Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 356
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Визуализациите  на смърфиетка са чудесни!
Ще си позволя да коементирам мен кое би ме смутило и кое ми се струва най-приемливо, може да е от полза, ако не - подминете Simple Smile.

Най-много на мен ми допадна първата, защото при преграда, която е логично и визуално по-красиво да е с ширината на леглото трябва да се отчете, че леглото на стената 217 см остава половината "затворено" и за да се слезе от него трябва да се смъкнеш надолу, т.е. да се разминеш с преградата от 1 метър. Такова затваряне обикновено се прави до към 50 см, толкова максимално дълбоки се правят и нощните шкафчета (най-често са до 40 см).
Не ми е Ок обче на Г-леглата без разстояние и да си дишат едно в друго...

# 511
Моите 5 ст. - наистина гардероба ще Ви затвори входа към стаята, за това го намалете като габарит. Направих същото във вече ремонтираната стая на детето, за да не е като пещера.
При нас гардероба е след вратата на същата стена - сега мерих: 36,5 см от края на крилото на вратата (в този размер влиза и перваза на касата).

# 512
Съгласна съм, drago_2008! Но в стая по-малка от 11 квадрата за две деца, все ще има някакви компромиси. Въпросът е какви да са компромисите?

При варианта с двуетажните легла се печели повече място за съхранение, а същевременно с това съществува усещането за повече ефирност и въздух. Големият минус е обслужването на леглото на втория етаж.

При варианта с Г-образните легла преградата между леглата е задължителна, най-малкото да са има къде са се застопори възглавницата на едното легло, освен всичко останало. Минусът е точно това, което си написала - преградата ще е 1 метър и ще идва до средата на другото легло. Плюсът е, че все пак се създава някаква уединеност за всяко дете и няма проблем с обслужването и на двете легла.

Има и още един, трети вариант. И при него ще има минуси и плюсове.
Нещо такова:

Скрит текст:

По-скоро като втората снимка - леглата да се разположат на стената от 3.40 м. Ако сложим 2 легла по 1 м. ширина, 20 см за отстояние до стената с прозореца (под прозореца има ли отоплително тяло?), ще останат 120 см между леглата, които са идеални за 2 гардероба по 60 см. Точно срещу гардероба се слага бюрото, като то може спокойно да е 50 см дълбоко и така ще има пътека за минаване 70 см, което е напълно достатъчно. Около бюрото може да се наредят лавици за книги, играчки и т.н.

# 513
Основният проблем с двуетажните легла е, че на нивото на горното легло въздухът е чувствително по-топъл и влажен, направо е задушно. Ако се пусне климатик пък, точно там се получава едно завихряне на студения въздух и можеш да се разболееш. Това го установихме в един хотел. Децата бяха много ентусиазирани, че ще спят на легла на два етажа, даже планирахме на вилата да сложим такива, но след този хотел ни се изпариха всякакви такива идеи. След като всички се изредиха за по една нощ на горното легло, включително мъжът ми, накрая аз трябваше да спя там, като най-издържаща на горещина. Но не само горещината е проблем, въздухът горе е по-тежък и задушлив, заради изхвърляните при издишване водни пари и  въглероден диоксид, които са по-леки от въздуха и се издигат нагоре.

# 514
Години наред съм спала на втори етаж в стая с височина 2.80 и подобен проблем не съм имала.
Климатикът се регулира накъде да духа.

# 515
Помислете за гардероба. Ако сега "захлупва" стаята след няколко години няма да е достатъчен да побере всичко.

# 516
Наши приятели имат двуетажно легло, защото просто това беше единственото им решение. Първоначално са го направили с някакви вертикални прегради на горното легло до тавана, сложили някакви красоти на тях и тя се е видяла в чудо как да сменя чаршафа на леглото. Не ставало по никакъв друг начин, освен да се качи върху самото легло на колене. Издържала няколко месеца и разкарали тези предгради, като са сложили една хоризонтална преграда по дължината на леглото. После матракът на горното легло са го заменили с два по-ниски - един като основа и отгоре нещо като топ матрак. Основата си стои постоянно в някакъв калъф от дамаска, а се сменя чаршафа само на топ матрака, като тя само се присяга и го сваля на долното легло, където сменя, каквото сменя и го връща. За въздуха не са се оплаквали.

Ето още примери за третия вариант:
https://www.behance.net/gallery/127320347/Youth-Bed-Room-InteriorDesign

https://www.behance.net/gallery/136505665/Sodic-children-bedroom

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 12:01 от Смърфиетка

# 517
  • София
Когато децата бяха малки спяха на двуетажно легло.
Ами не е удобно. Ако нощес слиза до WC, сънено, по стълбичките не е ОК.
За смяната на чаршафи на втория етаж съм напълно съгласна с горния пост.
Не уточнявате за колко големи деца става въпрос.

# 518
  • Street of Dreams
Здравейте отново.
Имам малка слънчева стая, която изобщо не съм започнала - знаете как е, или липсват идеи, или не стават идеите.
Но тези дни си харесах бонбонест тюркоазен диван и се чудя дали няма да е добър старт като eye catcher.
Въпросът ми е за съчетанието. На бели стени ми се струва доста ярко, направо очите ме заболяват. Честото съчетание с тъмносиво пък е за по-големи помещения. Фуксия - твърде дръзко сякаш?
Останелите елементи като масичка, декорации също са под въпрос, като изключвам само бялото и черното. Дървесно, златисто, розово злато, сребристо, мрамор... Не знам.

Втори вариант, честърфилд от велур

# 519
Смърфиетка, страхотни идеи Simple Smile, всяко дете би било щастливо да обитава такава стая!
Ondine, разкошен е първият диван , нещо в тази гама Simple Smile
.

# 520
  • Велико Търново
Ондине, пода какъв е?

# 521
  • Street of Dreams
Ондине, пода какъв е?
Още няма под 😁

Сега ще се чудите защо започвам от дивана да разгръщам идеята, но ми трябваше някакъв интересен старт. В любимото ми тематично предаване им дават един акцент - eye catcher и кандидатките декорират всичко около него.

# 522
  • Велико Търново
Аз започнах от диван, преди 7г,със старото жилище. Към ден днешен, дивана е в новото, ще си го сложа и на гърба Simple Smile
Светло дърво на пода и бели с лек нюанс на розово, ама много лек, колкото само ти да го знаеш на теория Simple Smile

# 523
На бели стени ми се струва доста ярко, направо очите ме заболяват. Честото съчетание с тъмносиво пък е за по-големи помещения. Фуксия - твърде дръзко сякаш?
Разгледай каталози за бои, има поне 5-6 отсенки на бялото, не всички са ярки, а и ако сложиш на прозореца нещо в същия цвят като дивана ще блести още по-малко. Може да помислиш и за нещо с лека шарка, както е стената на снимката от примера ти. Или погледни нещо по към бежаво за стените, сивобежаво може би. Тогава подът може да направиш в по-тъмен цвят. Цяла стена фуксия вероятно ще ти докара главобол.

# 524
Ondine, стената зад дивана може да я боядисате в цвят като самият диван. Може да харесаш нещо от тези палитри Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт