Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 356
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна

Здравейте. Имам нужда от съвет. Ще поръчвам тапицирано легло за тази стая. Какъв цвят е подходящ при този гардероб и под. Ще се пребоядиса също, но пак не знам цвета. Това е стаята на сина ми, той много рядко се прибира вече и остава моя спалня . Той  е далтонист и затова е боядисана в този безумен цвят . Стаята е Северна , с тъмна дограма и врата.

# 526
Може би отговорът ми е травиален, но бих избрала светло сиво легло и такива стени.

# 527
Фани, тези цветове на гардероба и пода могат да се съчетаят с абсолютно всякакви цветове на тапицерията и стените. Тъй като обаче изборът на тапицерия за леглото е най-ограничен, е най-добре да се започне първо от него. Не разбрах готово тапицирано легло ли ще се купува или ще се поръчва, но при всички положения вариантите няма да са много. След това ще се помисли за стените.

# 528
При условие, че стаята е северна бих избрала топъл цвят за тапицерията и след това подходящ такъв за стените.

# 529
  • Велико Търново
Точно така, топли цветове, които да компенсират усещането в северно изложение. Бели, кремави, бежави, пастелно нещо шарено ако ви харесва.
Аз лично не харесвам тапицирана легла в малки спални, не ми харесва как изглеждат, така че помислете дали друго няма да ви допадне повече. В момента са модерни, но навсякъде са ги сложили на показ в 20кв минимум, а често спалните са максимум 15 и чараим се губи.

# 530
  • Варна
Благодаря на  всички за отговорите. Спалнята е 16квм. без гардероба ( той е на цялата стана). Леглото ще бъде по поръчка 140/200. Не е много обемно. И има огромен избор на дамаски . Завесите са сиви, взех си едната да видя подобен цвят за леглото . И може би после пъстра покривка. Нямам смелост за нещо по ярко. Скучна съм.

# 531
Здравейте, момичета! Нужна ми е помощ за оптималното подреждане на мебелите на този хол-кухня. В момента е като на схемата, а трябва и още 4 стола да позиционирам.Приемам всякакви идеи.

# 532
Диванът какъв размер е? На снимката е около 200/160. В 12кв малко трудно ще съберете всичко.... да не казвам невъзможно🤔
Само столове без маса ли?
Какво е това в горния десен ъгъл?

# 533
  • Street of Dreams
Диванът под прозореца, на негово място кръгла маса ф90 и фини столове.

# 534
  • тук-там
Това сериозно ли? В 12 кв хол и кухня?  Разгледайте китайски клипчета - имат страхотни идеи. Наистина!

# 535
Fani, при този цвят на гардероба  ползвайте неутрални цветове ( лично аз щях да сменя вратите, но сигурно не е опция)

, по второто питане дивана е много голям за това малко помещение!

# 536
Здравейте, момичета! Нужна ми е помощ за оптималното подреждане на мебелите на този хол-кухня. В момента е като на схемата, а трябва и още 4 стола да позиционирам.Приемам всякакви идеи.

Eдинствено ми хрумва под прозореца да направите някакъв висок бар, дълбок около 50 см, с високи столове. Нещо такова:

Скрит текст:

# 537
Мои близки живеят в малък дом и имат точно холо-кухня.Диванът е висок, имат трапезарна маса пред него и около нея столове.Кухненски шкафове и около телевизора малка секция.Това е.При вас нещо
подобно ще се наложи.
Вариант Б: трансформираща се маса, която от ниска става висока за хранене и някакви сгъваеми столчета, които да прибирате ако не ви допада да имате висока маса пред дивана.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 20:46 от ДХ3

# 538
Мои близки живеят в малък фом и имат точно холо-кухня.Диванът е висок, имат трапезарна маса пред него и около нея столове.Кухненски шкафове и около телевизора малка секция.Това е.При вас нещо
подобно ще се наложи.
Вариант Б: трансформираща се маса, която от ниска става висока за хранене и някакви сгъваеми столчета, които да прибирате ако не ви допада да имате висока мада през дивана.
Благодаря, точно за повдигаща се маса си мислех, трансформираща се от холна в трапезарна. Нещо такова:

# 539
  • Велико Търново
Ферра, не са толкова удобни и функционални колкото изглеждат. За да ги сгънеш или разгънеш трябва да нямат нищо отгоре, а в 12кв нямаш особено място за пренареждане.
Ние имахме хол-кухня-трапезария от 13 кв Simple Smile прескачахме се там. Дори и с малкия ми син спахме 2- 3 месеца на дивана... Според мен помислете кое бихте жертвали - висока трапезна маса, и да ядете по очи... Или диван с лежанка, но да си имате и маса.
Аз бих заложила на диван клик клак, висока маса пред него и от другите страни трапезни столове.
Ако намеря снимка на нашата дядова ръкавичка ще пусна, но сега нямам под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт