Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 329
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Здравейте! Как бихте разпределили този апартамент? Ще кача и 2 примерни наши проигравания, приемам коментари по тях и съвсем нови идеи също. Трябва да е подходящо за 2 родители и 13г тийн. Иска ми се преходът да се избегне максимално, макар че сега холът, в който спим(в друго жилище) има преходност към кухнята и сме свикнали с нея.

# 556
Здравейте! Захванал съм се да си направя цялостно обзавеждане в антрето и дневната, като смятам да запазя пода, тавана и кухнята, съответно те диктуват стила и цветовете. Напаравил съм си проект и съм почти доволен от резултата, но нещо ми липсва.
Мисля че с разпределението съм се справил, но не мога да реша какво да правя с голите стените и тавана (какъв цвят,  декоративна мазилка или нещо подобно).
Като цяло резултата ми харесва но ми липсва нещо и не мога да разбера какво. Прикачам няколко снимки на проекта както и една реална на тавана.

Всякакви съвети и идеи са добре дошли, благодаря предварително.

Това е дневната
Скрит текст:

И антрето
Скрит текст:

Антре
Бих ползвала огледални врати за единия гардероб, а другият да е с врати в цвета на латекса, за да "изчезне". Вече имате сложени дървесни елементи на стената, така че те ще привливачат вниманието.

Хол
Бих махнала тези хромирани луни от 90-те и бих боядисала тавана бял, за повече въздух. Луните бели от този тип
Скрит текст:

За стената с Тв-то цяла секция
Скрит текст:
или такъв модел, но пак сива щом това е Вашата цветова гама
Скрит текст:

Панели по стените в хола има и при масата и след дивана и ми се струва достатъчно поне на мен.
Диванът може да е на крака, пак създава повече "лекота". Може вместо маса да се сложи табуретка или масата да е кръгла, за да разчупи тези квадратни форми.
Скрит текст:

Кухня
Понеже явно ще поръчвате други мебели в същите цветове, аз бих преработила скосения ъглов шкаф и бих бутнала фурната по към ъгъла, защото столчето, което сте сложили пред нея ще е доста неприятно за седене, освен това тя няма да може и да се отваря ако някой седи там.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 11:47 от drago_2008

# 557
Много ли е наложащо да имате отделно бюро? И ако да, само в хола ли има място за него?

Аз бих се опитала да му намеря място в друга стая и в хола да остане само един хубав, голям диван. Ако искате да имате място за съхраненние в хола, преработете цялата стена с тв-то и секцията. Първо всичките тези кутии и скрин... нещо е много отежнено там. Променете дизайна им. И ги преместете до прозореца, така няма да натежават откъм усещане за въздух и ефирност в помещението и да захлупват помещението още с влизането в него.

# 558
За всичко е отделено по едно кътче, но няма един фокус на стаята. Например - ако обичаш да готвиш - няма място в тази kitchenette. Ако обичаш да се събирате семейството на ядене и да си подреждате масата - за това има място, но след 2-3 вечери, където кухнята ще е затрупана с чинии, а няма и от къде да се изнася за тристепенното меню за вечеря, ще ви се отще да правите всекидневно сервиране на масата. С тази мини кухня такава маса е безмислена. Помислете за нещо разтегателно и компактно, особено ако фокусът на стаята ще е семейното време със забавления от телевизора.

Хоум офиса в един ъгъл, докато децата скачат по дивана е кошмарът на всеки родител. Нито ще свършиш работа нито ще имаш спокойствие или тишина. Ако трябва в спалнята го преместете този хоум офис. На тишина.

Холът, с център телевизора си заслужава да заеме централното място. По-голям диван, стабилна холна маса.

В коридора - залагате на мебели и след това да подредите вещите си вътре. Това е и мечтата на магазините за мебели - красиви като на изложба, а когато са ти вкъщи и трябва да живееш със stuff, нещата са съвсем различни и бързо се стига до претрупване.

Запитайте се какво, колко и къде имате да съхранявате, след това избирайте какви мебели ще ви свършат работа. Идеята за цял панел от шкафове около телевизора е много добра.

# 559
Марчела5, дайте архитектурния проект. На тези чертежи няма обозначени носещи стени и прозорци

# 560
  • при него
Иван Атанасов, аз за антрето ще кажа. Ние сме с мазилка травертин, основно заради кучето, но и защото през антрето минаваме с колела и ски, а травертина е най-устойчивото нещо, което можехме да си позволим. В друго помещение имаме венецианска мазилка, но тя не е така устойчива на удар. Иначе е много красива, ако начина ви на живот го позволява ( ние в коридора, бихме я съсипали за нула време)
И още нещо, лично на мен, не ми харесва така, да се вижда пералнята. Нашата заедно със сушилнята е изцяло затворена в гардероб, в антрето, просто цялата конструкция е направена по-дълбока, за да побере уреди със стандартен размер. Не го приемайте като критика, моля, само като идея го давам.

Скрит текст:

# 561
Иван Ангелов, за да не Ви обърквам повече, няма да влизам в детайли. Ще се опитам само да обобщя - проектът е изостанал една-две идеи от новите тенденции в интериора. Докато го реализирате - ще бъде съвсем демоде.
В момента са актуални изчистените линии и цветове.  Този тип "разчупване" на мебелите с черни елементи по библиотеката или с единични "акцентни" кухненските вратички в друг цвят, разнотипните рафтове, шкафове и етажерки - отдавна е остарял като концепция. Затова има и толкова мнения, че е много шарено, че е много натоварващо като визия и т.н.
Разгледайте малко актуалните интериори, например в Дибла, но сортирайте откъм най-нови.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 12:30 от GG_BG

# 562
В друго помещение имаме венецианска мазилка, но тя не е така устойчива на удар. Иначе е много красива, ако начина ви на живот го позволява ( ние в коридора, бихме я съсипали за нула време)
Много е устойчива даже, обаче махането и е само с основен ремонт- шкурене, шпакловка.
Аз, като циганските барони😆 си бях направила цялото жилище, вкл кухня, спални, таваните на баните, абе от-до и като ми омръзна....ужас.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 23:32 от Чи лу

# 563
Благодаря Ви за препоръките, много са полезни, но все още не е готово Disappointed Смених изцяло концепцията за холната секция, качвам новата идея. Наистина стой по-добре, макар че сега цялата концепция с ламперията да не ми се връзва, защото ще е единственото нещо стигащо до тавана (замина и мястото за аквариума). Не мога да направя шкафовете до горе, тъй като ще пречат на фигурата на тавана.
Все още се чудя и за цветовете на стените.
Скрит текст:

Единственото което измислих (явно само кутиики са ми в главата) е това:
Скрит текст:

Колко квадрата е помещението?
дневната с кухнята - около 26 (7х4м)
антрето - около 10
Скрит текст:

Хоум офиса в един ъгъл, докато децата скачат по дивана е кошмарът на всеки родител. Нито ще свършиш работа нито ще имаш спокойствие или тишина. Ако трябва в спалнята го преместете този хоум офис. На тишина.
Хоум офиса е по-скоро гейм център, така че няма проблеми в това отношение. Предпочитам всичко да е на едно място

... И ги преместете до прозореца, така няма да натежават откъм усещане за въздух и ефирност в помещението и да захлупват помещението още с влизането в него.
До прозореца на стената има висок радиато, не може да има шкафове там за съжаление.
Скрит текст:

И още нещо, лично на мен, не ми харесва така, да се вижда пералнята. Нашата заедно със сушилнята е изцяло затворена в гардероб, в антрето, просто цялата конструкция е направена по-дълбока, за да побере уреди със стандартен размер.
Да и на мен също много ми се иска да е така но не мисля че  е подходящо в моя случай. Наравил съм шкафовете  да се водят по едната стена която вече стърчи над другата и ако са още по-дълбоки си мисля че ще стане съвсем тясно. В момента пералнята остава да стърчи още 15-ина см.
Скрит текст:

На каква програма е правено?
https://home.by.me/

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 21:00 от Ivan Angelov 736007

# 564
Диванът държите ли да е с лежанка?

# 565
Един бърз съвет. Ако премахнеш последния рафт с шкафове, т.е. не е до тавана - цялото пространство ще се усеща по-приветливо, а не захлупено. После пак можеш с някакви кошове да си ползваш пространството, но не го затваряй.

# 566
Моля за препоръка на читава и лесна за ползване програма за проектиране /за телефон/

# 567
Здравейте!
Можете ли да ми помогнете с идеи за разпределение на баня ? Както е дадена по схема не ми харесва особено, защото искам да сложа стъклена прегреда към душа и като се сложи мивката на отсрещната стена, ще бъде много тясно да се минава към душа. Или поне така ми се струва.
Държа преградата да бъде само една откъм тоалетната, понеже ако са 2 ще се получи като душ кабина, а крайно не харесвам такива. Моноблокът не може да се мести,понеже тръбите вече са прекарани.
Банята е доста малка - 190/200. Според вас ще мога ли да побера и трите неща на едната стена - моноблок, мивка и душ ? Извинявам се,ако въпросът ми е абсурден, за първи път се сблъсквам с такова нещо. Simple Smile
Наясно съм,че поради размерите на банята все ще е много набутано, но с това разполагам Simple Smile

# 568
Цитат
ще мога ли да побера и трите неща на едната стена - моноблок, мивка и душ ?
- Не, ще бъде изключително тясно и неудобно за ползване.
Може да си запазите сегашното разположение и да използвате подвижен параван за душ. Така когато не се ползва, може да се прибира към стената. Препоръчвам понижение на нивото на пода в  душ зоната  с около 1,0-1,5 см. Това ще гарантира минимално  разливане на вода извън нея.. Тук паравана не е монтиран още, но отделя зоната на душа от моноблока.

# 569
Един бърз съвет. Ако премахнеш последния рафт с шкафове, т.е. не е до тавана - цялото пространство ще се усеща по-приветливо, а не захлупено. После пак можеш с някакви кошове да си ползваш пространството, но не го затваряй.
В този ред на мисли при височина на помещението при готови настилки 260 см каква би била оптималната височина на горния ред кухненски шкафове? Искам да избегна точно това усещане за липса на въздух и схлупеност на пространството. Става дума за холо-кухня окол 27 кв.м., кухнята е права на едната стена като няма да заема цялото протежение на стената - долен ред 240 см и горен 300 см. За височината се чудя на горния ред шкафове 72 см или 92 см, благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт