Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 320
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Много ни е варовита водата, дори съм на една крачка да сложа система за омекотяване и т.н.

# 586
Много ни е варовита водата, дори съм на една крачка да сложа система за омекотяване и т.н.
По принцип има "клиър" стъкла и по тях не остават капки. По скъпи са от обикновени прозрачни закалени стъкла, но не знам как им се отразява варовитата вода.
Нашият параван е монтиран елементарно с лайстна и набивно уплътнение за стената (с 2 дюбела) и един стъклодържач на пода (с 1 дюбел), защото сме с един сифон и един наклон.

# 587
  • Варна
Ние сме с такова клиър стъкло. Във Варна, много варовита вода. Никаква работа не върши, стъклото е чисто само след почистване. Но спрях да му обръщам внимание. В другата баня е матирано, много по-малко се виждат капките. Ако сега трябваше да правя щях навсякъде да сложа матирано.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 17:31 от fani34

# 588
Да, и аз съм от Варна и в района в който казват, че е много варовита. С мата не става ли по малка банята визуално? Склонна съм на мат.

# 589
  • В заешката дупка
Единственото което измислих (явно само кутиики са ми в главата) е това:
Скрит текст:

За мен усещането за претрупаност идва от многото отворени рафтове. Освен изобилието от тях около ТВ-то, има рафтчета в кухнята и на стената над бюрото. Като се напълни с джунджурии тези рафтове, а и евентуално по плотовете в кухнята и няколкото маси/бюро,  съвсем претрупано ще стане.  Аз бих свела до минимум отворените рафтове-кутийки около ТВ-то. Също бих избирала едноцветна композиция. Това заиграване с  текстури на няколко вида дърво + черното добавя още към усещането за претрупаност. А ако все пак се иска няколко цвята на тази стена, да са само 2 и да са “по-подредени” - примерно, тъмно отдолу,  един вид дървено отгоре. В този случай евентуално бих направила и стената тъмна, за да се избегне внасянето на 3-ти цвят, в случая бялото от стената.

# 590
Това заиграване с  текстури на няколко вида дърво + черното добавя още към усещането за претрупаност. А ако все пак се иска няколко цвята на тази стена, да са само 2 и да са “по-подредени” - примерно, тъмно отдолу,  един вид дървено отгоре. В този случай евентуално бих направила и стената тъмна, за да се избегне внасянето на 3-ти цвят, в случая бялото от стената.

Релно са само 2 цвята - дъб и сиво. Малко объркващо ги прави програмата. Кухнята е вече направена с тези цветове и затова ползвам тях. Стената мисля да е с мазилка тип бетон за да балансира малко дървото, че става много.

Последно махнах витрината от едната страна и оставих тази до рафтчетата отдясно. Мисля че се получи по-добре, но може би има какво още да се пипне. Рафтчетата отляво са единствения начин който измислих за да уплътня до тавана без да пречи на фигурата горе, но и да си пасне с ламперията.
Скрит текст:

Ето снимка на кухнята за да се видат двата цвята:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 16:15 от Ivan Angelov 736007

# 591
Ако и по секцията ще е същата натурия, като в кухнята, все тая какъв цвят и модел ще е.😆

# 592
Имаш достатъчно дървесен мотив вече в кухнята. Секцията е изчисти максимално. Махни ламперията и кутиите от лявата страна. Цялата секция да е в тъмния цвят на кухнята, повтори дървесния мотив (същият като в кухнята) само във вътрешната рамка на секцията. Толкова много ламперия в това малко и многофункционално помещение не ти трябва. Ламперията зад дивана е ок.

Нещо такова:

или такова:

Само си го представи с цветовете от твоята кухня.

И в много краен вариант, ако мноого обичаш дървото, да размениш тъмната боя с дървесния фурнир:

но колкото и да ми харесва дървото, на това малко помещение много ще му дойде.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 16:53 от Смърфиетка

# 593
Ми и аз съм на същото мнение и писах още преди 2 страници. Да остане ламперия при дивана/бюрото и до там. Тази секция да я вдигне във въздуха, че да "олекне" малко, даже предложих модел. Няма смисъл да отива до тавана, то и без това няма въздух от сега...
Ей това предложих аз, но със сиви врати.

# 594
Ми и аз съм на същото мнение и писах още преди 2 страници.

Нещо съм пропуснала! Извинявай! Hug
Идеята за вдигната секция е много добра, ама да види каква е стената отзад и как да я закрепи, че доста ще тежи.

# 595
Смърфиетка, по-скоро имах предвид, не повторението на "идеята", а че авторът на питането не я възприе явно, след като продължава да слага ламперия и да прави кутийки до тавана.

# 596
Ivan Angelov 736007, получил си доста съвети, но и аз ще си кажа. В секцията остави само затворени обеми. Никакви рафтчета и витрини. Аз бих избрала за корпуса светло ПДЧ като плота на кухнята и подобни по цвят стени Така големите обеми ще "потънат". Ако не ти харесват светли мебели нека бъде тъмносива с тъмносива стена зад нея. Евентуално само гърба на телевизора дървесен. В случай, че ти е необходимо повече място за съхранение увеличи височината на шкафовете, вместо тези открити рафтчета вляво.
Ако толкова държиш на ламперия нека бъде само на едно място, за да бъде акцент. В момента е на три - четири места и накъсва стените по неприятен начин.

# 597
Смърфиетка, по-скоро имах предвид, не повторението на "идеята", а че авторът на питането не я възприе явно, след като продължава да слага ламперия и да прави кутийки до тавана.

Извинявам се и аз, също съм пропуснал! Също до сега имах и две съображения:
1. Да продължа лампетията от коридора - струваше ми се по-естествено да е така, а и също да предпазва ъгъла, че всеки който мине го забърсва (не че няма достатъчно място, но така се получава)
2. Да скрия гадната 15см-ова чупка в средата на стената, може би не се е видяла добре
Скрит текст:

Идеята ми харесва много и вероятно ще я ползвам - малко по-късно ще го моделирам и ще го пусна пак. Някак ще преживея че ще има чупка отгоре и отдолу - вероятно няма да се набива на очи. Ламперия ми се искаше да има зад телевизора заради акустичните и свойства. На останалите места също е с цел акустика и зониране на стаята( т.е. накъсването е търсеният ефект)
Относно стената отляво на чупката е тухла, отдясно бетон - би трябвало да няма проблем да я издържи.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 18:07 от Ivan Angelov 736007

# 598
Ако пуснеш някаква схема на апартамента, може би по-лесно ще се ориентираме в задачата. Wink

Чупката може да я затвориш с гипсокартон, щом има място и те дразни. Така ще изравниш стената и всичко ще е ок.

На толкова малко място, ламперията няма да спомогне толкова за акустиката и ще натовари цялостно помещението. И не знам дали си се замислял, но между ламелите на ламперията се събира прах и трябва да се чисти. Та си помисли добре дали ти се чисти токова много ламперия. Wink

# 599
  • В заешката дупка
А ти, Иван, държиш ли да има секция около ТВ-то?  Защото гледам, че сега нямате, а и аз си признавам, че на мен по принцип така ТВ захлупено в дупка, заобградена от шкафчета, много рядко ми допада. Примерно, там в нисшата отляво до ТВ-то, където си замислил ламперията, да сложите висок шкаф, а под ТВ дълъг тесен шкаф/рафт, а стената отстрани и отгоре на ТВ-то да е празна. Намерих набързо снимки само за да илюстрирам долу-горе идеята. Но наистина е най-добре да е ясно за какви размери става дума.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 18:48 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт