Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 426
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • София
😂 😂 😂 Е тя явно иска да си я сложи... Рамката нарочно е такава, ако не й харесва да я сменя, рамки красиви бол, да отиде някъде където правят рамки и да си хареса, нещо, което ще отива и на картината и на стената.

# 301
На мен така ми харесва, но рамката трябва да има контраст със стената иначе се слива и самата картина не може да изпъкне добре. Сменете рамката, според стила на обзавеждането ви. И златист цвят би й отивало, както и някакво много тъмно сиво.

# 302
И двамата искаме да я сложим.
Той ме е оставил да си решавам с тази рамка или друга.
А аз се колебая и затова питам вас Wink

За тъмно сиво съм и аз.

# 303
  • София
Може и бяла, тъмно дърво, стар бронз🤷‍♀️

# 304
Това е масло, нали? На картини с масло отиват по-винтидж рамки, дори и да е модерен тип обзавеждането.

Наскоро бях в Бриколаж и има много голям щанд за рамки, точно зад информация. Може да вземеш картината с теб и на място да наложиш и прецениш кое ти харесва най-много. Има и разни специализирани магазинчета за рамки. Знам едно на ул.Гео Милев в София, ако си там.

# 305
  • София
На Шипка 6 предполагам все още има също, в Иван Вазов също има една галерия, малка, където правят и рамки... Предполагам на мн други места също.
В бриколаж по размер ли са рамките... Преценете бихте ли се оправили сами с прерамкиране... Също може да питате художничката да ви прати където тя самата си прави рамките или ако сама ги слага дали не иска да си вземе тази и да я смени с друга. Така или иначе предполагам на нея тази рамка би й свършила работа и в бъдеще.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 11:50 от Angel_Dust

# 306
Ако рамката е избрана и сложена от художника - по-добре не я сменяйте. Или ако можете се свържете с художника и го питайте как вижда нещата, включително с цвета на стените и т.н. Рамката може да е част от концепцията на художника.
Аз, когато съм купувала или са ми подарявали картини без рамка, винаги съм искала мнението на автора каква да бъде рамката и паспартуто. Никога не са ми отказвали съдействие, дори сами са предлагали да отидем заедно до ателието за рамки, за да я изберат лично. За тях това е не по-малко важно, рамката допълва визуалното въздействие на картината им.
При всички положения по-важно е рамката да подхожда на картината, отколкото на стените или на останалите мебели.

# 307
Рамката не е от художничката, а от конкретно ателие (изписано е на гърба).

Масло е.

Не мисля, че бих се справила сама с прерамкиране.

# 308
  • Пловдив
Занесете я в ателие и поискайте съвет.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 10:10 от Джи

# 309
Тя рамката винаги се прави в ателие и ателиетата често слагат отзад координати. Въпросът е от кого е избрана - от художничката, от приятелката, от галерията ... Нямах предвид, че художниците сами си правят рамките.

# 310
  • София
😂 😂 😂 Някои си ги прявят

# 311
Около тази рамка би могла да се сложи още една, така че да си подхожда и със стените, и с картината и настоящата рамка. Занесете я в ателие и поискайте съвет.
Ето идеята нагледно:

Много се развихрихте с идеите Wink
Паспарту се нарича тази "вътрешна рамка"  и няма как настоящата рамка да се превърне в паспарту, като около нея се сложи втора рамка.

# 312
Благодаря ви, момчета, ще отида в Ателието за рамки, за да видя какво ще ми предложат!

# 313
Здравейте, може ли да препоръчате сайт с готови изделия от скандинавски мъх и отделно сайт, от къдете може да се купи мъх/рамка и други материали, които са необходими, ако решим ние сами да си го "налепим" и декорираме. Благодря Simple Smile

# 314
  • Пловдив
Не говоря наизуст - виждала съм го в галерия /в която предлагат рамкиране/ това с двете рамки. Консултантът го показваше на клиентка.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 10:10 от Джи

Общи условия

Активация на акаунт