Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 575
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
hblagoeva, 8 години ползваме всекидневна ( кухня, хол и трапезария) с ламинат, въпреки че съм разливала туби и легени с вода няма проблем( Слава богу). И на мен ужасно са ми грозни преходните лайсни.

# 166
Хайде , момичета Stuck Out Tongue Winking Eye нека си бъдем полезни.Аз приемам съвети от всеки.От траещи,от даващи без значение.Понасям критика и хокане и имам нужда от вас .Като изключим това,че вече 2 месеца съм без кухня,психичното ми състояние е добро-все още.И кой знае още колко ще продължи
Сега да разнищим подовата настилка.
За ест. паркет нама да говоря.За ламинат по-качествен ми е идеята.
Мисля настилката да е една и да избегна тази лайсна.Направо ми се повдига като се сетя за свързваща лайсна,която 10 години откриваме и лепяхме,а последните 15 години бяхме без нея.
Изравняваме нивото на холо-кухнята и слагам ламинат.Как мислите?
Мога да предложа и винил като вариант на по-издържлива настилка.

Вариант 2 под шкафовете да сложите плочки, върху които шкафовете само да стъпят, цокълът на шкафовете да ги скрие и после ламинат навсякъде. При теч няма да се налага демонтаж на кухнята или ако се износи, а няма да сменяте мебелите...

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 07:23 от drago_2008

# 167
  • Велико Търново
И аз не харесвам преходи в настилките, но е по-разумният вариант. Драго предлага много деликатен начин, а аз направо бих заложила на гранитогрес на пода с десен на ламинат.
След като ремонтирахме апартамента, изцяло с ламинат, на 2рата седмица се наводнихме и за норматив всичко се надига. Не бяхме ползвали супер ниско качество ламинат, а среден клас (тогава), но все пак си го махахме и слагахме.
В последствие, три пъти се чупи пералнята (в кухнята) и всяко източване и теч беше съпроводено със щети и стотици парцали, найлони и легени за спасяване на ламината.
С ММ си правим повечето неща в нас (аз ги мисля само, защото съм една от най-несръчните жени на света). За щастие, той е сръчен и не търпи мрънкане, съотв сравнително бързо твори/поправя.
Старото, по мое разбиране, си е старо. Колкото и да се оправя, все си е демоде. Предпочитам евтини (нали сме консуматорско общество) мебели и аксесоари, вместо да оправям и реновирам стари. Естествено, липсата ми на сръчност също има общо с това разбиране, но всичко ретро си ми е ретро Simple Smile

# 168
За плочки или гранитогрес на пода задължително е подовото отопление, иначе винаги трябва да си обут с шушони и пантофи! Имали сме гранитогрес в предишното ни жилище, краката ми бяха ледени! Когато сложихме естествен паркет се "родих". Не бих си го причинила никога повече Simple Smile!

# 169
  • Велико Търново
Да! Напълно съм съгласна! В къщата сме с подово и определено не обръщам внимание на децата дали са с чорапи или боси... Освен когато е мръсно Simple Smile

# 170
Под кухнята точно така имаме плочи гранитогрес, на които стъпва тя, а паркетът влиза за 2см след цокъла.
Навсякъде сме с паркет от канадски ясен и досега(12г) не е имало проблем.Единсвено вече е за циклене.

# 171
При нас се получава разлика в нивата на отвореното помещение около 3 см именно заради подовото,което отдавна не използваме и е само където е кухнята.Предпочитам да го изкъртим и да се изравни нивото.Ако вдигнем  нивото на хола ще повлече коридора и останалите 3 спални,което е абсурдно.
Да ви кажа като заработи парното ,което гори всичко/добре,че не преминахме на пелети/ми е все тая дали имам подово.
Съгласна съм за гранитэгреса,че е по -практичен ,защото това с легендите и парцалите ми е познато.Все някой радиатор капе,кой с въздух кой без въздух.Ама друго си е ламинатчето

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 22:26 от hblagoeva

# 172
  • 1st floor

По темата  с вратата - ако вратата е стандартна, вариант ли е да се смени само крилото?  Има крила на доста прилични цени, а касата да се боядиса, за да не се кърти.
Това е най-най-добрият и лесен вариант. Обаче нямам идея как да напасна друга врата със същите панти и към същата каса. Купувана е преди 10 години и повече и идея нямам кой е производителя. Говорих с ММ вчера,, грешно съм мислила за пяната. Монтирал я е така, че ще се наложи къртене и пребоядисване на стените. Disappointed

# 173
Както казва един приятел ремонта не е страшен, страшно е докато почнеш Simple Smile

# 174
Непокорна,
снимай я тази врата.Може да познаем производителя

# 175
  • USA
Здравейте, може ли да ми помогнете с информация къде да поръчам подобен или същия фототапет.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 19:27 от SkyBlue

# 176
  • София
Непокорна, аз бих боядисала, а ако не ти хареса винаги може тогава да се смени.

# 177
Здравейте , бихте ли ми дали предложения какви столове ,перде и килим да купим,подходящи за този диван?Кухнята е в процес на изработка (дървен плот и груб ,а самата е без дръжки бяла,но не медицинско а леко кремаво)

# 178
  • Велико Търново
Вие колебае те ли се между цветове и стил, или директно да предлагаме Simple Smile

# 179
Аз пък съм в потрес от цените на мивка Тека и по-точно тези за вграждане под плот ,иноксови.Има и цвят титан.
Поразрових се за тема из форума,но няма много информация.Другите ,които гледам са на Franke.Те като цена са по-приемливи,но пък нямат титан.Няма  внос в България,но пък в Турция ги има.
Днес попаднах на Bulfrinox,не бях ги чувала,но не ми допадат много като размер и форма.
Имате ли някакви отзиви ?

Общи условия

Активация на акаунт