Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 577
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
С фолио си личи обикновено, но пък се продават фабрично фолирани врати. Ако някой е достаъчно добър в облепянето може и да се получи.

# 151
  • 1st floor
С фолио си личи обикновено, но пък се продават фабрично фолирани врати. Ако някой е достаъчно добър в облепянето може и да се получи.
Да, и аз това си го мислех. И по-скоро се надявах да има някаква боя или спрей, която става за такъв тип повърхност. Отделно, че и касата трябва да се минава, и тя е кафява. Ако се бях сетила преди да започна целия ремонт, направо щях да я сменя, но сега не ми се разбива.

# 152
Непокорна,
аз понеже имам опит с вратите те съветвам да изгладуваш едни 300 лв и да я смениш.Ако подмяната се направи внимателно,няма да има нужда от разбиване.

# 153
Ако не е метална касата, не е чак толкова голям проблем.
Дървените се свалят по-лесно и с минимум щети. После первазите скриват каквото има.
Давам пример - изкъртихме две полустенички с постлано велпапе, за да запазим плочките на пода. Това преди 10 г. - всичко мина гладко и без щети.
Към днешна дата - да ги бяхме сменили тия плочки, ама тогава парите свършват и бързахме да приключим.

# 154
  • 1st floor
Касата не е метална, не e чак толкова  и до парите (не че не са важни). Просто два месеца сме в постоянна лудница и наистина я забравих тая смотана врата, сега стои като петно на всичко! Нямам идея лесно ли се сваля тази каса, ако е лесно и без щети за стената, веднага бих скокнала за врата до някой магазин.

# 155
Касата не е метална, не e чак толкова  и до парите (не че не са важни). Просто два месеца сме в постоянна лудница и наистина я забравих тая смотана врата, сега стои като петно на всичко! Нямам идея лесно ли се сваля тази каса, ако е лесно и без щети за стената, веднага бих скокнала за врата до някой магазин.

Зависи кога е монтирана вратата. При новите врати касите само се залепват с пяна и после се свалят елементарно. При старите врати обаче касите са ковани с пирони в дървени трупчета ( вместо тухла в стената се зазиждат дървени блокчета) и свалянето неизбежно завършва с изкъртена стена.

# 156
Разбирам те напълно - от ремонт за 10 дни, нашия стана месец и половина. Но една стая от-до и един човек - ММ.
Умишлено не ползвахме майстори.
 Аз помагах за ламината и малко за шпакловката Simple Smile
Ако се внимава, ще свалите касата без жертви.

# 157
Дори и да е с големи пирони и трупчета се изрязват с лист ножовка.Не е много трудно и не се иска къртене,ако се вземат правилно размерите

# 158
Непокорна, ако не я сваляте вие с мъжа ти, не разчитай, че ще мине без поражения. Аз такива майстори, да пазят, както ние си пазим, досега не съм срещнала.
Бих ти препоръчала тебеширена боя, тук не я долюбват особено, но каквото съм правила с нея, ми се получава, не мирише и издържа, ако се лакира след това. Най-хубавото е, че не трябва да се шкури, а само се забърсва преди това. Лорка ползвам аз, има и по-скъпи, може би и по-хубави.

# 159
  • 1st floor
Абсолютно всичко у нас прави мъжа ми. Сега, откакто детето порасна, почна и той по малко да помага (и повечко да пречи). Въпросната врата ММ я е слагал, защото там нямаше нищо, когато се нанесохме. С пяна е монтирана по спомен.

# 160
Зависи каква е вратата,захабена ли е или само цвета те дразни.Иначе щом е с пяна сте я свалили за 15 мин.

# 161
Абсолютно всичко у нас прави мъжа ми. Сега, откакто детето порасна, почна и той по малко да помага (и повечко да пречи). Въпросната врата ММ я е слагал, защото там нямаше нищо, когато се нанесохме. С пяна е монтирана по спомен.

Тогава нямате проблеми.

# 162
Аз си боядисах всички врати в старо бяло с тебеширена боя. Работех върху един гланцов лак и трябваха поне три ръце, но се получи добре.  Това е най-щадящият вариант, без да махате вратата.

# 163
Хайде , момичета Stuck Out Tongue Winking Eye нека си бъдем полезни.Аз приемам съвети от всеки.От траещи,от даващи без значение.Понасям критика и хокане и имам нужда от вас .Като изключим това,че вече 2 месеца съм без кухня,психичното ми състояние е добро-все още.И кой знае още колко ще продължи
Сега да разнищим подовата настилка.
За ест. паркет нама да говоря.За ламинат по-качествен ми е идеята.
Мисля настилката да е една и да избегна тази лайсна.Направо ми се повдига като се сетя за свързваща лайсна,която 10 години откриваме и лепяхме,а последните 15 години бяхме без нея.
Изравняваме нивото на холо-кухнята и слагам ламинат.Как мислите?

# 164
Аз съм за една и съща настилка.

Общи условия

Активация на акаунт