Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 320
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • USA
Привет, интериорки Hug
При следната дилема, сме на различно мнение у дома.
Бихте ли продължили белите первази долу, или не? Първоначално искахме да ги няма и на двете места, но сега?

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 16:48 от SkyBlue

# 601
При нас камината беше с корниз минаващ отгоре, но долу без перваз. Не бих сложила долу със сигурност, горе ако няма от къде да се вземе малко парченце ще продължа корниза...

# 602
  • USA
Парчета могат да се изрежат, защото слабовете бяха по-широки и остана, но ще се нарушат шарките горе и ще дразни, според мен.

# 603
  • София
ЧеКа, много харесвам такъв тип изчистени ТV стени, но ако има много неща за съхранение, а малко място, човек трябва да избира между практичното и това, което му харесва.

# 604
  • В заешката дупка
Да, ясно ми е че ако е нужно място за съхранение, секцията около ТВ-то често служи за тази цел. Затова и попитах Иван дали държи на такъв вариант, понеже на актуалната снимка видях, че нямат май такава секция в момента. А и висок шкаф отстрани + дълъг тесен шкаф под ТВ-то също може да предложат някакво място за съхранение.

# 605
Привет, интериорки Hug
При следната дилема, сме на различно мнение у дома.

Бих продължила горния корниз и не бих сложила нищо откъм пода.

# 606
Ако пуснеш някаква схема на апартамента, може би по-лесно ще се ориентираме в задачата. Wink
Веднага поправям тази грешка (реазмерите не са идеално точни, но дават добра представа):
Скрит текст:

Чупката може да я затвориш с гипсокартон, щом има място и те дразни. Така ще изравниш стената и всичко ще е ок.
Ще се стесни входа към стаята, не е вариант.

На толкова малко място, ламперията няма да спомогне толкова за акустиката и ще натовари цялостно помещението. И не знам дали си се замислял, но между ламелите на ламперията се събира прах и трябва да се чисти. Та си помисли добре дали ти се чисти токова много ламперия. Wink
С акустиката поне супер наясно какво се случва и как да го оправя (или поне подобря) Wink

ЧеКа, много харесвам такъв тип изчистени ТV стени, но ако има много неща за съхранение, а малко място, човек трябва да избира между практичното и това, което му харесва.
Право в десятката Grinning
Висок шкаф отстрани според мен няма да е добре ако не до тавана, а няма как заради фигурата горе. Така че следвам съветите за секция около ТВ-то.
В този ред на мисли ето и снимки с последния вариант, който предложи drago_2008:
Скрит текст:

# 607
А аз преди да сложа белия корниз(и за мен е по- добре да е само горе, както е предложила Смърфи), ще се опитам да наддам с парче мрамор. Може и да не е толкова дразнещо. Опитай само за проба.

# 608
  • София
Ivan Angelov 736007, ако бях аз, щях да махна тези дръжки на секцията за TV, бих сложила или push buttons, или някакви по-дискретни...

# 609
Ivan Angelov 736007, ако бях аз, щях да махна тези дръжки на секцията за TV, бих сложила или push buttons, или някакви по-дискретни...
Съгласен съм, дръжки няма да има никъде, слагам ги само за да имам идея как са разделени шкафчетата, че инъче не личи.

Това е и вариантът със по-светъл фон:
Скрит текст:

# 610
Така секцията много повече ми харесва. Ще успееш да прикриеш и тази чупка. Пусни едно осветление отдолу. Wink
И със светла стена повече ще се откроява секцията.

# 611
SkyBlue, не пречи да го пробвате с лента и ако не ви харесва да лепнете върху нея корниза.

Ivan Angelov 736007 Ако боядисаш стената в цвета на секцията, тя ще "потъне", но в този случай по-скоро я"обший" в сиво и дървесното да остане само около ТВ-то.

Идеята на Смърфиетка за осветлението долу е супер.

Може би от това ще се добие представа, като се абстрахираме от стила.

# 612
Ivan Angelov 736007, ето един пример за цветовото предложение на Драго. Само при теб ще има и стена с цвета на секцията.
Скрит текст:

# 613
Мисля че сме на финалната права Blush
Първо пак да благодаря на всички който дадоха идеи и съвети - изклюително са полезни!

В крайна сметка ми се струва че остават два варианта. Разликата е основно в цвета на стената зад секцията и сътветно подредбата на портмантото срещу входната врата - в единия случай ламперията е на закачалките за дрехите, а след огледалото е бетонната мазилка, която преминава в стената зад секцията. Във вариант 2 - завършва с ламперия преди завоя и след това стената е в цвета на секцията. Останалите стени са с бетоноподобявващата мазилка. Смърфиетка идеята за осветлението долу също е топ, така че ще го направя и него.
Сменил съм ъгъла на дивана да отделя бюрото и според мен изглежда по-отворена стаята от към входа.
Както посъветва drago_2008 гардероба около пералнята ще е също с цвят близък до стената, а гардерба отсреща - с огледална врата(и). Таванът също ще го направя целия бял и с бели лунички. Махнал съм ламперията от стената до хладилника и мисля да е със същата мазилка.

Слагам по-няколко картинки и от двата варианта (аз не съм сигурен кой ми харесва повече, но мисля че правилния избор ще е да ви се доверя, т.е. вариант 2):

Варинт 1:
Скрит текст:

Вариант 2:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 22:30 от Ivan Angelov 736007

# 614
  • Велико Търново
Всяко едно ще изглежда добре, когато е подредено. Въпрос на избор е, но на личен!
Skyblue, как е възможно да завършат белите неща по тавана (корнизи/первази или каквото са), ако не продължат над камината?

Общи условия

Активация на акаунт