Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 395
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Единственият начин, по който бих могла да възприема компютър или работно място в коридор, е в някакъв шкаф от типа на долните. Може да стои затворен, когато не се ползва или когато не искаш всеки, на когото си отворил входната врата, да ти наднича в "офиса". А и техниката няма да събира всичкия прахоляк от коридора.

Всякакви решетки, оградки и други пречкащи се прахосъбирачки са много непрактични за коридор и няма да постигнат никакъв положителен "визуален" ефект.

teddybearm, тази врата на лявата /западната/ стена към стая или към тераса е? Може ли да се премести малко по-нагоре /по на север/?

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 21:23 от GG_BG

# 451
  • София
Много сбръчкани с тези шкафове, ако трябваше да работя така би ми било крайно подтискащо.... Техния "коридор" хич не е стандартен тесен коридор а си е едно хубаво пространство, предверие към хола. До колкото си спомням обаче там беше и вратата на банята.. Което също не е максимално комфортно ако това бюро ще се ползва за хоум офис😉 но според мен няма какво да го крият, така и така няма как напълно да го отделят, по-добре човека, който ще седи там да не се чувства в изолатор.... Та по-точно бих го приобщила към  голямото помещение

# 452
... Техния "коридор" хич не е стандартен тесен коридор а си е едно хубаво пространство, предверие към хола. До колкото си спомням обаче там беше и вратата на банята.. Което също не е максимално комфортно ако това бюро ще се ползва за хоум офис😉 но според мен няма какво да го крият, така и така няма как напълно да го отделят, по-добре човека, който ще седи там да не се чувства в изолатор.... Та по-точно бих го приобщила към  голямото помещение

Да, точно, опитваме се да направим работното място и коридора част от цялото
Предверие е и към хола и към кухнята, отворихме изцяло там след ремонта

Днес идва останалата част от обзавеждането и щом всичко е на място ще подредим и коридора-офис

Вратата на банята наистина е отляво на входната и ще се пада в гръб на копм маса, но като е затворена се надявам да не дразни твърде много

Офис, скрит в шкаф/гардероб няма да стане
Имаме няколко големи монитора, не е просто да се сложи една ябълчица за красота
Столът също е голям, истински работен стол, не дизайнерски пин-стол

Благодаря за всички интересни идеи дотук
Продължавам да ровя какво се продава и какво би паснало точно там
Предполагам, че когато всичко си е на мястото ще можем по-лесно да преценим кое как ще изглежда

# 453
  • София
Може би даже за ъглово, голямо, комфортно бюро да помислете тогава, в стила на останалата ви мебелировка да не се къса... С хубав, удобен, красив офис стол.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 10:54 от Angel_Dust

# 454
  • USA
Моля ви, кажете ми, че е допустимо да се смесват златни и сребърни елементи в интериора.
Общо взето досега съм се придържала към осветителни тела и други основни елементи в хром, но все повече започват да ме привличат неща в златничко. Очите ми останаха днес в едни бар столове в златно и синьо. Чудя се, защо да не може? Дори съм убедена, че ще стои прекрасно. Табу ли е?

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 04:49 от SkyBlue

# 455
  • Велико Търново
Skyblue, за мен е табу, не знам по интериор ите канони как е.
Може би онова розовеещо златисто е по-приемлив вариант.
П. С. Всички се шегуват с мен че аз мигачи не пускам. Фаровете на колата светят в студено бяло и като пусна могач, светлините му са жълто-златисти. И светят едновременно (мигат) в студено сребристо и жълто-златисто.
За сметка на това, исках кухня в златно и червено, но не можех да си представя останалите неща в интериора Simple Smile

# 456
Днес идва останалата част от обзавеждането и щом всичко е на място ще подредим и коридора-офис

Предполагам, че когато всичко си е на мястото ще можем по-лесно да преценим кое как ще изглежда

Един интересен подход в интериорния дизайн, който много харесвам, се нарича мужи. Идеята е като отидеш в едно пространство да се запиташ каква функция искаш да има то. Например, преди всичко се завърташе натам на където ще е телевизора, за да виждат всички добре. След като в предверието ще е хоум офиса - то всичко свързано с предверие трябва да е скрито - да не се виждат дрехи, обувки, ключове, бижута и каквото там се слага в коридора. Центъра, фокуса на това пространство трябва да е мястото за и около хоум офис оборудването. Ако се чака на - хайде да дойдат всички мебели и тогава ще решим как да ги сложим, може да се окаже че мебелите са хубави, но както и да ги подредиш - не са за това пространство и го претрупват.

Моля ви, кажете ми, че е допустимо да се смесват златни и сребърни елементи в интериора.
Табу ли е?

Преди беше твърдо не. Сега, след пандемията, вече се променят вкусовете от бяло на златно или бяло на черно, и се отива към цветно, матово, като при 50те, шарени тапети, много и различни цветове за да се чувства човек комфортно. Разгледай в интернет за максимализъм като стил. Може би ще ти даде идеи.

# 457
Погледнах ЗУТ, други закони, БДС, правилниците на съседските общности... Никъде не пише, че е забранено да се смесва каквото и да било с каквото и да било. Ако на теб ти харесва комбинацията златно-сребърно какъв смисъл има да питаш околните? Нали ти ще живееш там?

# 458
  • София
Черна станция🤣🤣🤣🤣🤣🤣💕🤗👍
Напълно подкрепям, хора правете каквото ви харесва, така че то да пълни вашата душа когато сте си в къщи, приемливо, неприемливо, модите и тенденциите се сменят, а чуждото мнение не е важно, единстврното важно е вашия дом да ви доставя удоволствие и уют на вас самите.

# 459
Почти е така. На скоро гледах една жена, която си показваше домът, който го е ремонтирала сама и с помощ от приятели.

Ами - беше сложила в тоалетната тапет от модерните в тъмнозелено на цветя и птици. Ами - от малка в клаустрофобично малка я беше направила тази тоалетна. Обаче тя си я харесваше. Харесва си я, ама няма да се чувства добре в хлупената тоалетна. И на някои други места беше направила съмнителни избори в дизайна. Пак модни решения, но грам несъобразени с пространството.

И това е и основният проблем в обзавеждането по личен вкус. Вкусът ти се определя по това, което ти хареса в магазина, а в магазина целта им е да продадат стоката, не да пасне мебелът на пространството, за което се купува.

# 460
  • София
😂 😂 😂 А може би ще се чувства прекрасно.
И кой е казал, че личния вкус е най-модното в магазина или че всеки няма да вземе предвид и пространствата си.
И по чий вкус следва да се водя? По вкуса на някакъв си дизайнер? Защото те освен всичко също прилагат личния си вкус+мода и каквото има по магазините+често доста съмнителни знания. Особено тук сульо и пульо се водят дизайнери...

# 461
  • Велико Търново
Sky blue, разгледай каталози на грое, там в баните има убийствен добри примери на съчетание. Ще се надъхаш и ще онагледиш комбинацията най добре.

Например това. Не е сребро но е сиво Simple Smile

# 462
😂 😂 😂 А може би ще се чувства прекрасно.
И кой е казал, че личния вкус е най-модното в магазина или че всеки няма да вземе предвид и пространствата си.
И по чий вкус следва да се водя? По вкуса на някакъв си дизайнер? Защото те освен всичко също прилагат личния си вкус+мода и каквото има по магазините+често доста съмнителни знания. Особено тук сульо и пульо се водят дизайнери...

Дали осъзнаваш, че си във форум, където се дават безплатни съвети за интериорен дизайн. Може би не, след като плюеш по нещо, за което ще платиш добри пари извън този форум. Не ти, някой друг. Ти си имаш прекрасен вкус за всичко.

# 463
  • София
??? Какъв ти е проблема пък на теб?
Или си дизайнерка и се почувства лично засегната. Съвети е хубаво, че се дават, избора винаги е личен в крайна сметка. А те форумите са за това, да се питаме и съветваме безплатно.

# 464
  • В заешката дупка
Смесването на златно и сребро в интериорния дизайн не е табу много отдавна. Но трябва, разбира се, да се внимава, включително с количеството, в което се ползват, за да бъде крайният резултата наслада за окото, а не отблъскващ кич.

Общи условия

Активация на акаунт