Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 385
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
SkyBlue, понеже живо ме интересуваше този проблем, като теб, се разрових миналата седмица. Съветът на интериорни дизайнери, на който попаднах беше, да се комбинира лъскаво златно с инокс (сребърна драскана повърхност), т.е. да не съчетаваш два лъскави различни метала.

# 466
  • София
Ето една статия със снимки на смесени метали в интериора. Ако нагледно се харесат на потребителката, която пита да действа смело, да разгледа и още снимки и да реши, пълно е в нета. Ние даже нямаме идея какъв е нейния сегашен интериор.

# 467
Наскоро продадох апартамент на първия етаж, който смятах за мрачен и тъмен. Махнах пердета и щори за да изглежда по-светло и едва ли не, да го набутам на някой будала. Купувачката, не само, че не се пазари за цената, а е зазидала два прозореца към остъклена тераса с тухли и кнауф. 🫣
Направо ми падна ченето- аз щях да се гътна депресирана от мрака, а на нея явно не и пречи, чувства си добре, че и още затъмнява.
Всеки да си прави, каквото му е кеф.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 12:54 от Чи лу

# 468
Ето една статия със снимки на смесени метали в интериора. Ако нагледно се харесат на потребителката, която пита да действа смело, да разгледа и още снимки и да реши, пълно е в нета. Ние даже нямаме идея какъв е нейния сегашен интериор.
Може ли да я качиш? За мен лично наистина е като анатема да  се мешат, но знам ли..

# 469
  • София
https://www.digsdigs.com/how-to-mix-metals-in-the-interior/
Не знам защо не е излязал линка в миналия пост.
и още малко има мн из нета, не коментирам дали лично ми харесват, но явно не е табу.

# 470
  • В заешката дупка
В интернет могат да се намерят разнообразни снимки на интериори, в които са смесени метали.

P.S. За мен златното от Пинтерест снимките в поста на Ейнджъл по-горе обаче е прекалено и бие на кич.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 14:00 от ЧеКа

# 471
  • USA
Благодаря ви, момичета за дискусията, която се заформи!
Ейнджъл и Чека, за снимките и линка Heart Eyes
skk007, ами и аз съм като теб. Висящите лампи над барплота дойдоха с крушки в жълта светлина и не мирясах, докато не ги смених в студено бяла.

Проблемът ми е, че аз никак не съм смела в интериора. Дори повече от 2 цвята ми се виждат направо кич. Стените обикновено са ми нюанси на сивото, не мога да си ги представя в друг цвят изобщо. Жълто не понасям, да не кажа мразя, дори.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 18:55 от SkyBlue

# 472
И на мен този в златно ми харесва повече

# 473
Ей затуй осветителните ми тела са в черно, да не се чудя после как да ги боядисвам.
Не че не накарах бояджиите да ми пръснат няколко мебела, които не ми се връзваха в концепцията.
Само в спалнята на сина ми всичко е в бяло

# 474
Полилеят е много хубав, но как се чисти това чудо?

# 475
  • USA
Черно на тавана за мен не е вариант, но всеки с вкуса си.
За прах използвам тези, много са удобни и вършат хубава работа.

# 476
А , то не е само прах, като се позамъглят кристалите, пробвай с обезмаслител и ще видиш какво пада и как става, като нов. Ама е тегаво, аз имах 2 с по 16 големи кристала с много ъгли и ръбове по тях и като дойдеше време да ги чистя ми се ревеше.
Иначе много си ги харесвам и те бяха единственото нещо, което си взех от старото жилище.

# 477
Тегаво се чисти, аз имам бърсалка с щраусови пера.Кристал на ръка, това е начинът.И търпение.

# 478
Аз харесвам смесване на метали
А тенденциите се сменят непрекъснато
Та по-добре всеки да си го прави както му хареса

Относно моята дилема
https://bg-mam.ma/p/1497595/45983276

Закачалката е отляво на компютърната маса и както очаквах не стои добре
Моята идея от самото начало беше там да е огледалото, а отсреща да има 100 см плитък гардероб за якета и обувки и да няма "натурии" на показ (или поне съвсем малко като си знам човека), там закачалка не може, има много кабели в стената
Той не беше съгласен преди
Да видим дали ще се убеди сега сам в това, на мен хич не ми е приятно да виждам всичко това от дивана
Ще го изненадам един ден и ще разместя, дано му светне, че има по-добър вариант

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 10:39 от valkyrian

# 479
За мен проблемът идва не от  съчетанието на цветове, златно, сребърно и т.н. а от натрупването на твърде много стилове и после като погледнеш всяко дърпа към себе си, вместо да се получи хармония. Ако се отдели кухнята да е в самостоятелен стил и там тези синьо-златни бар-столчета да се впишат в кухненския стил, тогава става, но засега не ми се връзват с този кът с масата. Трети вариянт е да се направи кухнята в същото сиво и да е много семпла, така че столовете, масата, полюлея и т.н. да стоят като цветен фокус (точка център на вниманието). Естествено има го и вариянтът просто да си напълниш къщата с неща които ти харесват на теб, накъдето и да се обърнеш ще имаш неща които са ти любими и това също създава приятно усещане в дома, обикновено основното в един дом е това живеещите в него да получават положителни емоции от обстановката. Вече ако ще се пускат снимки за обществена оценка из инстаграм и т.н. е желателно човек да се съобрази с масовия вкус, списанията, другите инстаграми и т.н. Тогава просто снимаш тези сребристи неща отделно от онези златистите неща и така няма да се коментира конфликт между тях.

Общи условия

Активация на акаунт