Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Тормози ме завършването на тази част от кухнята.Трегера и прозореца не позволяват завършване на горни шкафове до края.
Под прозореца може да сложите тесен плот и бар-столчета на него, така хем ще имаш маса с гледка за закуска, хем ще имаш работен плот и така ще се освободи място за бюрото в края вдясно. Шкафовете може да направиш стъпаловидно, в дясно до тавана, по-ниските под трегера и накрая до прозореца рафтове или дори още един тесен шкаф и накрая само къси рафтчета със заоблен ъгъл до самия прозорец. Иначе просто игрорираш че е прозорец и си правиш нормални шкафове които леко ще го засенчват, но ще е лек проблем с миенето на прозореца. На откритите рафтчета може да си държиш чинии и чаши, ако не ти достига място в шкафовете или просто декоративни неща.

# 226
Здравейте,
В издирване съм на структура за вграждане със златен бутон (активатор), за прдпочитане на Грое - някой някъде виждал ли е? Попадам онлайн на два сайта (за Грое), но не знам дали не са ментета...

Интересувам се и от отзиви за смесители и душ - отново златни.

# 227
Аз продължавам с гледането на картинки.
Тормози ме завършването на тази част от кухнята.Трегера и прозореца не позволяват завършване на горни шкафове до края.
Единият вариант е шкафовете да спрат до трегера,но не си представям как ще изглежда стената отзад.Плота трябва да продължи до прозореца,а нагоре може би рафт.
Попаднах на нещо,което ми се струва,че отговаря на моето разположение.Да се направят шкафове от двете страни на трегера,а между тях рафтчета.Там пак ще остане едно разстояние до прозореца,което не си представям особено как ще завърши,ако е с плот за гръб.

При мен е малко по-различно (стената след гредата е с 30см по-напред), но горните шкафове свършват до нея. Дори и така, телевизорът малко пречи на отварянето на прозореца, не мога да си представя, ако са рафтове. Но, може би,  вашият прозорец е неотваряем в тази зона.

# 228
Здравейте,
Някой има ли трапезна маса с покритие от естествен фурнир? Ще се прецака ли бързо, ако се ползва без покривки? Остават ли петна от мокри чаши, примерно?

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 18:18 от Satine

# 229
Да , драска се и остават петна.

# 230
Много зависи от лака. Има кръчми с маси от лакирано естествено дърво/фурнир и нищо им няма, като изключим надраскване и подбиване от невнимателно боравене с вилици и ножове. На други холни масички им остават петна от вода. С хубав лак нямаш проблем за водата, но от драскането няма спасение.
Решението е друго:

https://pontodesign.bg/interesting/silikonova-mushama-masa-zasht … tilnata-pokrivka/

https://bazar.bg/obiava-30974213/silikonov-prozrachen-protektor-za-masa

# 231
От дърво е друга работа, макар пак да трябва да се пази от петна, но фурнирите са кекави.

# 232
При мен не остават петна, но имайте предвид, че фурнирът е тънък лепен слой и по ръбовете може лесно да се отлюпи. Надрасква се по принцип.

# 233
От дърво е друга работа, макар пак да трябва да се пази от петна, но фурнирите са кекави.

Зависи от фурнирите - има такива по 0,6 мм и такива по 3-4 мм. Но ако са добре залепени и по ръба има кант от дърво, проблеми няма.

# 234
Така е, но за маса надали ще се престараят.

# 235
Ако е по поръчка е както си поискаш. А и по принцип баш за маса трябва повече да се постараят, защото плотът на масата по презумпция е изложен на какво ли не.

# 236
  • София
И освен това с каквото и да се маже трябва да е предвидено, че ще влиза в досег с храна и прибори.

# 237
Търся мнение за винилови и саморазливна епоксидна настилка.
След наводнение трябва да сменим ламината, а съседите от долу се оплакват от кънтенето от стъпките на кучето,  по хигиенни причини и по-лесна поддръжка обмислям полагането на една от двете в пространството на кухня+хол.
Ако имате опит с някоя от тези 2 опции може ли да споделите, моля Simple Smile

Мислех, че виниловите са на рула и няма нужда са се внаждат, но примерно Берг които предлагат - SPC винил - са на дъски.
Тези които са на рула ми приличат на .... балатум от едно време.
Аз ли нещо не се справям с търсачката или наистина са така.

# 238
Такива са, заложете на добра подложка.

# 239
Berg имат и винил, и SPC. За виниловите настили не знам как е, но SPC-то е тънко (6мм) и за него трябва много равен под. Не се ползва с подложка, за ралика от ламинатите. Много добър материал, водоустойчив, устойчив на драскане и износване, и изключително приятен на допир. Eкологичен материал е, представява естествени каменни минерали + полимери, като в него няма вредни лепила или формалдехид и други вредни вещества, каквито има дори в трислойния (естествен) паркет. Усеща се като истинско дърво на допир, само дето е по-издържливо. Може да се ползва с подово отопление. Друго предимство е, че има доста цветове, макар и да не са толкова много колкото винилите и ламинатите. Може да се реди като паркет (ламинат)/дюшеме - направо или на рибена кост.

Общи условия

Активация на акаунт