Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 380
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аплиците за стена могат ли с един дюбел да се монтират  - трябва ми временно решение, и нискобюджетно.
Стената е с пръскана мазилка.
 Откъде препоръчвате да взема (също и за таван нещо без да пробивам дупки още).
За баня - с какво мога да покрия тавата за да се освежи - пак пръскана мазилка.

# 481
То зависи от аплиците и начина на захващане.Пробоядисайте, какво какво е пръскана.Има разни плоскости за баня иначе.Гледах бани с такива, вкл. тавани.

# 482
Ако е с един дюбел ще се върти около него най -вероятно и ще стои накриво, особено на стената. Аз вися на главата на всякакви майстори и на ел. техника също и досега аплик, полилей, спот и въобще всякаква ламБа с един дюбел не съм видяла.

# 483
  • тук-там
Аз с въпрос за стълби. С какво правите цокъла откъм стената? Stair skirt. Не искам плочки, МДФ и всичко, което предполага фуги. Мазилка, ПВЦ ламперия?

# 484
Класиката е гипс. Днес май няма много майстори, които да го правят. Много по лесно е с разни пенопластови профили - има различно качество.

# 485
  • тук-там
Класиката е гипс. Днес май няма много майстори, които да го правят. Много по лесно е с разни пенопластови профили - има различно качество.

Благодаря. Гипс - не, трябва да е лесно за поддръжка. Ще се прецака от почистването.  Ще търся профили. Така ли да ги търся - пенопласт? Нещо от рода на ламперия?

# 486
Аз с въпрос за стълби. С какво правите цокъла откъм стената? Stair skirt. Не искам плочки, МДФ и всичко, което предполага фуги. Мазилка, ПВЦ ламперия?
На снимката е с первази. Няколко перваза са насложени един върху друг.
Чисти се лесно - последното от опит

# 487
  • тук-там
Скрит текст:
На снимката е с первази. Няколко перваза са насложени един върху друг.
Чисти се лесно - последното от опит

Тази високата част - от стъпалото до фриза - не виждам никъде снаждане и фуги...Как да го търся в гугъл....
Отгоре е ясно - ще завърши с някакъв стиропорен фриз, но долната част?

# 488
Не виждаш, защото първо са запълнение със филър/силиконова паста и след това са боядисани. Нормално са в естествените си цветове

# 489
Най-вероятно това са дървени дъски в ниското (може и МДФ), монтирани с пистолет с пирончета като карфица без главички. После са надградени. Китват се, шлайфа се и се боядисва.
Baseboard trim

# 490
Имам
первази от пенопласт- нараняват се и се цапат доста.Въпреки боята имат явно грапава повърхност.Но са на 10г де.

# 491
Мисля, че полиуретановите са по-добри от стиропорените.

https://ikor-bg.com/portfolio-item/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%8 … 0%b0%d0%b7%d0%b8/

# 492
Нашите са точно от Икор.

# 493
  • тук-там
Благодаря ви. Ще разгледам и двата варианта.

# 494
Предстои ми слагане на парапет по стълбите, може ли да покажете вашите ако имате? Искам да е нещо изчистено и нежно.........Все още разучвам и търся идеи и варианти.

Общи условия

Активация на акаунт