е трапец съответно градусът се променя, но визията е същата.
Скрит текст:
Нашата камина ще е на права стена по подобие на този модел, но камерата е повдигната, а не на земята.

В (като Вятър), не мисля, че мозайката е подходяща за целта, особено стъклената, а и кой ще я пили под ъгъл...

Старата ни камина беше под ъгъл.

Моля не цитирайте Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 11:30 от drago_2008

# 289
  • Велико Търново
Drago_2008, няма да те цитирам, но много ми харесва старият ви дом! Изглежда като от списание на аристокрацията! Изключително стилно!

# 290
Здравейте! Някой знае ли, кога се слагат первазите на пода? В момента монтират естествен паркет. Изциклен е, следва грундиране и лакиране. Казаха до 2 дни ще сложат первазите. Но нямам още монтирани врати!!! Аз съм харесала бели первази и бели врати.
Не се ли монтират първо вратите и след това первазите?

# 291
  • София
Ние сами си го наредийме 1-1,5см см са ни фугите, ще исбираме тепърва перваз, така че да покрие най-широкото... Виж на едно място рамката на вратата не покрива фугата на плочките, но там лесно, ще запълни с малко фугин и ще стане. 🤭

# 292
Моя много скъпа приятелка ми подари картина
Скрит текст:

Помещенията, в които мога да я закача са с бели стени или много светло сиво -вижда се на снимката.
Но на такъв фон, рамката ми изглежда все едно е захабена... Така ли е наистина или си внушавам?
Какъв цвят рамка вие бихте сложили?

# 293
Рамката умишлено е такава.Но ако не ти допада, смения.Аз бих я сложила дори в барокова рамка, защото много ги харесвам.

# 294
Картината и рамката са много хубави!
Не бих сменила рамката.

# 295
Страхотна картина, зависи от помещението , но аз може би бих пребоядисала стена😊

# 296
Благодаря ви! Много ми харесва картината и рамката, просто не съм сигурна, че се връзва с чисто бяла стена или бледосива.
Ccvet, ще има развод, ако поискам да се пребоядисва заради картина :joy

# 297
А този недаващият с какво мнение е? Може би черна рамка😊

# 298
.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 11:33 от Мъфин

# 299
Пребоядисайте рамката,ще е по-лесно Simple Smile)) от стена.

Общи условия

Активация на акаунт