Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 595
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Смърфиетка,така на снимката изглежда,че има място хоро да играем Simple Smile)
Маса за хранене имам предвид от другата страна-на гърба на тъпото бюро.

Използвала съм размерите от снимката, така че нещата са реалистични.

Колко смяташ дълбочината на бюрото и острова?
Ако стената ти е 3.50 м, като махнеш 65 см за долни шкафове, 90 см разстояние м/у долните шкафове и бар-плота, то смяташ плотът да е 85 см и бюрото 60 см ли?

Това е по твоите размери, но няма как да е точно, защото тази програма работи с готови елементи.
Бюрото е 65 см и толкова е плотът. Дори да намалиш малко дълбочината на бюрото за сметка на по-голям плот, пак е видно, че е супер тясно за тази конфигурация. Освен това, изобщо не мога да си представя хилядите кабели, които висят зад монитора да се виждат от всякъде в тази стая. Като влезеш в стаята, първото, което ще виждаш, са кабели...

Редактирам, че последна съм писала.

Малко по-нестандартна идея. Използвала съм наличните размери от чертежа, както и комбинация от шкафове, така че да се запази първоначалната идея - отстояние по 90 см от плота и долните шкафове, както и плот с ширина 85 см на дължина 140 см:

Какво имам предвид - да се доизгради стеничката м/у двата прозореца и да се сложи ъглово бюро. Така стоящият с леко завъртане на главата, може да поглежда тв-то, а същевременно с това кабелите ще са скрити. Разстоянието м/у бюрото и плота пак не е много голямо, но е повече от 50 см.
Ето такова бюро си представям:

При нас разстоянието м/у плот и долни шкафове е 85 см и е напълно достатъчно, така и оттам може да се се вземт още 5 см.
Не цитирайте, че по-късно ще изтрия снимката:

Скрит текст:
Blush

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 10:45 от Смърфиетка

# 211
Смърфиетка, поздравления за всичко, което си сътворила за да помогнеш. На мен идеята с ъглови бюро много ми харесва. Върху твоят проект само добавих и това. Може би и с ъглов остров също ще е добре. А масата за хранене бих я сложила по в средата на помещението.

# 212
Ъглов остров не е зле, но му орежи ъглите и го направи трапец. И по-здраво, и по-малко травми при преминаване покрай острова.

# 213
Момичета,благодаря ви за отделеното време.
Смърфиетка,на острова даже съм отделила 80 см.Пак е задоволителнопри положение ,че ще има маса за хранене.Разбира се ,ако бюрото го нямаше нещата се променят драстично.
Ще помисля за ъгловото бюро.Стеничката откъм кухнята е даже 123 см.Там помещението е една идея по-широко от останалата част.
За кабелите съм съгласна.Ненавиждам ги и дано успеем да ги скрием максимално.
The Rose, отивам да чертая сега и ъглов остров.Така май се отваря повече пътека към бюрото.Ще помисля на място ката го начертая трапец както каза Черна станция.
Масата за хранене май няма да е удачно в средата,ще пречи да преминаваме свободно по трасето.По -добре да е до прозореца в ъгъла.

# 214
Момичета, какво осветително тяло бихте сложили в този хол? Снимката не е моя, извинявам се на незнайния човек, от който съм я взела, но холът, който обзавеждам ще прилича на него
Скрит текст:

Височината на помещението е 260 см.

# 215
  • Велико Търново
Голяма квадратна лед лампа, със заоблени ъгли, да кореспондира на вратите на шкафа.

# 216
# 217
И аз бих заложила на нещо с по-голяма площ/разклонения, не просто на един плафон.

# 218
Благодаря!

# 219
Здравейте. Решил съм да шпакловам и боядисам стълбището във вход на кооперация, в която имаме жилище. Какъв цвят най-много би подхождал на тези стълби? За момента съм се спрял на бяло (крем), но ще се радвам на други вероятно по-добри предложения. Не знам дали и някаква комбинация със стенни панели от по-евтините би била удачна за този под и въобще дали има такива с цена под 25-30 лева за м2, които на живо да изглеждат добре.
Това е стълбището:

За момента си представям нещо подобно като цвят:

П.П. Използвам момента да благодаря на Драго и няколко други съфорумки, които ми дадоха съвети в темата за наемите.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 13:32 от Мъфин

# 220
Долу неслучайно е тъмно, защото там се цапа повече стената.

# 221
Така е. Ще доуточня, че кооперацията е малка и в нея реално живеят само 3-4 семейства.

# 222
Аз продължавам с гледането на картинки.
Тормози ме завършването на тази част от кухнята.Трегера и прозореца не позволяват завършване на горни шкафове до края.
Единият вариант е шкафовете да спрат до трегера,но не си представям как ще изглежда стената отзад.Плота трябва да продължи до прозореца,а нагоре може би рафт.
Попаднах на нещо,което ми се струва,че отговаря на моето разположение.Да се направят шкафове от двете страни на трегера,а между тях рафтчета.Там пак ще остане едно разстояние до прозореца,което не си представям особено как ще завърши,ако е с плот за гръб.

# 223
  • Майничка
Мъфин, след като 40 години в нашия блок се боядисваше кремаво с тъмнобежов цокъл, преди 10 сменихме гамата на бледосиво с по-тъмен сив цокъл. Съчетава се добре с мозайката.

# 224
  • София
Аз продължавам с гледането на картинки.
Тормози ме завършването на тази част от кухнята.Трегера и прозореца не позволяват завършване на горни шкафове до края.
Единият вариант е шкафовете да спрат до трегера,но не си представям как ще изглежда стената отзад.Плота трябва да продължи до прозореца,а нагоре може би рафт.
Попаднах на нещо,което ми се струва,че отговаря на моето разположение.Да се направят шкафове от двете страни на трегера,а между тях рафтчета.Там пак ще остане едно разстояние до прозореца,което не си представям особено как ще завърши,ако е с плот за гръб.

И те тези шкафове ще се опират на прозореца ли?(гледах предните схеми, странно ми е)... А там да си сложите бюрото някъде? То някак така и така хич не му е мястото в кухненска та част, но до него да свърши кухнята?

Общи условия

Активация на акаунт