Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 329
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Аз  бих извъртяла цялата баня.Сега има душ стъкла, които обособяват кабина, но няма поддушово корито, а се слагат плочки.Стои си красиво и просторно.

# 571
Здравейте!
Можете ли да ми помогнете с идеи за разпределение на баня ? Както е дадена по схема не ми харесва особено, защото искам да сложа стъклена прегреда към душа и като се сложи мивката на отсрещната стена, ще бъде много тясно да се минава към душа. Или поне така ми се струва.
Държа преградата да бъде само една откъм тоалетната, понеже ако са 2 ще се получи като душ кабина, а крайно не харесвам такива. Моноблокът не може да се мести,понеже тръбите вече са прекарани.
Банята е доста малка - 190/200. Според вас ще мога ли да побера и трите неща на едната стена - моноблок, мивка и душ ? Извинявам се,ако въпросът ми е абсурден, за първи път се сблъсквам с такова нещо. Simple Smile
Наясно съм,че поради размерите на банята все ще е много набутано, но с това разполагам Simple Smile

Не може на една стена.
Преместете вратата така, че да се получи дълбочина за ниша за мивката и я направете или плъзгаща или да се отваря навън.
Ето нашата баня, която не е довършена, но ще добиете добра представа. Със съвсем сходен размер и абсолютно същото разположение. Много просторна и удобна е! Структурата е вградена в стената (изчукани са тухлите). Местенето на вратата е най-евтиното, бързото и добро решение във вашия случай. Ще зазидате част от отвора и ще изкъртите 30 см от другата страна.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 06:13 от drago_2008

# 572
drago_2008, доколкото виждам в банята на Пацолина, трябва да има и бойлер вляво от врaтатата. Предложеният от теб вариант би могъл да се изпълни, ако бойлера се изнесе в коридора или се използва хоризонтален бойлер, монтиран над вратата. Като недостатък на хоризонталните бойлери често се изтъква  по - ниско КПД от вертикалните.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 10:52 от pep_si

# 573
drago_2008, доколкото виждам в банята на Пацолина, трябва да има и бойлер вляво от вртатата. Предложеният от теб вариант би могъл да се изпълни, ако бойлера се изнесе в коридора или се използва хоризонтален бойлер, монтиран над вратата. Като недостатък на хоризонталните бойлери често се изтъква  по - ниско КПД от вертикалните.
При нас вратата е оставена 70 см. Масово са 60 см на баните. Мивката може да не е дълбока 50 см като при нас, а до 45 см. Отделно има тесни и високи бойлери, има и плоски, които могат да се закачат на пакета.

П.П. Ако пакетът е 50 см на него може да се закачи плосък бойлер и остават 70 см за тоалетна, което е стандарт и 80 см за душ зоната,което е напълно достатъчно.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 10:58 от drago_2008

# 574
Всъщност, да при достатъчно изместване, може бойлера да се монтира зад вратата и да бъде до мивката. Ще трябва накакво допълнително укрепване за монтажа му, че на 12 см. стена не е особено подходящо.
Ох, 60 см. врата е много тясно, стандартно са 70 см. Без да съм особено широкоплещеста, ще  минавам на една страна през такава ...

# 575

В този ред на мисли при височина на помещението при готови настилки 260 см каква би била оптималната височина на горния ред кухненски шкафове? Искам да избегна точно това усещане за липса на въздух и схлупеност на пространството. Става дума за холо-кухня окол 27 кв.м., кухнята е права на едната стена като няма да заема цялото протежение на стената - долен ред 240 см и горен 300 см. За височината се чудя на горния ред шкафове 72 см или 92 см, благодаря предварително

Последните години горните кухненски шкафове се правят по-високи. Не изглежда схлупено, а напротив - доста елегантно е. Категорично бих избрала 92 см, нашите са даже 100 см. Може да си направиш съвсем примерен проект с икейската програма. Техните горни шкафове са 80 см и 100 см, така че ще придобиеш доста реална представа как би изглеждало. В крайна сметка на който, както му харесва. Но при 72 см височина, до тавана ще останат около 38 см, което си е много пространство да стои празно.

По казуса с банята - предложението на drago_2008 за преместване на вратата е единственото, което е удачно. Бойлерът може да се монтира над тоалетната.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 11:32 от Смърфиетка

# 576
В този ред на мисли при височина на помещението при готови настилки 260 см каква би била оптималната височина на горния ред кухненски шкафове? Искам да избегна точно това усещане за липса на въздух и схлупеност на пространството. Става дума за холо-кухня окол 27 кв.м., кухнята е права на едната стена като няма да заема цялото протежение на стената - долен ред 240 см и горен 300 см. За височината се чудя на горния ред шкафове 72 см или 92 см, благодаря предварително
Оптималната височина е на кой, както му харесва. То и затова има няколко размера горни шкафове. Най-често горният ред започва от 150см, при 72 ще ви останат 38см до тавана, при 92 - 18см.
Моите ги поръчвам до тавана и не ми е захлупено, но не слагам втори по-дълбок ред.

# 577
Бойлерът може да иде и в горния десен ъгъл на банята, въпросът е на какъв етап е ремонта и тепърва може ли да се местят изводи, тръби.

# 578
Не е добре бойлерът да е над тоалетната - намалява се височината и трябва с повишено внимание да се ползва, а и се създава неприятно усещане, когато над главата ти виси  постоянно нещо тежко, колкото и стабилно да е монтирано...
Не е добре и срещу вратата - превръща се във фокална точка на помещението, а не е от най - красивите съоръжения.
Логичното му място е на стената с вратата.

# 579
Бойлерът може да иде и в горния десен ъгъл на банята, въпросът е на какъв етап е ремонта и тепърва може ли да се местят изводи, тръби.
При 190 см ширина съвсем спокойно може да иде и в ъгъла и да се отдели от душа със стъкло. Някои хора си правят зид и слагат ролетна щора... То щом не са лепени плочки и още се мисли разпределение. Иначе чистата вода най-лесно се мести, дори и по тавана...

# 580
Аз ще сложа хоризонтален бойлер, но не знаем дали е наличен вече в случая.Няма да жертвам място в малка баня за вертикален.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 12:42 от ДХ3

# 581
Аз винаги съм предпочитала бойлерът да е извън банята - или в гардероб в коридора, или в съседно на банята мокро помещение. Един съсед дори го сложи в килер на 6м от банята, като пусна тръбите по окачения таван.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 12:46 от GG_BG

# 582
Лесно ли се монтира това стъкло? Има ли мат? Трябва и в моята баня да слагам някаква преграда, но стъклото ми се струва, че трябва постоянно да го чистя, всяка капка ще се вижда........Бях сложила временно перде за баня, но спираше парата бързо да излиза от прозореца. Тръгна да мухлясва и веднага го махнах.

# 583
Здравейте!
Можете ли да ми помогнете с идеи за разпределение на баня ? Както е дадена по схема не ми харесва особено, защото искам да сложа стъклена прегреда към душа и като се сложи мивката на отсрещната стена, ще бъде много тясно да се минава към душа. Или поне така ми се струва.
Държа преградата да бъде само една откъм тоалетната, понеже ако са 2 ще се получи като душ кабина, а крайно не харесвам такива. Моноблокът не може да се мести,понеже тръбите вече са прекарани.
Банята е доста малка - 190/200. Според вас ще мога ли да побера и трите неща на едната стена - моноблок, мивка и душ ? Извинявам се,ако въпросът ми е абсурден, за първи път се сблъсквам с такова нещо. Simple Smile
Наясно съм,че поради размерите на банята все ще е много набутано, но с това разполагам Simple Smile

Ако може да се смени вратата да се отваря навън можеш да преместиш мивката надясно (където сега удря вратата) и ще имаш място за съвсем добра душзона. Вече нея може да я гласиш как да бъде - най-добре от стена до стена, с пейчица и прочее.

# 584
Лесно ли се монтира това стъкло? Има ли мат? Трябва и в моята баня да слагам някаква преграда, но стъклото ми се струва, че трябва постоянно да го чистя, всяка капка ще се вижда........Бях сложила временно перде за баня, но спираше парата бързо да излиза от прозореца. Тръгна да мухлясва и веднага го махнах.
Лесно се монтира, има мат, има и паравани с две стъкла и затварят изцяло.Не си личи всяка капка, имам такива в двете си бани, но при нас не е варовита водата.
Има паравани на крачета ако каналът не е под душа, а в центъра на банята.

Общи условия

Активация на акаунт